Wednesday 23 September 2015

A Clinique Duet for Everyday Use

След почивка хич не е лесно да се появиш на работа... Особено, когато времето навън е ужасно, а мрачината се е пренесла и върху тена ти. В такива случаи, както съм казвала и преди, ми трябват точно три неща - коректор, спирала и нещо свежо за устни. Тази тройка е способна да съживи всеки уморен и недоспал, а са и нещата, които според мен всяко момиче трябва да притежава (дори и да не ѝ се занимава с грим). Днес ще ви поговоря два продукта на Clinique, които перфектно се справят с положението в мрачните дни - а и не само. От вас остава само коректора :)


За Clinique Chubby Stick съм писала и преди ревю, но понеже то е старо и с ужасни снимки, направо ще го игнорирам (въпреки, че не съм си променила мнението). Clinique май започнаха chubby stick революцията именно с тези моливи за устни и определено има защо. Мек и кремообразен бляскав цвят, който поддържа устните меки и гладки за дълго време - това е основната характеристика. Като добавим и красиви лежерни нюанси за всеки ден (има и intense серия, но не съм се докопала до нея) и удобство при употреба са следващите силни страни. За такъв тип хибрид между червило и балсам, и издръжливостта е на ниво. Липсата на аромат ще е бонус за някои, но за мен е недостатък... И все пак, бонбоненорозовият нюанс 17 Plumped Up Pink е нещо, към което посягам наистина често. И препоръчвам!




Спиралата Clinique High Impact също се оказа чудесно попадение за всекидневен грим. Съчетава способността да придава приятен обем без да слепва, а ако се постарая - мога да изкарам и дължина от нея. Четката е с гъсти бодлички, но не полага прекалено много туш върху миглите - просто достатъчно. Спиралата е подходяща за чувствителни очи, както и повечето продукти на марката. Аз лично не бих я купила отново, но бих търсила нещо подобно на по-ниска цена - поне вече знам какво търся :)


Ще се радвам да споделите какви са вашите отзиви за Clinique и кои техни продукти бихте препоръчали!
-----------------------------------

Hi there! 

As far as I can remember, the chubby stick obsession began when Clinique launched their Chubby Sticks for lips - a combination of a soft lip balm and a sheer shade of lipstick. I've been a fan of this product for a few years now and totally get why chubbies invaded the market so quickly :)

My current shade of Clinique Chubby Stick is 17 Plumped Up Pink - a gorgeous bubblegum pink which translates as the perfect day-to-day shade for me. I will not discuss the quality of this product as we all know how moisturising and easy to use it is... I'd say, if you haven't tried it - do it now!

Something new to me was Clinique High Impact Mascara. It's also a great option for everyday use, but if you want you can build it up and get a bit of drama out of it. It's suitable for sensitive eyes and comes off pretty quickly so no worries you're going to be stuck with a hard to remove mascara (I hate those!). The brush is comfortable to use, although a bit stiff which sometimes results in a clump or two - nothing to worry about, though.

What do you think - have you tried them?

2 comments:

  1. Чъби стикчето с две ръце - много са яки! Аз цяло лято си ползвам оранжавото и мисля, че и в есента ще го повлека. Иначе лаковете им също са супер:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. За лак сърце не ми дава да се оръся повече от 8-10лв (даже и това ми е много)... Но си спомням бума, който предизвикаха лаковете на Clinique, някой ден може и да се прежаля :)

      Delete

Thank you for your comment!