Wednesday 11 March 2015

The Battle of the Blotting Papers - Missha, It's Skin, DHC

Три вида матиращи листчета, един победител. Това ще е днешната публикация, а ако имате проблеми с омазняването - може би решението е по-надолу :)


Започвам с It's Skin - матиращи листчета с пухче. Тотално ненужно, но глезотийка :) На самото пухче има лепенка, която взима листче от опаковката и по този начин уж е по-удобно. Не го намирам за истина, а и самите листчета не ме впечатлиха. От някаква странна хартия са и като че не обират себума много качествено. Също така, опаковката не изглежда като да може да оцелее в чантата ми... Цената им е около 2300 корейски вона в Testerkorea.


Продължавам с DHC Oil Blotting Paper. Опаковката е супер сладка, издърпва се настрани като чекмедженце и се подава едно листче. Направени са от тънка, подобна на оризова, хартия, която се справя с умерено лъщене без проблем. За съжаление ми трябват няколко за цялото лице. Цената им е 4 паунда за 100бр, във Feelunique.


И накрая, както сте се досетили - Missha. В стандартна опаковка с лепенка на капачето  са, като тя издърпва по листче при отваряне. Самите листчета са направени от някаква материя, подобна на хирургически ръкавици, много е странна. Напомня ми на тези на Inglot. Missha-та матират перфектно и попиват всичко, без да размазват грима - и след като попият всичко, стават прозрачно сини :) 6 от 6 и ще се купуват пак! Аз ги взех за около 1500 корейски вона от Testerkorea, но ги мернах и в БГ сайт - не помня кой, но се учудих доста на корейска марка в БГ.


И ако се чудите защо съм напоръчала толкова - от тези неща винаги имам нужда от поне още една опаковка :D Ще се радвам да споделите кои са вашите любими!

Неизбежната мазна снимка ;)

8 comments:

  1. Инглот са ми фаворит, но сега определено ще поръчам Missha-та :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не мога да преценя кои ме кефят повече, честно казано... Като че тези на Missha обаче :)

      Delete
  2. Точно вчера за пръв път си взех такива матиращи листчета :D На essence са и като за първо такова чудо съм доволна...ти ползвала ли си ги?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм ги взимала, но на проба ми се сториха като тези на DHC :)

      Delete
  3. Тези на Есенс са доста прилични. И вероятно наистина приличат на DHC. Оризова хартия, попиват умерено, за цяло лице трябват няколко. Аз ги ползвам за попиване на клепачите преди да сложа грим. Моите са мазни и това доста помага. Но Миша ми станаха интересни. Има ги в Енцо.бг. Точно оттам се чудех дали да не си ги поръчам заедно с ББ крема на същата марка.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз не съм им фенка на ББ-то, доста тежко дойде за моята кожа. Но е едно от най-хвалените, така че май не съм много за слушане в случая :) Иначе идеята за попиване на клепачите с листче е интересна, мерси!

      Delete
  4. Аз много харесвам тези на Beauty Made Easy ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Засичала съм ги само по блоговете, никога на живо май :)

      Delete

Thank you for your comment!