Thursday 26 March 2015

A Quick Blemish Fix with Avon Clearskin

Clearskin е серията за проблемна кожа на Avon, която обожавах като тийнейджър. Пробвала съм доста от продуктите в нея и преди известно време, подтикната от няколко неща, реших да се върна и да видя как ще се разбера сега с нея :)


Към първият продукт ме подтикна едно доста често срещано сравнение по блоговете - между маската Origins Clear Improvement и маската Avon Clearskin Pore Penetrating Black Mineral Mask. Според доста уважавани блогърки те са си почти еднакви, което ме накара да си взема втората. Няма да ги сравнявам, разбира се, тази на Origins е доста солена :)

И така, как се ползва? Нанасяте слой от маската на чисто и подсушено лице (не много дебел, но не и тънък) и чакате. Маската засъхва и от черна става светлосива. И започва да стяга лицето - хич не го обичам този момент в глинените маски, а тази си е такава.  Поради тази причина я ползвах, докато вземам душ - парата в банята не ѝ позволява да засъхне и да стегне, а самата маска си върши също толкова добре работата :) Независимо как я ползвате, ви препоръчвам не повече от 15 минути с нея, защото съдържа салицилова киселина. Отмива се лесно, но си цапа. 


Резултатът? Ако има пъпчици, те определено са успокоени и по-малко червени. Стягането на порите обаче е временно, а за дълбоко почистване не мога да говоря изобщо. Затова и накрая ползвах маската само на местата с пъпчици - като бърза терапия, И в крайна сметка съм доволна от нея в това амплоа и бих взела още една опаковка. А и определено е готино да се понамажеш с нещо черно за разкош :) :) :)

Към втория продукт, Avon Clearskin Blemish Clearing Oil-free Tinted Moisturiser, ме подтикна спомен. Преди този продукт се предлагаше под друго име и в друга опаковка, но си спомням, че го взех за абитуриентската и я изкарах с него и една пудра на Bourjois. Този тониран овлажнител е доста лек като покритие, което само показва какво е отношението ми към силно покривните фон-дьо-тени дори и за специални събития...

Та, да си дойдем на думата :) Тонираният овлажнител Clearskin се предлага в два нюанса, като аз естествено взех светлия (Fair). Той се слива перфектно с кожата ми, като прикрива порите и матира доста добре. Не скрива пъпчици, но неутрализира леко червенината. Матирането е доста дълготрайно, да не кажа перфектно като за мен. Аз лично предпочитам да го ползвам над нормален овлажняващ крем, защото сам по себе си този продукт е малко пресушаващ. Но ако искам още по-дълготрайно матиране, го слагам самостоятелно.


Тук трябва да кажа, че заради силиконите в състава (или нещо друго, you never know) ако го ползвам всекидневно, ми избиват малки пъпчици тук-таме. Така че това е продукт само за дни, в които определено искам повече "самочувствие" :) Не помня дали ми действаше така и в тийн годините ми, по-скоро не. Май-май в последните години станах чувствителна на силикони...

Пробвали ли сте тези продукти или серията? 

2 comments:

  1. Здравей, откъде можем да купим тези продукти на Avon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всички продукти на Avon се закупуват чрез представител на марката - можеш да откриеш на официалната страница avon.bg :)

      Delete

Thank you for your comment!