Saturday 14 January 2017

Avène TriXera Nutri-fluid Lotion

Зима е. Навън, по една странна случайност, не се вижда земята от сняг и лед. Температурите са под нулата от не помня колко време. Консервите свършват.

Шегувам се, винаги мога да си поръчам KFC. :D Не за това обаче е днешния пост, а за нещо съвсем различно, но отново свързано със зимните неволи. А именно, сухата кожа. Тя се проявява под формата на опъване, люспички по най-засегнатите зони (при мен под колената), загрубяване и усещане сякаш кожата ми ще се скъса. От няколко години насам това е положение, което се старая да избегна всячески, и търся всевъзможни методи да облекча страданието на и без това изнежената си кожа.


Тази година Avène ми се притекоха на помощ с TriXera Nutri-fluid Lotion - лосион за чувствителна кожа, който е подходящ за цялото семейство. Благодарение на флуидната си текстура, се нанася изключително лесно и попива много бързо, позволявайки да се облечете веднага. Усещането при употреба е почти уютно - лекият аромат и полутечната формула са истинско удоволствие на фона на плътните масла, които трябва да разтапям с пръсти предварително.


От гледна точка на сила на подхранването нямам никакви забележки. Дори и в най-големите студове, a.k.a. сега, се чувствам напълно комфортно и онова ужасно усещане за "късане" го няма изобщо. Лосионът е подходящ и за лице, но не съм го пробвала по този начин, тъй като кожата на лицето ми си остава смесена.


В заключение ще кажа само едно - Avène TriXera Nutri-fluid Lotion е чудесно другарче за зимните дни и няма да ви предаде. Споделете ми в коментар с какво се спасявате вие (и откъде поръчвате храна, като свършат консервите)!


* Продуктът ми е предоставен за проба от бранда.

4 comments:

  1. "Консервите свършват.

    Шегувам се, винаги мога да си поръчам KFC." Ха-ха-ха! Затова чета всичките ти постове! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Днес съм в малко саркастично настроение, след като ми се наложи да се пързалям на лед, да плувам в киша и да катеря планини от сняг. :D :D :D

      Delete
    2. Same here! Знаеш, ако случайно, ей така за разнообразие, де, за удоволствие, си се разхождала из непочистените улички между Ректората на ПУ и автогара ЮГ. Знам аз, а кефът е пълен, когато някой мил шофьор мине с 60 km/h покрай теб и ти опръска бялото якенце с киша. Разбирам ти настроението! :D

      Delete
    3. Аз живея точно до ПУ-то. :) Онзи ден обаче ми се случи същото на друго място - гадината не само не намали, ами форсира да мине покрай мен с възможно най-голяма скорост, да не би случайно да не ме опръска...

      Delete

Thank you for your comment!