Tuesday 20 March 2018

A Quick Review // Yves Rocher Elixir Jeunesse Micellar Cleansing Water

Рядко ми се получава да споделя за новостите на пазара ни преди да са станали "старости" - но днес ми се получи! Въодушевлението ми покрай героя на днешното мини ревю беше толкова голямо, че реших да не чакам да пробвам и крема от серията, за да ви кажа за него.


Yves Rocher Elixir Jeunesse е серия, разработена с екстракт от афлоя (това мадагаскарско дърво е богато на полифеноли за борба със стареенето). Формулите атакуват признаците на стареене, предизвикани от стрес и замърсяване, като възвръщат естественото сияние и свежест на кожата. 

Yves Rocher Elixir Jeunesse Micellar Cleansing Water е всъщност подвеждащ превод - на френски името на продукта е Gelée Micellaire Démaquillante, или почистващо мицеларно желе. Още при първа употреба ще разберете защо... Въпреки че в бутилката изглежда да има течност, съдържанието е с доста по-висок вискозитет от този на водата! Това си личи най-вече при изливане върху памучно тампонче. Вместо да попие веднага, желето остава на повърхността и трябва да го разтриете леко с пръст, за да се просмуче в памука. 

Това качество на мицеларното желе обуславя друго негово качество - а именно, свежестта при нанасяне. Повярвайте ми, по-свеж почистващ продукт не съм пробвала през живота си! Хладно, ароматно удоволствие, което сякаш наистина отнема умората от кожата. През лятото със сигурност ще се държи в хладилника за ударна доза хладина.

Като почистващ продукт се справя много добре без да пресушава изобщо. За съжаление, въпреки описанието за почистващ продукт за лице и очи, очите ми не се разбраха с нещо във формулата и започват да сълзят доста, ако в тях попадне дори от продукта. За отбелязване е, че съм от най-нежните при почистване. Насилих се все пак да го пробвам няколко пъти по-внимателно с грим, за да видя дали е ефективно като демакиант, и нямам оплаквания. Сваля фон-дьо-тен, спирала, сенки без никакво усилие. Не знам какво точно предизвиква чувствителността, тъй като нямам такава дори и към силно ароматизирани продукти (този не е много силно ароматизиран, но все пак този аспект не е за пренебрегване).


Колко пък да стана кратко това ревю... Надявам се да ви е било полезно - и да прегледате желето при следващото си посещение в бутиците на Yves Rocher. :)

* Продуктът ми е предоставен за проба от бранда. 

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!