Monday 1 June 2015

Monday Rescue with Caudalie & Sisley

Има нещо много ужасно в понеделниците и това е неоспорим факт. Тяхната неминуемост и усещането за надвисналата понеделнишка опасност още от неделя вечер буквално убива. Затова е хубаво в понеделник човек да има с какво да се поглези - хем успокояване на душата, хем за добър старт на седмицата. Днес ще ви представя два продукта, които могат да влязат в употреба за такива дни :)


Никога не бях виждала мостра на крем за очи, която да е наполовина на пълния размер! Caudalie Vinosource SOS Morning Eye Rescue се предлага в тубичка от 15мл, а тази на снимката е 7мл :) Което е само в полза на ревюто - имах достатъчно възможност да тествам продукта като хората. Това е супер лек и приятен за употреба, неароматизиран сутрешен SOS крем-серум, който се бори с умората и признаците на недоспиване с помощта на гроздови полифеноли.

Бих казала, че един от най-приятните продукти за под очите, които съм ползвала, а с времето виждам и истински резултати. Не е нещо уау, което веднага да ви спаси от снощното препиване (както знаем, личи си първо по очите), но определено заглажда контура и освежава. Не действа на тъмни кръгове и торбички, обаче. Към края на деня от мимиките и дехидратацията фините линии отново се появяват, но с времето като че все по-късно. Кремчето ми стигна за повече от месец, така че определено си личи, че го ползвам. Доста често го нанасях и вечер, което също може би спомага за видимия ефект. Даже бих обмислила да го взема в пълен размер :)

Следва отново доста щедра мостра, имайки предвид начина на употреба на тази маска за лице с култов статус :) Sisley Black Rose Cream Mask е луксозно преживяване, което действа подмладяващо, "напомпващо" и изглаждащо, против умора и хидратиращо. Съдържа ценни масла и е сууупер хубаво ароматизирана - нежна роза, която определено бих искала да имам на парфюм!

Как се ползва? Нанася се на плътен слой върху почистената и подсушена кожа на лицето и шията, оставя се 10-15 минути, след което се избърсва с мека кърпа или тампонче. На първо нанасяне ми се стори малко мазна, но всъщност е изключително приятна за маска от този тип. Аз си я правя, когато знам, че няма да излизам - след душ вместо крем. В повечето случаи почти няма какво да избърсвам, защото кожата буквално я изпива.

За резултатите съм определено на кантар - може би защото не съм особено сбръчкосана :) Не виждам кой знае какъв резултат освен омекотяване и хидратация. Остава си удоволствието от използването и може би дългосрочните ползи, но определено не оправдавам цената на маската (дори ме е страх да я напиша), имайки предвид колко добри хидратиращи маски има на разумни цени. Все пак, това беше интересен опит, доказващ мнението ми, че цената невинаги значи свръх резултати...

Хубав понеделник от мен!

2 comments:

  1. Тъй като маската на Sisley ми се стори интересна, поразгледах един български сайт (не си спомням кой, не е важно) относно цената й. Толкова да е висока?! Кой може да си позволи такава козметика?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всичко се определя от пазара - има ли кой да дава такива пари, има и такива цени. Sisley като цяло са безумно скъпа марка (казвам безумно в буквалния смисъл на думата), както и La Mer. Мечтая си някой ден и аз да имам възможност да се докопам до тях, но... дали ако я имам, бих дала тези суми точно за това? Наистина не съм сигурна. И все пак всичко е базирано на правилата на икономиката - щом има такива марки, значи има и хора, които ги купуват :)

      Delete

Thank you for your comment!