Friday 24 April 2015

Holika Holika Smoothie Peeling...

Когато става дума за нещо сладко - не мога да се удържа! Затова и се изкуших да поръчам три от четирите продукта от серията плодови пилинги за лице на Holika Holika. Представени са толкова сладко, като някакви десерти :) Но не е само това - те са различни в доста отношения от пилингите по нашите ширини...


Ако се чудите какво им е толкова странното, аз лично не съм срещала тук пилинг, който прави "кир" ефект и който се използва по подобен начин на два от трите продукта, които ще ви представя днес. Това е по-скоро запазена марка за корейските пилинги. Всички маски от серията (не съм свикнала да ги наричам ексфолианти все още) съдържат плодови киселини, които се борят с помръкналия тен, замърсяванията и неравномерната повърхност на кожата - count me in във всяко отношение. Ето и аз всяка поотделно :)

От ляво надясно - Peeling Cream, Peeling Jam, Peeling Gel

Започвам с Holika Holika Smoothie Peeling Jam - Grape Expectation. "Сладкото" от серията действа овлажняващо и избистрящо. Консистенцията е гелообразна и лека, като частичките вътре не са особено ексфолиращи. При отваряне на кутийката още ме лъхна една доста неприятна за мен силна миризма на лимонов препарат за миене на чинии (да не кажа нещо по-неприятно), който ме отказа след третото ползване от този продукт. Но все пак имам впечатления от него, при това нелоши...


Как се ползва? Нанася се на почистена и подсушена кожа на тънък равномерен слой, изчаква се 1 минутка, след което се започва масаж. В рамките на 30 секунди от масажа продуктът се превръща в нещо като "кир" (май не е от самата кожа, по-скоро самият продукт се трансформира). Накрая всичко се изплаква и си имате доста по-гладка и освежена кожа, ако и да е пресушена - въпреки твърденията, че действа овлажняващо. Съставки вижте тук.

Продължавам с Holika Holika Smoothie Peeling Gel - Berry Apple Festival. За щастие, той мирише доста леко и приятно, на нещо свежо (круша?). Консистенцията е лека, наистина тип smoothie - все едно сте разбили ябълка с лед, с леко зърниста текстура (но без осезаеми частички). Ползва се отново на почистено и подсушено лице, отново на тънък слой. След една минутка се започва масаж, като тук трябва малко повече време да стане "кир" и не е толкова ясно изразена. След отмиване при този продукт има почти скърцащо усещане, но пък лицето е видимо почистено и освежено, дори порите са прочистени :) Съставки вижте тук.


И накрая Holika Holika Smoothie Peeling Cream - Sunshine Golden Kiwi. Тук си имаме работа с кремообразна (сравнително плътна) текстура, която съдържа леко ексфолиращи частици, и ухае доста приятно на киви/ябълка. Бях тотално разочарована от някои съставки, но не подозирах, че могат да се съдържат в такъв тип продукт. Все пак си преодолях предразсъдъците и не съжалявам :)


Този продукт е малко по-различен за употреба - нанася се отново на суха почистена кожа, но се оставя за 15-тина минути преди да се масажира за кратко и отмие. Ползвам го под душа и не забелязвам да засъхва, но го пише в упътването. След това се масажира леко и се отмива - но тук нямаме "кир" ефект, просто малките частички ексфолират леко.

Ефектът е чудесен - пилинг кремът оставя кожата перфектно почистена, освежена и омекотена, при това без капка пресушаване. Определено ми е фаворит от трите, май :) Съставки вижте тук.

В заключение ще кажа, че това няма да са ми последните корейски пилинги със сигурност. Ефектът е точно това, което търся напоследък - прочистване и освежаване на тена, а явно плодовите киселини (и ензими) са най-добри в това отношение. Още съжалявам за неприятния аромат на "сладкото", но невинаги можеш да предположиш такова нещо :)

Какво мислите - и попадали ли сте на подобен продукт тук?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!