Wednesday 14 January 2015

Rice Bran, Yoghurt & Oils

Не знам за вас, но аз съм супер трудна в приготвянето на домашни маски. Не че не ги обичам - напротив. Има някои, които са буквално спасители - хумата ми беше най-добро другарче дълги години, например. Но тогава май имах повече свободно време...


Сега трудно можете да ме видите да се маскирам като цяло, камо ли да седна сама да забърквам нещо. Но когато ми остане мъничко "me" time на сцената излизат следните три продукта: оризови трици, микс от масла и кисело мляко. Първите две са корейски (от MemeBox), а млякото... Ами с колкото се може по-висока масленост. Забърквам ги в комбинация 2:1 (мляко:трици) и капвам 5-6 капки от маслата. Получава се доста рядка кашица, която нанасям с четка за маски върху лицето. Изчаквам 15-тина минути и отмивам (с масаж, тъй като триците действат и ексфолиращо), а отдолу ме чака силно освежена, омекотена и доста стегната кожа.

Ще ви представя набързо двата корейски продукта, но имайте предвид, че тук също се предлагат доста видове трици и масла - можете да изберете подходящите за вас :) За мен лично киселото мляко и маслото са най-важни в уравнението, но определено и триците играят сериозна роля :)


Herb Clinic Rice Bran Powder Pack е 100% натурален и чист продукт. В описанието от картичката пишеше да се смеси 1:1 с овесени ядки, но аз реших да пропускам тази стъпка. Действат подхранващо и освежаващо, а ексфолиращият им ефект е много мек и приятен.



Маслото Goodal Repair Plus Essential Oil се оказа доста интересен мултифункционален продукт. Някъде ми попадна съставът му и се оказа буквално натъпкано с различни натурални масла, но за съжалени не помня къде го четох. Доста е тежко, всъщност, така че за мен единственото му приложение е в маски. Понякога мацвам и на силно пресушени местенца от него, но е наистина мазно - само за вечерна употреба. Ухае леко и ненатрапчиво (нещо цитрусово).

А вие какви магически отвари си забърквате у дома?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!