Tuesday 3 March 2015

Urban Decay Naked on the Run - Eyeshadows, Bronzer & Blush

Urban Decay Naked on the Run беше коледният ми самоподарък - знаех, че искам палитрата от момента, в който я видях. Кутията е едно от най-красивите неща на тази планета, с леко индианския дизайн на капака и приятния розов металик на корпуса. А и съдържанието е в разумни размери и много разнообразно - общо взето, не се плаща само за опаковката. Взех палитрата за около 33 паунда с отстъпка от Feelunique.com и няколко месеца по-късно ви я представям - лимитка е, но все още е налична, ако ви грабне :)


Urban Decay рекламират Naked on the Run като "всичко, което ви е необходимо, за да постигнете naked визията". Тук ще трябва да се съглася - палитрата може и да не е най-компактното нещо (горе-долу 13х13см, и доста дебела), но съдържа всичко от ежедневния ми грим, без коректор и основа за сенки.



Ето и съдържанието:
- Черна спирала Perversion в доста приличен размер;
- Мини молив за очи 24/7 Glide-On Eye Pencil в нюанс Stag (нов нюанс);
- Гланц за устни Naked в нюанс Sessso, реален размер (нов нюанс);
- 6 нюанса сенки (всичките нови);
- Руж и бронзър.

Първите три ще ви представя в отделно ревю, а днес ще се позанимаем с останалото :)


Започвам със сенките - Dive, Fix, Resist, Dare, Stun и 5050 (светлият нюанс в по-голямо отделение, до ружа). Те малко ме разочароваха. Ползвам най-вече Dive, Resist и Stun (Dive е доста красиво медно), а матовите нюанси правят грима ми леко "кален", така да се каже. Смятах да ползвам 5050 всекидневно, но се оказа, че този нюанс почти не личи на клепача ми, за съжаление... Все пак може да се ползва за основен, но исках нещо освежаващо и осветляващо погледа, което не получих. Иначе е добре замислено точно той да е в по-голямо количество, защото именно светлите нюанси свършват най-бързо, май :) В крайна сметка, сенките са по-скоро подходящи за опушена Naked визия, отколкото за всекидневен Naked грим както аз го разбирам - или поне с моя тен нещата стоят така.



Отляво на дясно: 5050, Dive, Fix, Resist, Dare, Stun. И на двете снимки сенките са с основа отдолу.

Текстурата на сенките е чудесна с изключение на 5050, при който е малко по-суха и прашлива (този нюанс не е домислен май). Разпрашаване при останалите почти няма - ако сте ползвали преди сенки на марката, ще знаете колко са меки и "мазнички" за нанасяне по принцип :)


Преминавам към ружа и бронзъра - и двата са с чудесна фино смляна формула и е удоволствие да се преливат върху кожата, а също са и доста издръжливи. Ружът е красив нюанс бонбонено розово със съвсем лек блясък и се разнася до естествен освежаващ завършек, наистина Naked. Бронзърът е матов, и въпреки че изглежда почти оранжев в кутията, също стои доста естествено. Щом дори аз мога да го нося, и то зимата :) Тези два продукта са определено добро попадение.


Какво да кажа относно "ползваемостта" на палитрата? Големината й е малко притеснителна, но пък огледалото от вътрешната страна е много удобно. Паничките на бронзъра и ружа са достатъчно големи, както и тези на сенките. Не забелязвам зацапване на един нюанс от друг. Най-хубавото е, че моливът, гланцът и спиралата са съвсем отделно и могат да се вадят и носят в дамската чанта при нужда. Което оставя самата кутия доста празна...

Като обобщение, това е палитра, която почти изцяло би могла да замести козметичната чантичка при път. Остава само да се вземат четки, коректор, основа за сенки и пудра, и това е :)

Дори кутията е красива
Сега е моментът да кажа, че принципно не се кефя на Naked палитрите - много са ми обикновени. Само третата имаше интересни за мен нюанси, но и нея не взех. Naked on The Run ме привлече с наличието на приличен набор козметика в една кутия, и то на съвсем разумна цена. Очаквайте ревю и на останалите три продукта в кутията, които (признавам си) още не съм пробвала, поради наличието на ужасно много отворени такива :D


Ето и още снимки - сравнение на стайна и слънчева светлина, някои нюанси изглеждат доста различно. Също така, отдолу слагам swatch-овете на Sephora на различни видове тен, много са полезни :)

Dive и Fix
Resist и Dare
Stun и 5050
Ружчето и бронзъра
Pic Source
Какво мислите? Бихте ли се поглезили с Naked on the Run?

9 comments:

  1. Чудесна е! Срахотни цветове, пък и само за украса да ми стои ще се радвам :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, със сигурност ще остане като украса и дълго след като вече не се ползва по предназначение :) Но дотогава има време, за щастие :)

      Delete
  2. О, изглежда разкошна! Наистина опаковката е много хубава, да си я ползваш със здраве и нямам търпение да видя ревютата на спиралата, молива и гланца! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Едва се удържам да не ги отворя, но съм си дала дума - за доста неща имам да пиша... :)

      Delete
  3. Оххх,голяма красота <3 :))

    ReplyDelete
  4. Много хубаво ревю, Ели! Тъкмо миналата седмица я заглеждах палитрата, че ми пратиха някакъв код за намаление, но така и не се престраших да си я взема. Много искам да си купя нова палитра, от цяла вечност не съм и много се двоумих между Naked 3 и шоколадовата на Too Faced, та ще видим в крайна сметка кое ще е.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има една марка, която прави реплика на шоко палитрата - Makeup Revolution. ДОста добри отзиви има за нея. А иначе Naked 3 наистина е интересна и повечето нюанси изглеждат подходящи за всеки ден :)

      Delete
  5. Страхотна е, и аз я мисля, но ми се ще първо да я видя на живо, преди да я поръчам.. Ще видим де, кой знае какво ще ме прихване хиххи

    ReplyDelete
    Replies
    1. Честно казано, след първата проба на сенките бях на кантар да започна да съжалявам - ако я бях пробвала в магазин, сигурно нямаше да я взема. Но сега грам не съжалявам, и все повече свиквам с нея :)

      Delete

Thank you for your comment!