Monday, 17 September 2018

Pharma Hyaluron Sun Care SPF30 & Mascara Med XL Volume

Наскоро получих за тест два доста интересни продукта на Pharma Hyaluron - марка, която засичам редовно в аптеките, но до която не се бях докосвала. Гамата продукти не е много голяма, но пък е фокусирана върху грижата за лице, и то хидратацията и анти-ейдж грижата в частност. Днес ще ви разкажа за моя опит със слънцезащитния крем с фактор 30 и спиралата за обем!


Започвам със слънцезащитния крем с SPF30 (химични филтри) и хиалуронова киселина. Ползвам го по два начина - като ежедневна грижа в града и като основна защита на морската ми почивка. Вероятно се досещате, че щом съм го ползвала така, значи формулата му ми е харесала. Въпреки че изглежда доста гъста и кремообразна, тя попива бързо в кожата и не оставя неприятен мазен слой или бели следи. Да, усеща се при докосване с пръсти първите няколко минути, но след това се слива с кожата и я оставя с естествен финиш (нито матов, нито блестящ), подходящ за нанасяне на грим отгоре. На плажа беше също добро попадение и въпреки неколкократното мазане в рамките на деня, не доведе до пъпчици. Имаше леко дразнене на очите понякога заради химичните филтри в състава, но не беше нещо неприятно или натрапчиво. Най-важното, нямаше грам признаци на изгаряне - нито зачервяване, нито поява на лунички.


От гледна точка на хидратация и подхранване нямам никакви забележки. Доставя ми точното количество и от двете без да го усещам тежък или неприятен върху мазните участъци на лицето ми.


Ароматът на крема е малко натрапчив - за мен лично е приятен и чист, но на приятеля ми му киселееше. Строго специфично е дали ще ви хареса, но ако не сте по силно ароматизираните продукти, може би е добре да тествате предварително дали ще се разберете.

Опаковката е чудесна помпичка със силиконова дюза (или подобен материал), която не допуска навлизането на мръсотии в дюзата, и не допуска образуването на тапа от втвърден продукт. Бих искала да виждам тази опаковка при всички кремове с помпичка, но може би е по-скъпа и затова не се е наложила...


Формулата съдържа "фармацевтичен" клас хиалуронова киселина. Въпреки опитите ми да открия проучване с какво фармацевтичният клас е по-добър от "козметичния", такова не открих и не мога да посоча адекватна научна статия по темата с отговора на едно място. От прочетеното обаче ми стана ясно, че разликата е в степента на чистота на съставката и начините, по които тя се сертифицира (предписва). НО, и това е наистина голямо но, използването на единия или другия вид няма реален ефект върху крайния продукт в козметичната индустрия, тъй като и "козметичния" клас е с повече от необходимата чистота. Попитах и Надя от Инфармация, като нейното мнение също бе, че няма значение... Та, малко глупаво ми звучи маркетинг стратегията на цяла марка да бъде основана на нещо, което реално няма значение - но пък това не е нещо невиждано и нечувано в козметичния свят и ще го подмина просто с усмивка. :)

При всички положения, слънцезащитният крем на Pharma Hyaluron е продукт, който харесвам и бих използвала отново, тъй като ми дава необходимата хидратация и слънцезащита в едно и е подходящ за градски условия.


Спиралата Mascara Med XL Volume също ми допадна за всекидневна употреба. Извитата и доста гъвкава четчица успява да обхване много добре миглите ми и да ги оформи без напластявания за естествен завършек. Консистенцията е малко гъстичка, но не неприятно (и не се рони изобщо). Интересното е, че в името на спиралата има думата "обем", а аз не виждам именно от него - по-скоро леко издължаване и разделяне/оформяне.


С времето формулата придава по-тъмен цвят на миглите дори и след като премахнете грима. Това е нещо, което исках да видя отдавна в козметичен продукт, тъй като е малко стряскащо понякога колко голяма разлика може да има за погледа със/без спирала. Ако самите мигли са по-тъмни, преходът е някак по-плавен. Моите са доста светли, с руси крайчета, и потъмняването при редовното ползване на спиралата беше осезаемо. Не съм забелязала усилен растеж или удължаване, но и не го очаквах, честно казано.


И така, като цяло впечатленията ми от Pharma Hyaluron са доста положителни. Набелязала съм още няколко продукта, които са ми интересни, ще видим дали те ще се справят също толкова добре. :)


* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!