Tuesday 6 March 2018

A Glam Take on Bourjois

Първото нещо, за което се сещам чувайки Bourjois, е френски шик - лежерен, свеж, ненатрапчив. Розе върху устните, перфектен тен, спирала и малко кокетен руж... Колекцията, за която ще си говорим днес, е малко по-различна - в нея ще видите "тъмната" страна на марката!

Продуктите ми бяха изпратени преди няколко месеца, но понеже бях в малка "грим почивка" (не бях много на вълна гримиране), ги откривам истински чак сега. И съм очарована! Безспорен любимец ми стана спиралата Twist Up The Volume, но за това след минута...


Започвам с новите нюанси от течното червило Rouge Edition Velvet - една от най-успешните серии на Bourjois, май. За формулата съм писала няколко пъти (тук и тук), като тези нюанси не са по-различни. Единственото различно е, че цветовете са доста тъмни и изскват малко свикване, тъй като при неглиже нанасяне стоят неравномерно на устните.

Всъщност, с тези нюанси няма как да сте неглиже по default. Те са толкова вампирски, че без магическа сръчност или молив за контур ще ви е трудно да ги овладеете. Аз лично разчитам на второто, когато имам време. :) Номер 24 Dark Cherie е наситено винено, което изпъква разкошно на бледа кожа, а 25 Berry Chic e студен и доста претенциозен сливов нюанс. Не мога да преценя кой от двата ми допада повече, но със сигурност ми допадат като решение за светла кожа.



Продължавам с четворката сенки Palette Smoky Stories. Имам малко love/hate връзка с печените сенки на марката и с удоволствие докладвам, че тези не са такива. Формулата им е изключително мека и "мазничка" на пипане, проблеми с пигментация и разпрашаване аз лично нямам. В палитрата има 4 цвята, като три от тях са идеалното комбо за осветляване, контуриране на клепача и акцентиране, а четвъртият е разкошен блясък. Той е най-труден за работа, тъй като не е силно пресован и се разпрашава много лесно. Затова препоръчвам или нанасяне с влажна четка или с пръсти + потупващи движения. По този начин ще получите красив блясък (ама наистина красив!) без омазване на цялото лице с брокатени частички. С добра основа нямам проблеми с издържливостта. Определено харесвам и цветовете на nomer 15 Brilliant Prunette, връзват се чудесно с течните червила.


Очната линия Liner Reveal е също добро попълнение към glam визията, която Bourjois пресъздават с тази мини колекция. Четчицата е от най-удобния за мен тип и е много лесна за работа. Финишът е по-скоро лак, което ми допада страшно много при очните линии - матовите някак се губят в грима, докато тази е акцент сама по себе си. Издръжлива е, не се размазва и няма нужда от корекция през деня (не съм и очаквала друго, честно казано). Пигментацията също е добра, нямам нужда да повтарям повече от два пъти линиите, което така или иначе правя винаги. Самият писец е доста фин, личи си колко пъти трябваше да мина един до друг, за да стане по-дебела линия на снимката горе. А черното е наистина наситено черно, както отново си личи по снимката!


За десерт оставих спиралатa Twist Up The Volume, която е истинско попадение! Четката ѝ се завърта в две положения - за обем или за дължина. За обем зъбчетата се сгъстяват за по-концентрирано полагане на продукта, а за дължина се раздалечават, осигурявайки перфектно разделяне. Формулата е сравнително течна, което прави изтеглянето от корена до върха на миглите супер лесно. Аз предпочитам опцията за дължина, тъй като ми е по-лесно да разделя миглите си с нея. А опцията за обем оставям за вечерни излизания, когато искам малко по-"премрежен" поглед. Не че разликата е мнооого голяма, но се забелязва. Премахването на спиралата е много лесно с какъвто и да било почистващ продукт. Twist Up The Volume е абсолютен must, ако питате мен!



Сигурно вече сте видели по магазините новите предложения Healthy Mix - BB крем, база и пудра. Супер любопитна съм да пробвам BB-то, но реших да изчакам да изхабя трите фон-дьо-тена, които имам отворени преди да инвестирам в нов такъв продукт... Съвсем скоро очаквам у нас да се появят и новостите, които забелязах на френски сайт - течни сенки, хайлайтър и дуо ружове!


* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

2 comments:

  1. Здравей,
    И аз имам тази палитра :) Квадратчето с блясък ми създава проблеми при нанясане, но другите цветове са супер. Цената беше добра, доколкото си спомням (купена е миналата година). Много точно описание на продукта си направила :)
    Ползвала ли си някоя от палитрите на BH Cosmetics и какво е мнението ти за тях?
    Поздрави,
    Нина

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      При квадратчето май трикът е да се нанася с потупващи движения, мокра четка или с пръст да се наслагва малко по малко - просто формулата му е много трошлива. Иначе е страшна красота. :) На BH не съм пробвала нищо досега, но съм хвърлила око на една палитра с бронзови нюанси за лятото и сигурно ще я взема в най-скоро време!

      Delete

Thank you for your comment!