Wednesday 28 February 2018

Venus Freeze Plus at Malinovi Esthetics

Привет, момичета!

От доста време искам да ви разкажа подробности около процедурата, на която подлагах бедните си бедра през последните три месеца - но исках да завърша курса, за да мога да дам максимално ясна представа как Venus Freeze Plus се отразява на самочувствието ми. Ето че и този момент дойде!


Първият въпрос, на който трябва да отговоря, е "Какво всъщност е Venus Freeze Plus?"
Това е последно поколение апарат, съчетаващ действието на мултиполярна радиочестота (RF) и пулсиращи електромагнитни полета (PEMF). Няма да ви занимавам с подробности, а с целите на метода:

> Стягане на кожата
> Подмладяване
> Намаляване на видимия целулит
> Контуриране на тялото

Какво трябва да знаете за процедурата?
Курсът Venus Freeze Plus се провежда след консултация, при която се установява какви са целите ви, какво е общото състояние на кожата и как уредът би могъл да помогне в конкретната ситуация. Аз преминах през курс от 10 процедури на бедрата, с цел намаляване на целулита - нещо, с което се бях отказала да се боря поради липсата на задоволителен ефект от пробваните до момента методи. Ситуацията преди да започна да работя на бюро не беше красива, а след 7 години заседнал живот - можете да си представите... Резултатът от липсата на спорт и активно движение, както и липсващата регулация на диетата (разбирайте - сладко и тесто на корем), доведоха до упорит целулит, видим и без натиск, както и осезаемо отпускане на кожата, особено над коленете.

Отидох на консултацията настроена леко скептично - не вярвах, че апарат и неинвазивна процедура (като липосукцията) могат да постигнат ефект. Знам за наличието на няколко вида апарати за контуриране покрай предна моя работа, но нито един от тях не бе с достатъчно добри отзиви, за да оправдае инвестицията. За моя изненада, в Малинови Естетикс не се опитаха да ме убедят как Venus Freeze Plus ще ми направи краката като на модел - напротив, съвсем откровено ми казаха, че резултатите при всеки са различни в зависимост от степента на проблема. И също така зависят и от желанието на човека да промени вредните си навици, които са довели до същия този проблем.

В моя случай ситуацията не беше толкова плачевна, колкото си мислех. Знам, че има и по-зле от мен, но в моите очи краката ми изглеждаха потресаващо. Думите на Валентина в Малинови Ететикс ме успокоиха и ми дадоха здравословна порция надежда, че с помощ от моя страна и на апарата можем да подобрим вида на бедрата ми. И така, от три месеца аз се боря с най-големия си порок - неконтролираното поглъщане на сладко и тесто. А в това време Venus Freeze Plus се зае да изгори натрупаните целулитни депа...



Процедурата
Сигурно сте леко озадачени от израза "да изгори" - все пак в името на процедурата има Freeze. И аз бях доста изненадана, когато се оказа, че при масажа с апарата кожата се загрява, а не охлажда. И то как се загрява - направо си пари на моменти. :) Започва се с нанасяне на масажен гел, който улеснява плъзгането на накрайника на апарата. В първите минути се използва 100% от мощността му, докато издържите. След като започне да пари, мощността се намалява. Разбира се, колкото повече човек издържи на по-висока мощност - толкова по-ефективна е процедурата, но целта не е да се подлагаме на мъчения. Както се оказа, само една дама до момента е издържала на 100% през цялото време... Аз лично имах нужда от намаляване на няколко пъти.


Масажът с накрайника е всъщност приятен. Процедурите траят различно време в зависимотст от конкретния случай, като при мен те бяха 100 минути седмично. Това време за мен беше доста приятно прекарване, тъй като Валентина е чудесна компания.

Тук е може би моментът да ви споделя и за самия център Малинови Естетикс. Той е единственият в Пловдив, който предлага Venus Freeze Plus, но това не е единственото му предимство, Аз не съм човек на "салонните" процедури, защото по принцип не обичам да вися на подобни места. Това се дължи на годините, в които все нещо не е било на ниво в посещаваните салони и центрове на красота - дали хигиената няма да е ок, дали персоналът няма да е дружелюбен, дали самата услуга няма да е качествена. Е, в Малинови Естетикс успяха да преобърнат мнението ми.


Всичко е изпипано - от приятната атмосфера, през перфектната хигиена до дружелюбното отношение. Както казах, за мен лично часовете там бяха приятно бягство в добра компания.

Да се върна към процедурата. Важно е да се отбележат няколко неща: Venus Freeze Plus е напълно безопасна (казва го човек с много нежна кожа), безболезнена (от вас зависи до колко ще издържите) и не изисква период на възстановяване. След процедурите се наблюдава бързо отшумяващо зачервяване на кожата заради загряването, а на места могат да останат сининки (като след масаж с вендузи). Важно е също така да бъдете добре хидратирани - преди, по време и след процедурата. Това осигурява оптималното действие на апарата и е само във ваш ущърб да не го спазвате!

Ефектът
Стигам до най-интересното за всички, предполагам - работи ли Venus Freeze Plus? Да, и още как!

Не бих искала да разчитате само на снимки, за да оцените резултата по две причини - първата е, че съм ужасно бяла и фокусът беше проблем, който не можахме да разрешим (т.е. снимките са малко разфокусирани и на някои места ефектът не си личи много). Втората е, че осъзнах по какъв начин се вижда най-голямата разлика, чак след като започнах да я виждам. Отгоре (т.е. все едно си гледате краката отгоре), вдлъбнатинките от целулита се виждаха най-ясно и съответно най-ясно се вижда как изчезнаха... Но изобщо не ми е минало през акъла да се сетя да се снимам така. За което искрено съжалявам. Все пак, на долната снимка можете съвсем ясно да видите разликата в ситуацията над коленете, където отпускането беше най-плачевно.

Още след първата процедура се усеща стягащия ефект от уреда. Кожата става по-гладка и мека и буквално я усещате подмладена. Този ефект се подсилва през следващите няколко процедури. Някъде около третата-четвъртата започва да се отчита промяна и в изгледа на кожата - целулитът започва да се заглажда. След шестата това е вече наистина видимо, вдлъбнатинките се редуцират и на места започват да изчезват. Между шестата и десетата ефектът е видим и върху контура на тялото - краката са видимо по-"ошлайфани", местенцата с натрупвания са загладени.

Съжалявам, че трябва да видите краката ми в този вид - изглеждат ужасно, защото снимките са правени преди процедурите, след като вляза от студеното навън... Когато кожата ти е полупрозрачна, резултатът е такъв. Важното е, че можете съвсем ясно да видите ефекта над коленете, както и от вътрешната страна на бедрата!
Буквално си върнах краката от преди да започна да работя на компютър. Това са 7 години сладкиши и 8-часови работни дни на стол! Без спорт... Сигурно трябва да ме е срам.

Както сами подозирате, едва ли ще оставя нещата да се върнат в предишното състояние. В момента ограничавам хляба и тестото максимално, а сладкото се опитвам да го ограничавам до веднъж дневно, и то да е мед. И определено се чувствам по-добре.

А, да, май пропуснах да кажа и един неочакван ефект - поради подобреното кръвообращение и лимфоток в третираните зони, в момента краката ми не са толкова студени, колкото бяха преди. Тук засягаме един от важните здравословни елементи при натрупването на целулит, а именно затрудненото кръвообращение, което си е направо  опасно. Та, освен естетичен, във Venus Freeze Plus има и здравословен компонент. :)

Предполагам ви е станало ясно колко впечатлена съм от процедурата. Опитвам се напълно обективно да оценя ефекта и главата ми не го побира. Да, краката ми не са идеални, но те не бяха идеални и преди да започнах офисния живот. Подобрението, което виждам е не просто очевидно, а и осезаемо - кожата ми е супер еластична и стегната. И не виждам какво друго би било в състояние да върне времето назад по такъв начин и  толкова бързо.

Което ме навежда на мисълта, че другата употреба на уреда - за лице, ще води до още по-сериозни резултати (каквито и видях на място в центъра).

Неизбежно се стига и до момента с цената. Която никак не е ниска - зависи от третираните зони и времето, което е необходимо за тях. Истината е, че тази процедура не е за всеки, но аз лично не знам за друг метод, който в такива кратки срокове и по такъв безболезнен начин да постига тези ефекти. С вендузите се борих близо половин година и не постигнах ефект и наполовина толкова добър, колкото с Venus Freeze Plus. С козметика надявам се ви е ясно, че не се получава нищо, освен краткотрайно стягане на кожата... Та, вие сами ще прецените дали си заслужава или не. За мен лично отговорът е голямо ДА и смятам да продължа с поддържащи процедури.

Надявам се да съм успяла да отговоря на въпросите ви за Venus Freeze Plus. Ако не съм - задайте ги в коментар! А можете направо да запишете час за безплатна консултация при Малинови Естетикс тук - ще останете очаровани.


* Курсът от процедури ми бе осигурен от Малинови Естетикс.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!