Friday 25 August 2017

Wake Up Call // Optiat Coffee Scrubs

Като почти всеки средностатистически човек, и аз обожавам кафето. Предпочитам черното еспресо, поднесено с нещо сладичко. И трудно подминавам аромата на кафе в каквато и да била форма... Затова и днес ще си говорим за ексфолиантите с кафе на Optiat, които съвсем случайно намерих в онлайн магазина Haniel Bio. :)


На първо място трябва да отбележа, че се дразня изключително много на кафеените ексфолианти в хартиени торбички, които заливат Инстаграм. Този формат се оказа изключително вървежен, подозирам поради няколко причини - първата от които е ниската цена на материалите (утайка от кафе и малко масла), а втората е "примерът" на оригиналния такъв ексфолиант на марката Frank Body. Няма нужда да го казвам, сигурно и сами сте видели цените на тези удоволствия, и те съвсем не са на място за нещо, което можете да забъркате вкъщи директно от кафемашината...

Аз самата съм го правила, когато имах достъп до такава, за антицелулитен масаж. За съжаление обаче вкъщи нямаме еспресо машина и хубавите дни на евтината ексфолиация с кафе са в миналото. Въпреки, че съм бясна на псевдо-кафеените-инстаграм-магнати, аз все пак не съм спирала да търся по-добри и изгодни алтернативи. Именно това търсене ме отведе до марката Optiat, която щях да поръчвам от UK, ако не бях мярнала в Haniel Bio. Да, и тези ексфолианти са сравнително скъпи, но имат едно сериозно предимство...

И то е в количеството масла и цялостната "структура" на ексфолианта. Докато хартиените торбички съдържат почти "сухо" сипкаво кафе, тези на Optiat са мазнички и полутечни. От опит знам, че когато утайката е по-суха, ми трябват огромни количества, за да направя един читав масаж. Буквално един цял контейнер на машина Saeco за едно ползване. Маслата обаче спояват цялото преживяване и правят продукта много по-икономичен. Да не говорим, че когато маслата са в такива количества, след ексфолиация не нанасям лосион.

Друго предимство на Optiat е опаковката. Докато всички се бият да приличат на Frank Body с не особено удобните хартиени торбички, тук са заложили на наистина атрактивни тубички. Аз не съм хипстър, мога и от тубичка да си вадя ексфолианта...

Та, след тази дълга прелюдия, да се фокусирам върху едно читаво ревю на Optiat Coffee Scrub. :)

На първо място е формулата, която съдържа основно утайка от кафе, захар, сол и различни масла.

Предлагат се 4 вида, всеки за отделно настроение:

> The Hungover Coffee Scrub - с мента, която освежава с аромата си, но и оставя охлаждащо усещане след душа.
> Hit the Sheets Coffee Scrub - с ванилия, която се комбинира учудващо добре с кафето и успокоява.
> Feel Great Coffee Scrub - с мандарина, която повдига настроението (това за мен е най-силният и най-малко любим аромат).
> Pick Me Up Coffee Scrub - с лимонова трева, която... е абсолютна любов! Обожавам този аромат и никога не съм си представяла, че ще се спои толкова добре с кафе.




Както споменах, формулата на ексфолиантите е по-скоро течна, като е необходимо да разбълникате тубичката преди отваряне. Нямам проблеми с нанасянето, но колкото и да се внимава, цапането е неизбежно и потресаващо.

Ексфолиацията е доста груба - ако някога сте ползвали кафе за масаж, знаете за какво говоря. Буквално след няколко минути търкане ръцете ми изтръпват. Със сигурност не е за хора с чувствителна кожа. Но пък е най-удовлетворяващото усещане ever; след един такъв масаж кожата ми е като бебешко дупе. Да не говорим, че е подхранена (от маслата) и доста дълготрайно ароматизирана, особено ако оставите сместа за няколко минути върху кожата. Всъщност, докато крадях остатъците от кафе от офиса, все се канех да добавя масла, но... ме мързеше. :)

Ако сте решили да си ексфолирате лицето с кафеен скраб - недейте! Не знам какво ги е прихванало мацките, дето се мажат по лицето с кафе, но си причинияват повече вреда, отколкото каквато и да било полезност. Частиците са прекалено груби и нараняват кожата, спомагайки разпространението на бактерии. Just don't do it.


Optiat Coffee Scrubs се предлагат в голяма опаковка от 220гр за близо 26лв и малка опаковка от 90гр за 19лв. Както се досещате, по-добрият вариант е голямата, стига да не искате да тествате всички аромати. Малката разфасовка ми стига за 5-6 пъти, като аз ексфолирам основно крачетата.

В заключение ще кажа, че това е един продукт, който ми хареса и ще ползвам и за в бъдеще. С огромно удосволствие, при това! На родния пазар има няколко вида кафеени ексфолианти, но честно казано единствено тези ми гъделичкат достатъчно любопитството. От доста време се каня да пробвам и този с кокос и кафе на Zoya Goes Pretty - ще се радвам, ако някой може да сподели отзиви.


P.S. От Haniel Bio бяха много мили и ми изпратиха цяла кутия с изненади покрай скрабовете. :) Нещата са на Harem's - непозната за мен турска марка, която ме изненада приятно на фронта, който най-малко очаквах.


Кремът за лице със секрет от охлюви е нощната ми грижа в момента (а доста често и дневна) и съм супер доволна от резултата върху доста мазната ми напоследък кожа. Кремът успява да я матира, омекоти и хидратира в една стъпка, както и да отложи лъсването значително. Усеща се супер лек, абсорбира се мега бързо и има много нежен аромат. И преди съм имала много добри резултати от продукти с охлювена слуз, явно съставката ми влияе добре. Единствено в посока опаковка може би трябва да се поработи...

Шампоанът и сапунът са интересни, но не са нещо особено. Всъщност, просто не ме впечатлиха с нещо отличително - вършат си работата/предназначението, но нищо повече.


Златната маска с колаген... Направо ми светнаха очите, като я видях! :) От тубичката буквално тече злато, което за съжаление е доста лепкаво и трудно за равномерно нанасяне. След като се преборя обаче, се чувствам като тази дама от Guardians of the Galaxy за 30-ина минути. След което идва едно доста сериозно щавене - това е истинска пилинг маска и трябва да се третира като такава, т.е. без резки движения и с мисълта, че е "трай бабо за хубост" (буквално си боли). Резултатът е много мека и избистрена кожа, която изпива последващата грижа. Не прочиства порите видимо, но не ѝ е това и целта. Всъщност, така и не разбрах каква е целта ѝ, нещо за бръчки май...

Не на последно място е възглавничката с лавандула на бг марката Tonika, която не ми излиза от калъфката на възглавницата. В началото си мислех, че ще ухае много силно, но за щастие ароматът се усеща само при размърдване и е чудесен. Лавандулата наистина има супер успокояващо въздействие, така че при проблеми със съня това ще е добро средство за релакс.

Привършвам фермана с въпрос и той е - ползвали ли сте някога някой от продуктите и какво мислите? Както винаги, коментарите са ваши!

* Продуктите са ми предоставени за пробва от Haniel Bio.

2 comments:

  1. Хм! Не съм ползвала нищо на нито една от марките :) Това го написах за да ти отговоря на въпроса все пак и да бъда любезна :D
    Истинската причина да започна да коментирам е, че държах да ти кажа, че за пореден път ме възхищава начина, по който пишеш и се изразяваш. Огромно удоволствие ми е да минавам ред по ред и мислено да си "говоря" с теб, да се "ядосваме" и смеем заедно!
    Ей, т'ва е! Продължавай смело! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Made my day, че и цялата седмица занапред! :*

      Delete

Thank you for your comment!