Monday 24 July 2017

Remescar Eye Bags / Dark Circles

Преди известно време на нашия пазар бе представен един доста интересен нов продукт - Remescar Eye Bags / Dark Circles. Това е крем за околоочния контур с глинени минерали и бипептиден комплекс, които действат незабавно за намаляване на торбичките и тъмните кръгове. Не е продукт, чиито свойства се показват с времето (даже не е препоръчително да се ползва повече от месец непрекъснато), а по-скоро е "грим без грим" за дренаж и стягане. Тези две действия водят до мигновено намаляване на подпухването, както свидетелстват доста youtube клипчета. Аз имах възможността да го тествам доста време и вече мога да споделя дали работи за мен.


Всъщност, причината да забавя толкова ревюто, е че просто не бях сигурна какво е мнението ми. Доста рядко ми се случва, но ето на. :)

Като за начало, малко специфики за нанасянето на продукта. Remescar Eye Bags / Dark Circles се ползва на почистена и подсушена кожа (може и под грим, разбира се), като количеството не трябва да е повече от оризово зрънце. Нанасянето става с потупващи движения отвътре навън по контура на окото. Няколко минути след като се нанесе не е препоръчително да правите гримаси.


Нанасянето става бързо, защото формулата попива много лесно в кожата и я матира идеално (сигурно заради глината). След това започва стягане, което може буквално да бъде усетено и не е най-приятното нещо в тази деликатна зона. Това стягане се усеща през целия ден, независимо дали отдолу съм нанесла крем или не. След няколко минути наистина има видима разлика между двете очи, ако нанесете само на едното. Както виждате на снимката без грим отдолу, зоната под окото с Remescar изглежда изгладена, стегната и по-малко подпухнала. Синкавите кръгове са леко туширани (по-скоро цветът им е променен).


Аз лично рядко страдам от силно подпухване, най-вече след солиден рев. Но дори и с наличните торбички си личи как с Remescar контурът е доста по-стегнат. В тази насока нямам забележки - ако задържате течности под очите и торбичките ви притесняват, съвсем спокойно можете да посегнете към това кремче за бързи резултати.

За тъмните кръгове обаче не съм много сигурна. Някак не виждам сериозен ефект - дотолкова сериозен, че да пропусна коректора. А всъщност очаквах именно това. Да, синкавината е изсветлена, но самите кръгове все още личат. Може би искам прекалено много от продукт без свойствата на грим...



Още няколко неща за продукта. Не знам защо, но когато го комбинирам с грим, в течение на деня се появява един белезникав слой към края на окото. В упътването пише, че появата на бял слой е признак за нанесено прекалено голямо количесто, но такова нещо няма - и при най-минималното зрънце, около обяд този бял слой си се получава. Може да е някаква реакция с конкретния коректор (признавам, че не съм пробвала с друг), но все пак е неприятно донякъде.

И последния недостатък на Remescar - цената. Близо 50лв за тубичка от 8мл са си доста. Спасяващото ситуацията е икономичността на продукта, която е наистина ненадмината. Едва ли съм минала 1/3 от опаковката за над два месеца (но и не го ползвам всеки ден). Можете да го откриете тук.


В заключение ще кажа, че относно тъмните кръгове съм малко разочарована - но за сметка на това намаляването на подпухването и изглаждането на контура са съвсем реални и наистина мигновени резултати, които са видими докато не почистите лицето си. Трябва да имате предвид и неприятното усещане за стягане и дали сте склонни да си го причините (особено ако сте със суха кожа).

И така, надявам се да съм била достатъчно изчерпателна, но ако имате въпроси - оставете ми коментар!

* Продуктът ми е предоставен за проба от бранда.

2 comments:

  1. Аз го пробвах лично веднага, след като пристигна в аптеката. Ако си без грим - да, има ефект при подпухнали очи. Но ако смяташ да ползваш грим - не. Относно тъмните кръгове, най-добре да се ползва комбинация от коректори - лично при мен само това работи.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, и за мен нещата са много по-добре без грим (дори и да пропусна момента с белия слой). За подпухване конкретно е наистина ефективен, дори не знам как го прави толкова бързо... :)

      Delete

Thank you for your comment!