Saturday 1 July 2017

Plan a Happy Life // The Happy Planner 2017-2018

Та-да! Ако сте фенове на The Happy Planner, знаете че днес е официално денят на новите органайзери. И тъй като от самото начало на тази революция в планирането през 2015-а не пропускам издание, и тази година се сдобих с един още при лансирането им през март. Разбира се, измежду всички разкошни опции избрах този с ананасите.


Накратко за The Happy Planner. :) Това е система за планиране, базирана на дискове - всички листи могат да се вадят и слагат обратно без проблем, но без обемната "папка", която е необходима при органайзерите с рингове, например. Всяка година The Happy Planner (които са дъщерен бранд на Me & My Big Ideas) лансират нова колекция, а през последната това се случи на два пъти. Вече започнаха да се очертават трендове в новите колекции: една в началото на годината (датирани 18-месечни) и една в края (12-месечни, без дати), а заедно с тях и нови аксесоари. Има и един back to school рилийз, но той не се разпространява извън САЩ.


Всъщност, от 2015-а насам нещата при марката се развиха главоломно и в колекцията се включиха огромно разнообразие аксесоари (за които си трябва отделен пост). Също така, в началото имаше един размер органайзери, сега са три - мини, класик и големи. Оформлението пък освен вертикално, вече може да бъде и хоризонтално. Общността в социалните мрежи е страхотна, а самата марка се старае всячески да я подкрепи и насърчи да бъде креативна. Истинско удоволствие е да следиш развитието на такива компании!


Страхотен сет лепенки, който си подхожда с органайзера! :)
Аз всяка година избирам класическия размер, тъй като той най-добре се вписва в обема на задачките ми. Или трябва да кажа вписваше, тъй като от месец и нещо насам с екипа преминахме на система за онлайн планиране (Asana) и в момента нямам нужда от голям органайзър. Затова и този ще остане на изчакване, докато измисля за какво да го ползвам. Междувременно ще съм с малкия ban.do agenda. Забърсах и един малък Happy Planner, но за него още не съм се подготвила психически.


Въпреки че няма да го ползвам сега, все пак реших да споделя снимки на таз-годишния Happy Planner. Като качество нещата не са се променили от самото начало - ламинирани корици, чудесна плътна хартия, картонени разделители с ламинирани табчета. Оформлението варира според избрания вид, като честно казано щях да избера хоризонтално, ако имаше с ананаси. Не че вертикалното не е удобно, просто ми се иска малко разнообразие. Отличителната черта на The Happy Planner винаги са били илюстрациите и играта с дизайна, като е доста трудно човек да избере само един органайзер. :) Както ще видите, този е посветен на тропическия живот, една доста нашумяла тема, по която залитнах и аз. Дизайнерите им наистина са се постарали!

Ако се чудите в какво съм "опаковала" органайзера, това са така наречените deluxe covers - просто не устоях на яркожълтото с морски райета отвътре. Това са папки, които можете да ползвате с всички органайзъри (предлагат се и в трите размера) и идеята им е да пазят ламинираните корици, давайки и малко повече пространство за стикери, химикал, хвърчащи листчета... Доста са обемисти, но си заслужава, ако искате да запазите органайзъра си по-дълго, особено ако го носите със себе си. По принцип ламинатът на стандартните корици е здрав, но с времето се износва и нащърбява.


Къде можете да откриете The Happy Planner? Аз лично пазарувам от Blitsy, но има малък шанс пратката ви да иде на митница. Можете да поръчате малко по-скъпо и от UK сайтове като Craftie Charlie и Hey Little Magpie. Проблемът при тях е, че невинаги имат в наличност всички продукти, а за втория ще трябва да ползвате и услугите на превозвач. Но ако сте толкова хлътнали като мен, няма да ви пука... :D

Ето и линкове към старите публикации по темата:

Ревю на органайзера от 2015-16
Ревю на органайзера от 2016-17
Официален сайт на марката (разгледайте и YouTube канала им)

Ще се радвам да ми споделите вашите решения за планиране, как организирате ежедневието си и дали ползвате "хартиени" решения в дигиталната ера! :)

5 comments:

  1. Много е красив!
    Аз предпочитам "хартиените" решения за планиране, имам си един - два собственоръчно направени планера и си ги попълвам и украсявам с голямо удоволствие.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, покажи ги! Щом са ръчно правени е още по-сладко! :)

      Delete
  2. Аз искам да си поръчам но не разбрах как...? Ако може някой да ми помогне?

    ReplyDelete
  3. Ако може някой да ми каже как да си го поръчам!?

    ReplyDelete
  4. Препоръчвам следните магазинчета от UK: Craftie Charlie, Craft Stars и Hey Little Magpie (виж линковете в самата статия). При тях ще трябва да използвате и услугите на превозвач. А ако решите да рискувате с пратка на митницата - Blitsy е най-добрата опция. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment!