Monday 17 July 2017

Olioseta Oro Del Marocco Oil Treatment for Hair

От няколко седмици в Златна Рибка можете да откриете нова марка. :) Olioseta идва от Италия и в гамата ще откриете продукти грижа за косата от-до. Те са разделени в три серии - за подхранване, за блясък и за боядисване. Аз имах удоволствието да пробвам подхранващото олио Oro Del Marocco и бих го сравнила с една доста популярна марка... Четете надолу, за да разберете коя!


Olioseta Oro Del Marocco Oil Treatment е комбинация от масла от арган и ленено семе в силиконова основа. Първоначално бях доста скептично настроена именно заради неприязънта ми към силиконите, но впоследствие реших, че негативите са далеч по-малко от позитивите в продукта.

Ето и какви са плюсовете и минусите:

+ Олиото е много леко и не омазнява при нанасяне.
+ Времето за сушене се намалява многократно. Сериозно, с това чудо сигурно си суша гривата три пъти по-бързо.
+ Омекотява невероятно добре и оставя косата наистина жизнена - дори и пресушените крайчета. Мекотата е дълготрайна и издържа от миене до миене. Държа да отбележа, че не се боядисвам.
+ Придава блясък и прави естествения ми цвят по-сияен.
+ В много малки количества може да се използва за укротяване на стърчащи косъмчета (вечният ми проблем, породен от сушенето с главата надолу).
+ Разплита и прави разресването детска играчка.

- Силиконите в състава изискват сериозно почистване (ползвам шампоан без силикони за фина и мазна коса).
- Уханието не ми допада, доста е мъжко.


Както виждате, като се сложат нещата на везната - Olioseta Oro Del Marocco е един наистина добър продукт. И без това всички масла, които ползвам, съдържат силикони, та вече съм свикнала да избирам шампоаните, за да ги почистя правилно.

Олиото се предлага и във вариант за фина или руса коса, който може би ще пробвам след лятото. Разфасовките са от 30мл и 100мл, като малката бутилчица е перфектна за път.


А от гледна точка на сравнение... Единственото олио, с което съм постигала подобни резултати, е Moroccanoil. То обаче е малко по-тежко за косата ми и в крайна сметка победител за мен е Olioseta (колкото и да не ви се вярва). Единственото предимство на Moroccanoil е божествения му аромат. Иначе като цени няма място за сравнение, тъй като Olioseta е много по-бюджетен вариант.

И така, ако търсите омекотяващ продукт за подхранване, който наистина намалява времето за сушене - това е той. Просто не съм попадала на друг с подобни качества в тази насока. :)


* Продуктът ми е предоставен за проба от Златна Рибка, където можете да откриете цялата гама продукти на Olioseta.

2 comments:

  1. Цялата серия е супер,но за не третирана коса като твоята ще дойде тежка. Капни някакво етерично масло две три капки към Олисета. Аз добавих пачули и се получи мммммммм уникален аромат.Иначе верно смърди на крем за бръснене каро.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хаххаха, ароматът наистина е малко... ретро :D На мен не ми идва тежко, защото го слагам само по дължините, а те са ми най-проблемната част. По принцип скалпът ми се омазнява доста бързо, но дължините са по-скоро нормални към сухи. Олиото се справя именно с това и ги прави супер мекички :)

      Delete

Thank you for your comment!