Thursday 4 May 2017

Rimmel: My Grey by Rita Ora Collection

В един много сив ден, от една много сива седмица, пред вратата ми кацна една сива кутия. Пълна със сиви неща. Само че - противно на очакванията, тези сиви неща ми донесоха доста цветни емоции! Днес ще си говорим за колекцията My Grey by Rita Ora, която Rimmel лансира по повод премиерата на онази боза с петдесетте нюанса. За щастие не съм фен на поредицата, така че ще дистанцирам максимално ревюто си от филма... :)


Колекцията My Grey by Rita Ora включва няколко иконични продукта на Rimmel в специална опаковка и нюанси. Ето и какво мисля за тях, след като ги тествам вече дооооста време!

Започвам със Scandal'Eyes Shadow Pen - пробвала съм серията и преди, а сега просто затвърждавам мнението си, че тези моливи са едно от чудесата на марката. От меката и лесна за блендване текстура до супер сериозната издръжливост дори и върху моите мазни клепачи, буквално няма от какво да се оплача! За пълно покритие се искат няколко минавания, но хубавото в случая е, че имате пълен контрол. Можете да нанесете само като акцент, да подчертаете линията или да се впуснете в пълен вечерен грим (което аз правя с този цвят, обожавам го). Сивото с мек блясък на име Guilty Grey е супер добра идея за синеочките. :)



Следва спиралата Extra Super Lash, която така и не ме грабна с нищо особено. Прятна е като ежедневна fool-proof спирала, когато бързате (основно заради четката). И толкоз. Няма сериозен обем, няма сериозно удъжаване... Далеч повече се разбрах със Scandal'Eyes Reloaded и ако залагате на Rimmel за спирала, според мен от новите им предложения тя е по-добра.


Продължавам с една приятна изненада в лицето на пудрата Stay Matte. Винаги съм я подминавала, защото няма огледалце и пухче - което си е пълен грях, тъй като самата пудра е чудесна. Фина е, с нежен аромат, нанася се супер леко и не стои изкуствено върху лицето. Матира добре, но не е гаранция, че няма да лсъна отново. Нищо не е. :) Кутийката е доста неудобна за размотаване в чантата и това е единствената причина, поради която сигурно пак ще продължавам да я подминавам. Но пък за тоалетката вкъщи е повече от перфектна!



Звездата на колекцията обаче е червилото Lasting Finish. Червеният нюанс е нещото, което ме грабна първоначално, но в крайна сметка бях завладяван от текстурата. Това червило е идеално в толкова много отношения, че не знам откъде да започна... Текстурата му е супер приятна за нанасяне: не е нито прекалено мазна, нито прекалено суха, нито пресушаваща. Финишът е сатенен, непретенциозен и подходящ за всякакви случаи. Издръжливостта е жестока, буквално мога и цял ден да си изкарам с едно нанасяне, ако не ям нещо мазно (но имайте предвид, че ще видите следи по чаши и прибори). Покритието е чудесно, лесно е да се постигне плътен цвят. А цветът Rita's Red е... любов. Червеното на старлетките, без помен от блясък, леко фатално даже. Гилзата не е нещо уау, но е здрава и може да се сложи в чантата. Оценка: пълен отличен!



Не на последно място е лакът за нокти 60 Seconds в нюанс My Grey. Красиво, изчистено сиво, което напълно подхожда на останалите продукти от серията. Формулата му е средногъста и се разнася лесно с плоската четка. Съхне бързо, но и пада бързо - не издържа дори и средните като резултат за мен 2 пълни дни... Но не го виня, лакчето всъщност ми харесва. :)


Фен съм на колекцията и бих ви препоръчала да я пробвате. Цените на Rimmel винаги са били напълно разумни, а повечето от продуктите тук бих нарекла направо забележителни - червилото и молива са абсюлютен must-have. :)


Любопитни ли сте?

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

6 comments:

  1. От къде може да се купи червилото? Налично ли е някъде в България?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Колекцията е заредена в Lily, а може би и по другите стелажи на марката (но за Lily съм сигурна) :)

      Delete
  2. Думите ти за пудрата ми навяха спомени как преди години направих грешката да я сложа в чантата си и след едно излизане намерих капачето разбито на сто частици, а съдържанието на чантата - покрито в пудра! :D След това повече не съм я ползвала дали поради тази причина или друга, но определено е приятен продукт!

    Много добре звучи и изглежда цялата колекция! Прекрасно информативно ревю, както винаги :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че ти е било полезно :) А за пудрата в чантата - представи си ситуацията майка ти да ти напъха в чантата арменски сладки увити в една салфетка (скришом, да те изненада), а ти три дни да не се усетиш какво се случва. Та, рзбирам те. :D

      Delete
    2. Хаха, изненада си е било със сигурност! :D

      Delete

Thank you for your comment!