Thursday 18 May 2017

Avon Solutions Thermal Tone Gel & CelluBreak 5D Lotion (+ Giveaway)

Привет, момичета!

И тази година, както всяка друга от поне 10 насам, се чудя как да си извадя целулитните крачета на показ по най-безболезнения за самочувствието начин. Не че ми е голяма драма, честно казано вече почти съм претръпнала. Но тъй като самият целулит става все по-видим с времето, ми става и все по-неприятен. Миналата година открих нещото, което върши работа за мен (масаж с вендузи), но понеже спрях масажите през зимата - вдлъбнатинките се завърнаха и сега трябва да ги боря наново. Режимът ми включва масажи през няколко дни (боря се да се накарам да е през ден поне), а между тях заложих на любимите продукти за по-фин силует от Avon. За тях ще ви разкажа и днес!


На първо място, след доста години опити да се преборя с целулита само с помощта на козметиката съм категорична - невъзможно ми е. Затова и препоръчвам да прочетете статията за масажите, определено ще ви е полезна. Това, което козметиката може да направи, е да стегне и изглади самата кожа. Именно тук намесвам двата продукта, които виждате на снимката. :)

Avon Solutions Thermal Tone Gel Anti-Cellulite Warming Gel е прозрачен, силно загряващ гел за стягане на кожата. Миналата година тествах същия гел (беше в различна опаковка) и ми направи впечатление, че няколко минутки след втриване на гела кожата сякаш се стяга и оптично изглежда по-тонизирана. С по-продължителна употреба това стягане се задържа като ефект.



Трябва да предупредя обаче, че загряването е наистина силно - даже на моменти пари, и то доста дълготрайно. Не е за чувствителна кожа и хора с разширени вени. Ако прекалите с количеството, леко лепка, но иначе формулата попива доста лесно в кожата и не оставя никаква следа. Като неприятен елемент бих посочила силния алкохолен аромат и това, че с редовна употреба кожата се пресушава (алкохолът е доста нагоре в състава, все пак).

Avon Solutions CelluBreak 5D Anti-Cellulite Lotion пък е един от онези продукти, които съм купувала неколкократно (и той преди беше в друга опаковка). Причината за това е силният изглаждащ и омекотяващ ефект, който има. Кожата ми е много нежна и има местенца, на които загрубява много лесно (отстрани на бедрата и точно под дупето). Опитвала съм доста неща през годините, но продуктите с киселини действат най добре -  а в състава на лосиона има гликолова киселина. Именно на нея дължа и ефекта, който е осезаем след около седмица употреба. Тук трябва да предупредя да внимавате, ако някъде по кожата имате ранички или раздразнения - щипе доста неприятно. Самата формула е лека, разнася се лесно и попива напълно за около 10 минути. Ухае много приятно.



Та, като заключение, не търсете панацея в продуктите против целулит, а по-скоро помощник за повече тонус, гладкост и мекота. В това са несравними. :) Надявам се комбинацията от масажи и таргетирана грижа да покажат резултати скоро, а и да не е толкова скоро - роклите не чакат!

И ако се чудите кога ще стигна до обещанието за игра с награда от заглавието - стигнах.

Включете се в играта в Instagram - follow за MaquiLab и таг с ваша приятелка в коментар към снимката. :) Победителят ще изтегля на 25 май и ще обявя тук и в Instagram!


Публикация, споделена от MaquiLab (@maquilab) на

Късмет!

* Продуктите за проба и giveaway са предоставени от бранда. Играта е само за участници на територията на България.

2 comments:

  1. Много интересно. Бих искала да те попитам колко много пари и кога отминава паренето? Като цяло съм положително настроена към такива продукти. Преди години, обаче, си поръчах от едни с неясен произход, от Интернет. Бяха с екстракт от нещо много люто, които ми подпалиха крачетата преносно и буквално. Една вечер ме докараха до лудост, защото след като се изкъпах, нанесеният сутринта гел се активира и отново започна да пари. Колкото повече го миех, толкова повече пареше. След този случай се въздържам от този тип продукти, а като цяло ги харесвам и ти сега ми образува мини дилема дали да не ги опитам отново :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Леле, това звучи ужасно... Този си се отмива без проблеми, но понякога се активира отново, ако разтъркаш мястото, на което си нанесла. Загряването е все едно си се увила с много топла (но не гореща) кърпа и не е неприятно, но му трябва поне час при мен, за да отмине напълно. Такъв тип продукти определено си искат тест за поносимост - не знам ако преди си правила реакции, дали сега няма да е същото, а тестери няма... :(

      Delete

Thank you for your comment!