Friday 14 April 2017

Indemne Miss Ella Lotion

Привет!

Не знам дали съм ви споделяла, но много се радвам на марки, които експериментират с имената на продуктите си. От тази гледна точка Urban Decay и Soap&Glory са ми любимци. Днес обаче ще ви разкажа за един френски бранд, който залага на етеричните масла, за да се погрижи за атопичната, чувствителната, раздразнената и капризната кожа - а като допълнение е и доста закачлив!


Марката се казва Indemne и отскоро се предлага в Beautyskin.bg. Линията включва продукти за почистване и грижа в три насоки - за раздразнена кожа и скалп, за кожа с несъвършенства и за целулит. Аз пробвах един от универсалните продукти за почистване, който е подходящ за всички типове кожа. А името му е Miss Ella Lotion - сладка игра на думи, нали? :)

Мис Ела, както ще я наричам, не е типичната мицеларна вода в няколко насоки. На първо място, при нанасяне леко се разпенва върху кожата. Може би именно заради това и след употреба трябва да се мине с тампонче, напоено с флорална вода или тоник (препоръчват техният собствен Eau de Genie). Аз лично или минавам с един корейски тоник или направо си измивам лицето. Рядко разчитам само на мицеларна вода, за мен тя е по-скоро първата стъпка за премахване на упорития грим, след което минавам с измиващ продукт.


Другото нетипично е ароматът. Повечето мицеларни води (с изключение на дрогерийните, които така и не се научих да купувам) са без такъв или са съвсем слабо ароматизирани. Тук имаме доста осезаемо присъствие на нещо билково-цитрусово, мноооого приятно и успокояващо. Понякога даже отварям шишето, за да я мириша. :) В състава ще откриете масла и екстракти бол, на което може би се дължи и уханието.

От гледна точка на ефективност, нямам никакви забележки. Сваля full-face грим без проблеми, не се запъва със спиралата и очната линия. Ако ползвам само мицеларната вода и тоник, не съм забелязала панда-ефект на другата сутрин. При упорити продукти е необходимо да оставите тампончето да подейства 30 секунди върху клепача, но това е нещо нормално за всяка мицеларна вода. Дразнене няма, напротив - кожата е успокоена, а при очите няма лютене с нормална употреба (наблягам на нормална, защото имам "навика" от невнимание да си бъркам с тампончетата в окото и тогава става страшно).

Като цяло Miss Ella е една нежна дама, която ще ви помогне в премахването на грима дори по-добре от "нормална" мицеларна вода. Но пак напомням - необходимо е или минаване с флорална вода/тоник или измиващ продукт, за да премахнете осапуненото усещане от кожата след употреба.


Опаковката е единственият минус, според мен. Капачето е от типа, който се натиска от едната страна, за да освободи отвора от другата страна, което води до подливане и събиране на продукт около отвора. Иначе откъм дизайн Indemne са доста впечатляващи, поне за мен. Всъщност, за първи път ми попаднаха именно с дизайна си в някаква класация. :) Цялата серия е супер симпатична и откъм цветове, и откъм форми.

И така, ще се радвам да ми споделите дали сте набелязали нещо на марката (а и дали сте пробвали!) - коментарите са ваши! :)


* Продуктът ми е предоставен за проба от бранда. Статията е спонсорирана от Beautyskin.bg.

2 comments:

  1. Dear Elena,

    Thanks for your really nice review! Clear, well-written, with beautiful pictures :)
    The Indemne team is glad you like the Miss Ella lotion!

    Have a lovely day!

    Thelma from the Indemne team

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for the kind words, Thelma - it was a pleasure! :)

      Delete

Thank you for your comment!