Monday, 13 February 2017

MaquiLab's Journey

Преди няколко часа ми попадна един доста интересен инструмент, чрез който можете да проследите промените, правени във всеки уебсайт. Веднага тествах с MaquiLab и се върнах доволно назад в годините... До първите дни на блога, до първите терзания покрай вида му, до снимките с телефон от 2010-а година.И default-ските теми на Blogger. Сами ще видите от скрийншотовете отдолу, че нещата доста се промениха през годините. Според мен - за добро, тъй като блогът явно е изглеждал доста дървеняшки доста дълго време. И сега обмислям смяна на облика на MaquiLab, но така и не откривам тема, подходяща на идиотското форматиране, което съм правила през последните година-две. Пък и сегашната визия ми харесва все още; нищо, че е технологично, визуално и морално остаряла спрямо последните новости в блог дизайна.

Като цяло през годините винаги търсех нещо, което да носи цветово усещането ми за блога, а откъм дизайн нямах много понятие. Трябваше да не е претруфено, да е лесно за навигиране. Всяка една от темите, които виждате по-долу, беше най-безпардонно преправяна поне на няколко пъти. От толкова пипане по темите понаучих дори малко код. Ама много малко. :D

Понеже нямам навика да правя скрийншотове, бях решила, че тези промени в дизайна са безвъзвратно загубени. Много се радвам, че не са, защото показват една страна от пътешествието, част от което сме все още с MaquiLab. За другите страни ще поговорим някой друг път. :)

Но, без повече да говоря - представям ви MaquiLab през годините!

Ще се радвам да споделите какви бяха вашите проблеми с дизайна през годините, на базата на какво избрахте последния?...

No comments:

Post a Comment