Sunday 5 February 2017

Aura Precious Nude & Face Contour Palettes

Обичам палитри. Може и да не ползвам голяма част от нещата в тях, но са ми на сърце. :) Затова и когато Aura обявиха своите нови предложения - две палитри за лице и две за очи, направо ми се стопли душата. Днес ще ви разкажа именно за тях!


Започвам с Aura Precious Nude Eyeshadow Palette, комбинация от 12 нюанса за постигане на nude грим. 4 от тях са блестящи, а останалите 8 са напълно матови. Тази палитра като цяло напомня много на палитрите на Sleek, които доста харесвам. Но също както и при тях, някои от нюансите са с малки забележки. Сами ще видите на swatch-а, че първите нюанси от всеки ред почти не личат върху кожата и изискват нанасяне с апликатор за повече плътност. Като цяло при тази палитра си ползвам апликатори, а не четки. При всички положения тук добрата основа е гаранция за повече пигмент и издръжливост.

Отново също като при Sleek пък блестящите нюанси хващат коричка и стават малко трудни за използване. Дори и с тези забележки обаче палитрата си остава читаво предложение за ежедневен грим. Посягам към нея доста често напоследък, а нюансите Success, Dresscode, Dapper, Posh и Black Tie са ми любимците. Светлорозовите също са доста кокетни, а и са матови, което ги прави буквално универсални (да не говорим, че ми отиват на цвета на очите).




Палитрата е в удобна черна кутия с голямо огледало на капака. Затваря се здраво, а и като цяло е доста стабилна. Има и двустранна четка, но тя милата е почти неизползваема. :) Освен nude палитрата, можете да откриете и такава за smoky eyes - Luxury Dark. Цената ѝ е около 25лв.


Втората палитра днес е Aura Face Contour Palette, която съдържа един коригиращ нюанс, един хайлайтър и два контуриращи нюанса. Коригиращата пудра е жълтеникава и с нея може да се фиксира коректора под очите, например (нещо, което аз никога не правя). Двата матови контуриращи нюанса са ми перфектни - не са прекалено пигментирани, така че шанс за грешка няма. Двата могат да се ползват и заедно, и поотделно - светлият ми е fool-proof решението, когато бързам. Хайлайтърът е също много приятен, розовеещ е и оставя много загадъчен многоизмерен воал, който не се натрапва. Имам и друг хайлайтър на марката (черните кръгли кутийки) и за съжаление, той никак не се справя добре - спече се на второто ползване и не мога да взема от него вече с четка. За щастие, всички продукти от тази палитра се държат добре, като аз ги ползвам с мека четка за руж и четката за контур на Aura. Откъм издръжливост нямам оплаквания, като основата тук също играе съществена роля.


Контуриращата палитра се предлага в две разновидности - светла и тъмна, като моята е светлата. И тук кутийката е стабилна, с голямо огледало. Няма четка, но не ми и липсва. :) Цената ѝ е около 15лв.

Вие успяхте ли да пробвате тези нови предложения? Как ги намирате?

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

8 comments:

  1. Аз имам хайлайтъра в черните кръгли опаковки и съм недоволна като хайлайтър, но е разкошен цвят сенки за очи. Другото ми съприкосновение с Аура е матово червило, което също не ми допадна и май нямам желание за трети опит. Какво би истински препоръчала от Аура?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ха, ето за това не се бях сещала, мерси за идеята! :)

      Аз им харесвам матовите червила (по-ярките нюанси). Като цяло доста им харесвам мицеларната вода (но трябва да предупредя, че е силно ароматизирана), тази контурираща палитра ми стана бързо симпатична, а и моливите им за устни са с разкошен пигмент. От лимитираните им колекции също има много приятни продукти (като например матиращата пудра от Geisha серията). За момента май не се сещам за друго. :)

      Delete
  2. Палитрата със сенки не ме привлича като цветове, но много се чудя на контуриращата. Все хубави отзиви за нея. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много е приятна, а и е изгоден вариант - 4 продукта в една палитра, и то не са малки като размер. :)

      Delete
  3. Струва ми се/почти съм убедена/, че на снимката е ТЪМНИЯТ вариант на контуриращата палитра/въпреки плексигласовото прозорче с надписите СОФТ/. Аз имам тъмната палитра-същата е като Вашата на снимката, но на плексигласа долния ред пише ДАРК. Купих тъмната,защото така се заблудих от снимки в нета ,че уж е светлата, но на тестерите видях по-светлия вариант палитра. Въпреки това , взех тъмния, ползвам само бронзъра, защото тъмнокафявото освен за сенки, за контур на светла кожа не става. Моята е като Вашата- има тъмнокафяв цвят.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Привет! Моята със сигурност е светлата (Light) - тествала съм ги в магазините и разликата с по-тъмния вариант е доста голяма. При тази дори и тъмният нюанс е съвсем поносим, въпреки че изглежда страшен (а при Dark версията си е наистина буквално кафяво). :) Може нещо на лепенките на гърба да е било объркано при тези, които сте гледала...

      Delete
  4. Здравейте, доста се чудя за палитрата със сенки за очи дали си заслузава и попаднах на това ревю. Четката изглежда симпатична , а доста палитри на тази цена не предлагат такъв вид четки , но сте написали , че е неизползваема?Какво имате предвид ? А имате ли впечатление за другата палитра от същата сериа? Дали четките ще са еднакви ? Предварително благодаря :) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Привет! Четката е много мека и "тънка" - не захваща почти никакви сенки и съответно с нея е много трудно да се постигне покритие. Може би с някакви по-меки и пигментирани сенки ще работи, но не и с тези. В този ред на мисли, по-малкият край на четката ще е удобен за поставяне на акценти. В другата палитра от серията е същата четка, за съжаление...

      Delete

Thank you for your comment!