Saturday 28 January 2017

Peachy Skin: Fun'Ethic

Няма нищо по-хубаво от това да откриеш марка, която съчетава натурални съставки, отговорен подход към околната среда и поносими цени. По принцип, когато първите две са налице, цените някак скачат до небето - но днешният герой на поста е опровержение на това правило.


Fun'Ethic е френски бранд, който е основан около принципите на уважение към природата (в това число животните) и удоволствие при употреба. Продуктите са сертифицирани и са с над 98% натурални съставки, част от които от био култури. Предлагат се три гами: за тийнове, за дами между 20 и 30 години, и за дами над 30 години. Аз имах удоволствието да тествам втората, която е с основна съставка екстракт от праскова.



Започвам с мицеларната вода "Да бъдеш на 20", която на първи прочит ме стресна с аромата си. Не знам доколко се доближавам до истината, но ми замириса на басейн! Не на хлор, а по-скоро на онази типична за закритите басейни миризма на вода и химикали. Което е странно, имайки предвид състава (дестилирана ментова вода, екстракт от праскова, алое вера, малц)... Но, абстрахирайки се от аромата (който спрях да забелязвам след втората употреба), това е една от най-добрите мицеларни води, които съм ползвала. Дори ми е над Bioderma в класацията, а това е много! Почиства без остатък нормален дневен грим, не дразни по никакъв начин очите, освежава много приятно и най-важното - не пресушава изобщо. Влюбена съм!


Следва един много интересен продукт - магическите кърпички за грим. Това са квадратни парченца от много интересна материя, които използвате за почистване с мицеларната вода, а след това перете и използвате отново. Много интересна концепция, съвсем на място от гледна точка на уважението към природата, тъй като не се налага да купувате отново и отново тампони за грим. Все още свиквам с формата и материята, но иначе са чудесна алтернатива на класическите памучни тампони!



За накрая оставих крема за лице "Да бъдеш на 20". Силно казано крем, защото консистенцията е супер флуидна (буквално течна). Освен споменатите по-горе екстракти, той съдържа и няколко вида масла, с които осигурява нежно подхранване и комфорт. И то доста добре - от няколко седмици не съм посегнала към друг продукт, въпреки ужасните студове. Най-хубавото в случая е, че финишът след нанасяне е матов. И то до късния следобед. Кремчето е чудесна основа за грим, а уханието му... Мирише на току-що счупена шушулка боб или грах! Един аромат, който ме връща в детството и ми действа супер освежаващо. :) Тук трябва да спомена и удобната опаковка с помпичка, която е задължителна за такъв тип полутечни текстури.

И така, първите ми впечатления от Fun'Ethic са повече от добри. Да не кажа чудесни. Единственият недостатък е, че всяка гама съдържа само по 4-5 продукта, най-основните. Но да се надяваме, че марката ще порасне и ще обогати линиите си с още забавни и приятни предложения!

Fun'Ethic се предлагат в открития съвсем наскоро онлайн магазин BeautySkin.bg, който тепърва започва да обогатява асортимента си с нови и интересни марки - честно казано, абсолютно непознати, но доста любопитни за мен!

Ще се радвам да ми споделите какво мислите за марката, дали ви е интересна и дали не сте я пробвали вече!

* Продуктите са ми предоставени за проба от BeautySkin.bg. Статията е спонсорирана.

2 comments:

  1. Интересна концепция, не бях чувала за марката до този момент. Заинтригува ме определено мицеларната вода, сега ще погледна съставките й подробно.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз не ги бях чувала, но определено ме запалиха! :)

      Delete

Thank you for your comment!