Thursday 5 January 2017

ban.do Classic Agenda

Преди време в една разпродажба се натъкнах на мега симпатична книжка със стикери на непознатия ми дотогава бранд ban.do. Впечатлена от сладурските илюстрации, се поразрових - и открих един от най-интересните планъри.


Защо е толкова интересен? Защото ban.do agenda е сътворен от артисти от слънчева Калифорния, които сякаш са превъплътили усещането за палмите, океана и момичетата на кънки между две корици. Резултатът от общите им усилия са лимитирани планъри, които всяка година претърпяват подобрения. Предлагат се датирани, в три размера - classic, medium и large, а кориците са гарантиран повод за разговор. Затова и когато в един английски сайт най-сетне заредиха продуктите от таз-годишната колекция, аз бързо-бързо метнах своя фаворит в кошницата. Изчерпват се бързо, но понеже все още се намират тук-таме, реших да ви споделя какво мисля за ban.do agenda!






На първо място - моят е в размер classic, а дизайнът се води Girl Crush. Мацката със синя коса и откачени очила нямаше как да не ме грабне... Органайзерите на марката са 17-месечни и започват през август. Честно казано, някак съм свикнала с годишния формат и това ми идва малко дебело като обем (а прави и страниците малко трудни за прелистване с една ръка).

Но, нека се гмурнем навътре. :) Първото, което виждате след страницата за името, е страницата със стикери! Както казах, не един и двама илюстратора работят по дизайна, и всеки внася своето шарено калифорнийско усещане в планъра. Страничката е двойна и съдържа доста стикери, но ако и вие като мен искате да ги имате всичките - трябва да си набавите и двете книжки! След това идва ред на едно доста cool обръщение от създателите, календар за 2017/2018г, разтвор с всички месеци на годината (за записване на рождени дни, например), разтвор с празници (освен всеобщите, има и някои cool американските дни - на стикерите, на котката, на розовото...). След тях започват и самите месеци.







Всеки месец е в отделно табче за по-лесно откриване. Табчетата не са ламинирани, така че трябва да се пазят от намачкване (проблем). Първата страница от всеки месец е яка илюстрация - понякога свързана със самия месец, понякога не, но всеки път уникална! Месечният календар съдържа празниците и е удобен за записване на малки бележки с една дума от рода на кога да платя тока или телефона, рождени дни и други важни дати. След него има разтвор за бележки, който аз лично използвам за списъци със съдържание за блога. Накрая идват и страниците за седмично планиране. Стандартен хоризонтален layout, който обаче сбутва събота и неделя на един ред. А аз именно уикенда върша доста неща! Да не кажа, че буквално съм си променила графика за чистене, заради това. :D



След като минат всички месеци има доста странички за бележки, както и страничка за оцветяване. А на задната корица има джобче за съкровища! В него имаше скрито нещо доста интересно - #bandogirlgang secret code. Това е код, който се използва за дешифриране на посланията, разпръснати из планъра. How cool is that?! Освен тях, из страниците могат да бъдат открити готини цитати и мотивиращи мисли. За да ти е хубаво на душата. :)


Кориците са много здрави и биха понесли доста удари на съдбата, но все пак аз лично ги пазя. Затварят се с блестяща еластична лента, която е може би слабото място в изработката (още не е поддала, но го очаквам). Иначе хартията е с много добро качество, понася украсяване на корем и всякакви химикали. Лентичката за отбелязване на седмицата също е с добро качество и не се е разнищила.

Като цяло, това е един чудесен планър, който препоръчвам с две ръце на млади момичета - на години и по душа. Забележките ми са към липсата на ламинат на табчетата, сгъчкания уикенд и това, че е за 17 месеца. Но последното си е моя малка странност, май. Ако съм ви зарибила, ето сайтът, от който аз взех моя ban.do: клик (няма точно тази разновидност, но има други на марката). Там има и заветните книжки със стикери, които обожавам (скоро ще ви покажа и едни други, към които съм пристрастена).


Как ви се струва? И с какво ще организирате вие новата си година?

4 comments:

  1. Too cute to be true <3 Много ми харесва! Аз лично ще се "организирам" тази година с планър от Bershka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аууу, Bershka са имали и планъри?! Когато пуснаха серията с канцеларски материали, си взех едни ужасни лепящи листчета (буквално неизползваеми) и оттогава не съм следила какво имат. :D

      Delete
    2. Имат, то при мен беше истинска драма с тази Бершка. Тъй като планърите им са около 27 лв, чуденето (дали да си взема, или да не си взема) беше голямо. И докато траеха вътрешните ми дилеми и терзания, планърите свършиха. :D И беше голяма криза, светът ми беше крив. Приятелка ме съжали и ми взе същия за Коледа, когато заредиха - абсолютно същия, но със синя корица, вместо с розова. В момента са пуснали пак същите, мисля, но с черна корица. Виж ги, когато имаш път към Mall Plovdiv. :) А от другите им канцеларски нещица не съм купувала, но някои са наистина много сладки, едва им устоявам, хихи.

      Delete
    3. Ох, все едно нямам планъри, ами и още един ми се прииска... :) Благодаря ти, че сподели!

      Delete

Thank you for your comment!