Thursday 1 December 2016

The Ritual of Advent: My 1st Beauty Advent Calendar

Точно така. Този пост ще е за първият ми бюти коледен календар, след като толкова години буквално точех лиги по тях. Година след година желанието ми се натрупваше и ето че по време на пътуването ми до Дъблин през ноември се натъкнах на един календар, който ми взе сърцето и последния кеш.

На първо място трябва да спомена, че 2016-та е годината на коледните календари. Толкова много марки се включиха в този тренд, че чак беше ад да си избера само един. Честно казано, много от марките и продуктите се повтаряха между различните календари (особено тези, които са на пазара от няколко години), други пък бяха неоправдано скъпи. Но нали за всеки влак си има пътници. :)


Затова и се спрях на Rituals - кутията е пълна изцяло с техни продукти, повечето за баня и тяло, в чудесни количества и на разумната цена от 49.50 евро. Силно казано разумна, защото това си е една чиста глезотия. :) На щанда на марката в магазин Arnotts (от там взех календара) бях почти убедена от служителката, че ако той не се събере в куфара, ще трябва да си изхвърля дрехите. Всъщност, направо си ме убеди и когато успях да натъпча огромната кутия в куфара, въздъхнах доста дълбоко от облекчение...

Оставила съм прозорчето на мини спиралата от ден 1 като ориентир за големината. Някои прозорчета са доста любопитни от тази гледна точка... :)
И така, пропътувал доста километри, The Ritual of Advent се озова вкъщи. И си постоя 20 дни без да бъде докоснат. Като съвестен бюти блогър трябваше да го разпердушиня на минутата, но реших да изчакам и да му се насладя както е по предписание, отваряйки по една вратичка от 1 до 24 декември. В You Tube има достатъчно видеа с отваряне на коледни календари - ако желаете, можете да ги гледате. А аз ще си отварям вратичките една по една и ще се радвам всеки ден като малко дете.


Не че не знам какво има в календара, защото на гърба му има описание на продуктите - снимката е най-отдолу на поста нарочно. :D Но не това е важното, а търпението и ритуала. Съвсем не напразно името е The Ritual of Advent...



Тъй като днес сме първи, се впускам в приключението. Огромната червена кутия беше доста трудна за снимане, но се надявам да си личи колко е масивна и красива. Календарът е опакован със златиста панделка, на която виси тагче за пожелание, ако е за подарък. След като го отворите, отвътре ви посрещат разкошни златисти орнаменти в духа на Изтока.


Онези от вас, които не познават Rituals като марка, предполагам имат нужда от малко разяснение. Rituals са ориентирани към постигане на баланс между тяло и дух с помощта на няколко тематични серии-ритуали: Laughing Buddha, Dao, Sakura, Ayurveda, Hammam, Samurai. Те съдържат продукти за баня, коса и тяло, като всеки ритуал има свой типичен аромат. Освен грижата за тялото, Rituals имат и гама за лице, както и грим. Интересното е, че първото прозорче съдържа именно спирала за мигли - единственият грим продукт в календара от всичките 24. Останалите неща са мини-версии в солиден размер на различни продукти от ритуалите на марката.


Жалко е, но този календар е изчерпан в онлайн магазина на марката. Като цяло, количествата от бюти коледните календари са винаги ограничени и се изчерпват буквално няколко дни или седмици след като ги пуснат. Но E-bay пък е добро място да ги дебнете и след това. Друг календар, който си заслужаваше според мен, беше този на Sanctuary (отново продукти за лице и тяло + няколко аксесоара).


Като бонус към покупката си получих и сет от две свещи Rituals Private Blend - с аромат на тамян и зелен кардамон, опаковани в луксозна кутийка. Буквално се разтопих от удоволствие. Дори и в незапалено състояние свещите излъчват благоухание, което изпълва цялата стая.

Сигурно ще ъпдейтвам поста със снимки на съдържанието през следващите 24 дни, така че ако ви е любопитно - можете да си bookmark-нете страницата. :) Ще споделям и в социалните канали на блога, така че ако не ме следвате, е време да го направите. Ще се радвам и да ми споделите дали идеята за бюти коледен календар ви харесва и ако да, кой от таз-годишните ви допадна най-много!

Update!


Ето и финално как изглежда кутията отвътре навън. :) Бих казала, че това беше покупката на годината - донесе ми много приятни емоции през последните 24 дни, а тестването на продуктите тепърва започва. Единствената ми заблежка бяха двата напълно ненужни според мен продукта - ръкавица за баня и пила за нокти, които не са по-различни от на коя да било друга марка. Също така, някои подобни продукти бяха сложени един след друг (като например пяните за душ), което е малко нелепо, имайки предвид разнообразието в кутията. Но това са съвсем малки забележки. :)

Чрез The Ritual of Advent буквално ще имам възможност да пробвам всички серии на Rituals, да си спомня няколко любими продукта и да открия нови такива. Идеята и изпълнението си заслужават до цент цената, колкото и това да е глезотия. Догодина пак бих се впуснала в приключението!




7 comments:

  1. Точно този календар е разкошен и наистина го няма онлайн :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Но пък все още го имало на сайта на магазина, от който го взех, виииж: http://www.arnotts.ie/rituals-advent-calendar/433669/374300200! Ама доставката ми я калкулира 20 евро, не знам дали има друг начин (освен да се пробва с доставка до UK и от там с превозвач...).

      Delete
    2. Благодаря за сайта!Ще го погледна :)

      Delete
  2. Много красив! Аз успях да устоя на изкушението и да не взема нито един, защото, ама наистина не ми е необходим, но пък много обичам и да гледам глезотийките на другите, така че се надявам, че ще ни ъпдейтваш в Instagram. Rituals като марка страшно много ми харесват и след като се посмали колекцията от продукти за тяло ще се сдобия с още техни продукти. В момента супер много се радвам на маслото за тяло от Ritual of Sakura.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, да, пълен разкош е точно това масло! Както и всичките им продукти, де. :D

      Delete
  3. Диана ДимитроваSaturday, December 17, 2016

    Преди да тръгна на почивка за Германия, видях твоя пост за календара в края на ноември и реших да си направя и аз този подарък. Намерих го в магазин на Дъглас, там имаше и много други календари, но устоях и си купих точно този. Не съм запозната с марката, тепърва ще я "откривам". Благодаря за споделеното от теб! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много се радвам, че си го открила! Rituals е страхотна марка, не се и съмнявам, че ще ти допадне. :) Весели празници!

      Delete

Thank you for your comment!