Monday 28 November 2016

A Quick Post: Mixa Foaming Cleansing Cream

Не е за учудване, че посягам все по-често към продукти за почистване, които не дразнят и не пресушават. Колкото повече си пресуша кожата с даден гел/ексфолиант, толкова по-силно се омазнява след това, милата... Днес ще ви разкажа накратко за последната си находка - Mixa Foaming Cleansing Cream!


Продуктът и формулата

Mixa Foaming Cleansing Cream е почистваш крем за суха и чувствителна кожа, който не предизвиква пресушаване. Обогатен е с "нежен крем и глицерин", с които явно бе бори със сухотата след измиване. Съвсем без да има преувеличение обаче - наистина след употреба не усещам онова ужасно опъване, което доста често остава след по-агресивни продукти.



Текстурата и ароматът

Неслучайно са нарекли това чудо почистващ крем, тъй като е изключително нежен, мек и "мазничък" като усещане; нещо като сапун Dove в течна формула. Разпенва се лесно, направо се учудих първия път, тъй като не очаквах чак толкова пяна. Отмива се също толкова лесно. Аз лично го ползвам и за премахване на очен грим, но е добре да внимавате да не попадне вътре в самите очи - не че люти много, но е неприятно. Справя се чудесно с всички нечистотии, а свежият бебешки аромат допринася за усещането за пълно блаженство, докато се отървавате от ежедневното замърсяване и грим.

Опаковката

Възможно най-удачният вариант - бутилка с помпичка.

Аз взех Mixa Foaming Cleansing Cream за около 6лв, тъй като беше в промоция - едно много щастливо стечение на обстоятелствата, тъй като сигурно ще повторя покупката!

4 comments:

  1. А дали става за ползване с електрическа четка за лице или нямаш впечатления?

    ReplyDelete
    Replies
    1. В момента не ползвам четката си (не мога да ѝ намеря резервни глави, на Braun е), така че няма как да споделя. :( Но имайки предвид лесното разпенване и отмиване, би трябвало да се разберат без проблем.

      Delete
    2. Минавай на Remington и няма да има проблем :)

      Delete
    3. Не ми се купува още нова, тази си ми харесва. Но ще погледна, май няма да имам избор. :)

      Delete

Thank you for your comment!