Monday 3 October 2016

A Way to Get Rid of Cellulite

Борбата ми с целулита е от повече от десет години - пробвала съм какви ли не масажори, кремове, гелове, илачи и прочие обещаващи методи. Почти без ефект, както се досещате - някои ще постегнат кожата, но нищо повече. Докато тази пролет не попаднах на един продукт в реклама на Sephora - вендуза за масаж, която струваше 49 лв. Прилоша ми от идеята да ги дам, но във френските форуми отзивите бяха чудесни, та реших да видя дали не мога да изнамеря от друго място подобна джаджа. Оказа се, че в Ebay се предлагат колкото му душа иска на човек, при това във всякакви форми и разновидности. Аз се залепих на опцията за два броя в комплект с доставка за няколко работни дни и се оръсих 30-тина лева за всичко. Имаше и доста по-евтини с безплатна доставка, но не ми се чакаше. После пък ме светнаха, че в БГ съм можела да се сдобия с вендузки на тройно по-ниска цена, но кой да се сети да провери по родните аптеки...


Та, след тази прелюдия започнах с масажите. Как се правят можете да видите в това видео - отделях около 20 минути всеки ден след душ, намазвах се обилно с каквото масло за тяло ми беше подръка, и започвах с хоризонтални, вертикални и кръгообразни движения да масажирам областите с целулит (т.е. целите си бедра). Първоначално не стисках вендузките много, защото движението им ставаше болезнено, но след няколко процедури можех да приложа все по-голям вакуум почти без болка. При масажа кожата се зачервява доста и буквално виждате как целулитът се мърда отдолу. Неприятна гледка, но съм длъжна да споделя...

Можете да ползвате което масло имате вкъщи, аз не съм ползвала специално антицелулитно. Може би то би подобрило резултата от гледна точка на стягане на кожата, но не вярвам да направи нещо повече. Колкото повече масло нанесете, толкова по-лек е масажът, но и толкова повече има шанс да се олеете със силата. Болката по принцип е лека, но ако засмучете яко, може и да изпищите... Като цяло болезненият момент намалява с времето, тъй като твърдите мастни депа под кожата се разнасят. И ако се чудите къде отиват - излизат си чрез отделителната система (но не си представяйте нищо страшно).

Само след две седмици видях първите резултати и вдлъбнатинките започнаха да стават забележимо по-плитки, а кожата по-равна. В рамките на два месеца успях осезаемо да намаля вида дори и на по-упоритите места - най-стария целулит, но по-новият се повлияваше много по-добре, разбира се. Бих казала, че си върнах вида от преди няколко години, а това си е сериозно постижение. Не че и тогава нямах, но не беше толкова ужасен. Водя доста заседнал начин на живот през последните години и това нямаше как да не се отрази.

След като направих двата месеца почти ежедневен масаж, реших да си дам месец, в който да разредя и да стигна до веднъж седмично. Ситуацията не се е върнала в изходно положение за това време, но подозирам, че без поддръжка старите целулитни депа ще се изпълнят отново. Aз реших да прекратя за някакво време за експеримента, но това съвсем не значи, че войната е приключила. Напротив - сега започват най-тежките битки с най-стария и проклет целулит...

Какво е негативното в цялата работа? Ако стиснете много с вендузките, можете да си оставите синини. Лесно е, в интерес на истината, тъй като вендузите симулират дълбокотъканен масаж с доста по-малко усилие от ваша страна. Другото е, че не можете да ги позлвате в зони с разширени вени.

Но като цяло положителното в случая е, че масажът с вендузи наистина си върши работата - иска се много постоянство и търпение, но нещата се случват удивително добре. Благодарна съм на Sephora за рекламата, въпреки че не им напълних джоба на онези шарлатани с един брой за 49 лв. :) И определено бих препоръчала този метод на всеки, който се бори с ада на целулита.

Можете да ползвате вендузите и при болки в раменете и гърба, като съблюдавате правилата за този вид масаж (никога върху гръбнака и важни органи!), и мога да ви уверя, че върши чудеса.

Ще се радвам да ми споделите дали се пробвали метода на вендузите и дали имате някакви други трикове и съвети, с които да ми помогнете в борбата!

9 comments:

  1. Точно снощи писах пост по същата тема. Аз имам само една и съм от тези, които стискат здраво. Втора година залагам на вендузите и миналото лято бях много доволна, но спрях и това лято започнах всичко от начало, така че недей да спираш напълно, а го прави 1-2 пъти в седмицата. Иначе е добре да се прави през ден, за да може токсините да излязат от организма.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ауч, знаех си, че не трябва да спирам... :D За съжаление ми остава доста малко време сутрин напоследък и масажите ги правя главно през уикенда. Но ще трябва да ставам по-рано, май.

      Delete
  2. Ех, как ме заинтригува с тези масажи.... Влезе ми мухата в главата.
    А може ли да ми разясниш в аптеките какво точно трябва да търся, за да ме разберат за какво иде реч - вендузи за масаж :? :? :? Благодаря :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, точно вендузи за масаж, само да са силиконови - има и такива със загряване и с вакуум механизъм, но те са по-скъпи. Някои аптеки предлагат силиконовите на брой, други в комплект. Но по-добре вземи комплект, защото така намаляваш времето за масаж наполовина (иначе трябва за всеки крак поотделно).

      Delete
    2. Много благодаря за ценните съвети! :) Задължително ще се пробва! :D

      Delete
  3. Няма смисъл да пробваш с антицелулитни гелове, те доказано нямат никакъв ефект върху целулита. Вендузите наистина действат, но проблема с вените е доста сериозен. Радвам се, че си написала, че не може да се ползват в такива зони. Всички сме предразположени към разширени вени заради заседналия начин на живот и аз лично не бих си подложила вените на допълнителен тормоз. Целулитът е безвреден, но разширените вени не са! Масажът е най-добрия вариант, поне според мен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Факт, и аз имам малки проблемчета вече, но по прасците, където не третирам с вендузите - не съм стигнала до разширени вени, но ако не променя нещо в начина си на живот, нищо чудно... Някои дами по форумите бяха споделяли и за спукани капиляри, но според мен за това или трябва да са ти супер нежни капилярите, или да стискаш с адска сила. При всички положения, не е ок да прилагаш дълбокотъканен масаж в зони с такива проблеми.

      А целулитът не е съвсем безвреден, тъй като нарушава циркулацията на кръвта в засегнатите зони, като притиска кръвоносните съдове. От там идва и влошен лимфоток и цялостно влошаване на оросяването. Затова и целулитните зони се изстудяват лесно и не могат да се сгреят сума време през зимата (много ми е ужасно, че си подлагам половинката на това).

      Delete
  4. Снежи беше споменала тези веднузки в един влог (май) и се навих да си взема и аз. Поръчах си от Ибей на цена под 2 долара. Правих масажи, но не бях постоянна и видим ефект не видях. Този пост ме подтиква да започна масажите отново :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, и аз ги гледах за по долар и нещо бройката, но бяха с доставка от Китай, която чакам по месец-месец и половина, и реших да заложа на по-скъпия, но по-бърз вариант (безсмислено, както се оказа). Определено си заслужава да бъдеш постоянна, аз в началото почти всеки ден правех масажите. Отнема време, но като видиш ефекта, е голямо удоволствие! :)

      Delete

Thank you for your comment!