Tuesday 2 August 2016

Essence Bloggers' Beauty Secrets Palettes

Има много малко марки на нашия пазар, които могат да ме накарат да кажа "awww" - една от тях е essence. Именно така реагирах при вида на една от последните колекции, които немския бранд лансираха, а именно Bloggers' Beauty Secrets.


Колекцията е реализирана с 4 топ блогърки, всяка от които е работила по дуо от палитра и лак за нокти. И четирите са се справили чудесно - не познавах три от блогърките и това беше чудесен начин да се запозная с тях. А Palmira ми е стара любимка!


И така, към продуктите - едната палитра, която виждате ми бе изпратена за проба, а другата взех сама в момента, в който я видях. :) Към лаковете така и не проявих интерес, но и те са симпатични. Накратко: палитрата Shape & Shadows е за вежди и очи, The Glow Must Go On е интерпретация на тема блясък и бронз, Touch up to Go е всичко в едно за път, а Vintage Rose е романтичен грим за очите. Мисля, че всеки може да открие нещо интересно в колекцията, а ако не се интересува от продуктите... Ами и опаковките са достатъчни да си тръгнете от магазина с една такава палитра (или няколко).




Започвам с Vintage Rose - е комбинация от пет нюанса сенки, очна линия и розовеещ блясък. Сенките са доста меки и прашливи, но се пренасят сравнително добре върху клепача с подходяща основа. Преливат се много лесно, а белият нюанс е блестящ и е доста приятно допълнение за в ъгълчетата на окото - от "цветните" нюанси само кафявото има леки златисти частички. Розовеещият блясък пък е доста интересен за ползване под веждите, а защо не и върху очна линия за интересен ефект. Очната линия си признавам, че пробвах само с малката четчица от палитрата на ръката си, тъй като не мога да си намеря хубавата четка за очна линия (като информация от тази проба извлякох, че е мека и що-годе наситена). Четката в комплекта е двойна, но тя е напълно безполезна за мен заради скубещите се косъмчета - не че съм и очаквала нещо повече.

Vintage Rose ми харесва най-много заради двата светли нюанса и пепелта от рози, която ми е вечен любимец. Откъм дизайн, тук е заложено на романтиката и женственото излъчване и се е получило доста симпатичен резултат.




Другата палитра е Touch up to Go - комбинация от три нюанса сенки за очи, два нюанса руж и балсам за устни. Отново има двойна четка и отново я пренебрегвам. Сенките са доста на ниво като цветова комбинация - приятно матово розе плюс кафяво и телесно с блясък. Розето е доста прашливо, но телесното е супер попадение за всеки ден. Ружчетата са много приятни и свежи върху лицето, с едва доловим блясък, като двата нюанса могат да се вземат и поотделно, и заедно. При тази палитра не ползвам балсама, защото просто имам няколко отворени. Но ако тръгна на път (какъвто е замисълът на палитрата), ще е добро попадение, особено имайки предвид възможността да се смеси с ружовете за лек нюанс. Опаковката тук е на тема пътешествия, което няма как да не сте забелязали, че ми е любимата тема... Затова и основно се влюбих в палитрата още преди да съм я докоснала. :)




За цената си от около 10-11лв палитрите Bloggers' Beauty Secrets са чудесен начин да се поглезите, да сложите нещо наистина сладко на тоалетката си и да си осигурите fool-proof решение за грима, а защо не и да направите cool подарък на любима дама. Добре подбрани са откъм продукти, а дизайните са просто разкош. Картонените палитри съдържат огледалце и се затварят само с магнит, така че може би разнасянето в чанта ежедневно не е добър избор, все пак. Ако сте фен на грим-сладкишите - нападайте, все още са налични в Лили. :)


* Палитрата Vintage Rose ми е предоставена за проба от бранда.

1 comment:

  1. Страхотен пост, обожавам essence :)
    https://diophilia.wordpress.com/

    ReplyDelete

Thank you for your comment!