Sunday 12 June 2016

The Highlighter Post

Още от края на миналата година знаех, че ще попадна в клопката на тренда с хайлайтърите. Не точно strobing, защото не си играя много-много, а по-скоро по-сериозната употреба на озаряващи продукти. Точно така се и случи, вследствие на което се обзаведох с какви ли не хайлайтъри... Днес ще си поговорим за плюсовете и минусите на всеки от тях!


Започвам с прахообразния вариант, който си остава класиката за мен. Прахообразните хайлайтъри обикновено са най-лесни за нанасяне върху основа, тъй като им трябва нещо, за което да се "хванат". Вариациите с подтон и големина на частичките са безброй - аз лично предпочитам по-топли нюанси напук на бледата си кожа. Най-големият плюс на този тип продукти е издръжливостта дори и върху мазна кожа; в зависимост от основата могат да издържат буквално докато не ги сваля. Минус обаче е разпрашаването при нанасяне, което може да се избегне с по-компактна и мека четка, както  проблемът с подчертаването на сухи зони, ако имате такива.

От ляво надясно: Essence, Revlon, Catrice
Следват кремообразните, като тук имаме два вида - стик и компактни. Компактните не са от най-хигиеничните, защото трябва да се нанасят с пръсти. Ако обаче не смятате да ги нанасяте на скулите или по-голяма площ, а само за озаряване на конкретни части от лицето (ъгълчето на очите, под веждите), те са идеални за употреба с плоска четка за коректор, например. Такъв тип е хайлайтъра от палитрата Pupa, която не е показана тук. Другият тип - стиковете, са съвсем различно нещо :) Нанасянето става директно от самия стик, а доразнасянето е с пръсти. Доста по-добър вариант, ако сте в движение. Това е и перфектният тип хайлайтъри за touch-ups преди излизане вечер. Кремообразните формули не са много подходящи за мазна кожа, но ако сте със смесена с по-сухи бузки, не би следвало да имате проблем.

Отляво: Alverde, отдясно: Golden Rose
Накрая са течните. По-messy вариант на кремообразните, но с горе-долу същия ефект. Може би една идея по-добре сливащи се с кожата, по-незабележими след разнасяне. Те според мен са най-подходящи за смесване с фон-дьо-тена за постигане на цялостно озаряване. Има доста любопитни опции от тази категория, по мои наблюдения при течните има най-голямо разнообразие от нюанси... Ако сте с мазна кожа, това е може би най-неподходящият вариант, тъй като при мен лично те попиват най-лесно и не личат дори и два часа след нанасяне...


Сега е ваш ред - какви са вашите размисли върху разнообразието от хайлайтъри и кои са вашите любими?

3 comments:

  1. Този не съм го засичала по стелажите, от БГ ли е?

    ReplyDelete
  2. Това на Алверде Хайлайтър ли е?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Води се основа за грим, но е всъщност много нежен крем с хайлайт ефект (розово-златисто). Супер ефирен е и озарява приятно. :)

      Delete

Thank you for your comment!