Saturday 18 June 2016

Salt of the Earth Natural Deodorant

Има неща от първа необходимост, които буквално няма как да пропуснеш (за разлика от изкуствените мигли и ружа). Такова нещо е и дезодорантът, към който обикновено имам изисквания като на принцеса: да е стик, в краен случай рол-он, да е нежен към кожата, да не оставя бели следи по дрехите, да не оцветява дрехите, да е издръжлив и надежден, да не мирише прекалено силно, да се отмива лесно, да не се рони... Е, открих го.


Бях чела за дезодорантите-кристал, но чак сега пробвах със Salt of the Earth. Това е неароматизирано блокче от Potassium Alum - съединение на алумииния, което се ползва за доста различни цели, включително и като естествен начин да се предотврати неприятната миризма. Аз взех travel-size за проба, тъй като не бях убедена, че ще се разбера с него, но бързо-бързо свикнах :)

Употребата е супер лесна, но има една особеност - или блокчето трябва да е намокрено, или подмишниците ви да са мокри. Аз нанасям директно след душ, преди да съм се подсушила. След това е добре да оставите блокчето да изсъхне преди да го затворите с капачката, защото по този начин ще издържи по-дълго. Няма аромат, няма време за съхнене, няма следи по дрехите... Рай.


Първите няколко дни буквално се душех през час, защото не вярвах, че е възможно да не се изпотя (знам, ужасно звучи). За моя изненада, дори и в горещина и стрес нямах проблем! Странно е да не усещаш аромат на дезодорант, а само на кожа - наистина странно, но това има огромното предимство да можеш да се пръснеш с любимия парфюм и да ухаеш само на него. :)

Salt of the Earth бие по точки всички дезодоранти, които съм ползвала досега. 10 от 10! Взех го от един квартален магазин за био храни и козметика за около 7лв , но съм го мяркала на доста места. Пълноразмерният продукт е доста голям и би стигнал за много време (а, да, споменах ли, че е супер икономичен?). Унисекс е, подходящ за вегани... Има го и в течен вариант. :) И за финал - влюбена съм в малкото самолетче от буквата A на опаковката!

Пробвали ли сте го?

5 comments:

  1. Статията ти идва тъкмо навреме! Точно на тази вълна съм в момента и непременно ще опитам продукта! :-) Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Така й не ми се получи с този вид продукти - не знам защо, нещо не се разбирам с тях. Ана и Джонатан от SacconeJoly's много го хвалят, видях го оттам, но при мен не работи, а далеч не съм от силно потящите се.
    Радвам се, че при теб работи успешно и се справя. Трябва да го изнамеря и да го пробвам пак, макар да съм си доволен от стиковете на Олд Спайс.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Old Spice е класика, много ме кефят рекламите им :) :) :)

      Delete
  3. А реално спира ли изпотяването (всички знаем за неприятните мокри кръгчета по дрехите) или просто предпазва от лошата миризма?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Намалява го значително, но не го спира изцяло. И слава богу, тъй като имам неприятен спомен от един дезодорант, който го направи - буквално за три дни кожата под мишниците ми стана като пергамент и болеше при всяко движение на ръцете... Вярно е, че се потим от почти цялото тяло, но не искам в никакъв случай да ограничавам едно от основните места за отделянето на потта. Така че, ако търсиш цялостно спиране - не е това продуктът; кристалът само намалява отделянето и неутрализира ароматите :)

      Delete

Thank you for your comment!