Thursday 9 June 2016

Relax with me

Как си почивате? Колкото и да ми се иска да кажа, че съм пълна с енергия нон-стоп и непрекъснато ми се прави нещо, по-голямата част от съзнателния ми ден отново отива за работа, и на практика в свободното си време нямам много живец. Затова пък ставам много добра в това да намирам начини да си почивам, които се броят за правене на нещо :)


Днес ще ви разкажа именно за тях - начините да релаксирам, които ме карат да забравя за проблеми, ежедневности и прочие натоварващи неща. Да споделим малко опит!

1. Очевидният първи избор е писането - няма друга дейност, която да отвлича вниманието от външни фактори и да съсредоточава мозъчната дейност по такъв начин. Дори и да нямате блог, дори и да не сте го правили от училище, ви препоръчвам някой ден просто да седнете и да попишете. Няма значение за какво, за кого, за кога, с какво и на какво - важно е самото действие и начина, по който то ви отнася от обкръжаващата среда :)

2. Всякакъв вид DIY проекти - майка ми е имала няколко креативни занимания през годините, извън професията си на лекар. И докато допреди известно време гледах с неразбиране на вманиачаването ѝ по рисуване върху плочки, майсторене на гривни и декупаж, в един момент и на мен ми дойде музата - с правенето на картички. Все пак, генът си е ген... Не твърдя, че съм добра, но ми доставя огромно удоволствие да правя нещо с ръцете си, при положение, че си изкарвам хляба с мозъчна дейност!

3. Креативно планиране - така наричат fancy американките украсяването на органайзъри. Тази зарибявка ми е любимата в момента, за което говорят и постовете за Planner Inspiration :) Тук ще включа и попълването на дневници тип 52 Lists, които също съсредоточават ума доста добре.

4. Четене на нюзлетърите от Bloglovin' - много добре подбрано тематично съдържание, което с кеф преглеждам с кафето уикенда.

5. Масаж на стъпалата. Отпуска цялото тяло! И масажът като цяло... Няма нужда дори някой друг да го прави, има тооолкова много опции за самомасаж - лице, ръце, стъпала, крака :)

6. Body Scan медитация - нея правя, когато не мога да заспя, и е доста полезно нещо за научаване и практикуване. Започнах да се интересувам и от т. нар. Mindfulness, но затова в някой друг пост.

Разбира се, най-любимият ми начин за отмора е някъде далеч от шум, на шарена сянка, с хубава книга/лаптоп в ръка и чаша винце... Много ме изнервя шумът на колите например, и в момента, в който спра да го чувам, сякаш цяла планина ми се свлича от раменете - усещам го буквално физически.

Думата почивка може да бъде тълкувана по много начини :) Кажете ми как я тълкувате вие!

4 comments:

  1. Бих ти препоръчала и гледане на АСМР видеа. :) Супер релакс!
    Чудих се, какви са тези "нщзлетъри", но после зацепих ;) <3
    Супер пост! Отивам да си масажирам стъпалата! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хах, измислям нови думи :D Редовно бъркам ю с щ, мерси, че ме поправи!

      А колкото до ASMR, за първи път чух за съществуването на такъв тренд преди седмица от едно видео на Джена Марбълс: https://www.youtube.com/watch?v=xyC-bCMjZs4. Ако трябва да съм честна, понякога доста се изнервям на шепнене и затова май не откривам благодат от тези видеа (даже напротив) :D Но явно съм една от малкото, де, като гледам какъв отзвук имат.

      Delete
  2. Не мога да не ти благодаря за "душевния
    оргазъм", който получавам от интелигентно написаните ти постове, които почти винаги ме замислят на разни теми. Блогът ти е отличаващ се от масата. Браво!
    Поздрави,
    Илияна

    ReplyDelete
    Replies
    1. Уау, благодаря ти страшно много за милите думи! ^^

      Delete

Thank you for your comment!