Sunday 15 May 2016

Planner Inspo #3

Привет!

Серията Planner Inspo днес ще се обогати с нов пост, понеже ми се пише за нещо леко. Напоследък декорацията и попълването на всякакви хартиени носители ми носи изключително удоволствие и спокойствие :) Следващите ме в Instagram са видели всички новости в тази насока, но тук ще направя обзор на покупки, идеи и вдъхновения за планиране и организиране - както и предните пъти.


Започвам с няколко идеи за декорация за Color Crush Personal органайзера ми: първата страница в момента, нещо като картичка за travel wishlist и един разделител :) 

A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


Откъм покупки месецът беше доста забавен, тъй като пристигнаха поръчки от предни месеци. Лепенки, тикса, картички... Пристигнаха и един комплект печати, което е нещо доста ново за мен (пренебрегвах го по някаква причина) - оказа се и забавно :)

A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


Няма как да се мине и без няколко странички. Все по-малко споделям такива, но ставам перфекционист, а не всеки layout ми харесва. Голяма геджура става понякога :D

A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


За десерт има два нови органайзъра! Наскоро Me & My Big Ideas изкараха таз-годишните Happy Planner-и и аксесоари и не издържах :) Не намерих този, който исках най-много, но за сметка на това съм приятно изненадана. Едва ли ще изтрая до края на годината, когато ми свършва стария, а ще започна този още през юли!

A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


Другият нов рганайзър в колекцията (да, вече я наричам съвсем основателно така) е Webster's Pages Color Crush A5 в разцветка Teal Stripe. Споделяла съм ви за размера Color Crush Personal, реших да пробвам и с голям формат, но още не съм се наканила да го започна, защото съм прекалено свикнала с другите ми два...

A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on


Сега се опитвам да се спра за малко, но наскоро излязоха новите Carpe Diem и направо не издържам. Да не говорим, че иска и поне още един Color Crush Personal... Ужасно е, искам пет живота, за да ми мога да оправдая пет органайзъра :D Blitsy правят нещата още по-трудни с техните купони и намаления, но засега се държа - ако обаче на вас нещо ви е допаднало, клик тук и при нова регистрация ще получите 10 долара кредит за 24 часа. Ще се радвам да споделите, ако нещо ви е допаднало!

P. S. Нямам картоф, но ето малко лятно вдъхновение:

A photo posted by MaquiLab (@maquilab) on

8 comments:

  1. Изглеждаш много зарибена! :D Аз едвам успявам да се накарам да си напиша to to list-а за седмицата в двата органайзъра.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хаххах, нямам избор, буквално! В служебния тефтер нон-стоп се появяват нови и нови задачи, които записвам да не забравя. А домашният ми е удоволствие... Май съм пристрастена към отмятане на tick кутийки :D

      Delete
  2. Wawwww носиш ми вдъхновение,но се оптах с мое подобие на планер докъде ще изкарам амиии 3 седмици :D Затова пък твоите много ме радват :)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти!

      Може би съм пропуснала да спомена някои неща по тази ми зарибявка. Когато си взех първия органайзер, и аз не знаех много какво да пиша в него дълго време; беше ми даже малко мъка, че месеците си вървят. Докато не започнах нова работа и с нея не дойдоха задачките, които буквално изискват записване, защото мозъкът не ми стига ов- та е и "полезният" ми органайзер. Домашният ми е просто за удоволствие и експерименти - не че ще забравя да си платя сметките или да изчистя (виж, цветята понякога страдат)...

      Гледам, че има момичета, които ползват органайзерите си като албум със спомени - планиране, но наобратно :) Други пък си водят дневник в тях, което ми се струва интересно. Май е въпрос да намериш за какво искаш да го ползваш, а това може да не се случи и месеци :) Хубавото им е, че не бягат, та и на твоят ще му дойде времето и идеята!

      Delete
    2. Понякога трябва просто да попаднеш на идея, която има смисъл за теб. Аз съм особено редовна в записването откакто налетях на простичката идея за bullet journal. Винаги ме е притеснявал фактът, че органайзерите не са особено гъвкави. Често мястото за определена дата не ми стига, а други седят празни. Освен това имам проблем със записването на неща, които не вървят по дата. Списъчният дневник ми реши проблема и в момента е постоянно в чантата ми. Служи ми за всичко от записване на спомени и събития, бележки, списъци със задачи и храната за деня до проследяване на цели, разписване на планове за публикации в блога водене на календар по години, седмици, месеци и дни. В нета има купища идеи за това как може да се използва органайзер или да превърнеш един обикновен тефтер или тетрадка в такъв. Или пък да си направиш сам органайзер от папка и разпечатани на принтер странички. Струва си да се порови човек.

      Delete
    3. На мен ми допада идеята да имам дата за вършене на нещо :) Особено в офиса 90% от задачите си имат краен срок. Но на отделни места в органайзърите имам и нещо като bullet journal със задачите и идеите без дата (отстрани на седмицата в офисния и цяла отделна секция в личния). Просто съчетавам planning & bullet journalling ;)

      Delete
    4. То май винаги най-ефективната рецепта е комбинация от различни идеи. Затова да живее Пинтерест. Поне за мен. ;)

      Delete
    5. Триста пъти ДА! :D Каня те в моето Пинтерест кътче, отредено на планирането: https://www.pinterest.com/hella_d/planning-to-plan/ :)

      Delete

Thank you for your comment!