Monday 11 April 2016

My Happy Morning Routine

Какво прави утрините толкова различни от вечерите? Не е липсата на умора или свежия въздух, със сигурност :) За мен утрото е най-спокойното време, най-отработено моето си време. Затова и много държа да не си давам зор - не обичам да бързам и ако ми се налага, после никак не ми върви толкова добре.

Наскоро започнах да ставам малко по-рано от нормално, защото вместо в 10ч, започвам работа в 9ч. А това носи със себе си и промяна в ритъма, разбира се - за мое щастие се оказа положителна. За да не усетя толкова разликата след годините навик обаче, реших да спя по-малко за сметка на това да мога да правя нещата както преди, което пък ме накара да се замисля какво точно правя. Ето и как протича една моя спокойна сутрин!


1. Знам за всички статии, които казват да оставиш телефона настрана, колко е вредно да се будиш със социалните мрежи и бла-бла. За мен пък това е едно от най-приятните занимания сутрин - но в частност Instagram. Без мейли, без Фейсбук, само малка порция Instagram вдъхновение за добър старт и прилив на креативна енергия :) Да кажем, че инста за мен е като портокалов фреш.

2. Да се пртягаш значи да се събуждаш истински. Не говоря за стречинг, а за доброто старо протягане с прозявка. Няколко пъти. На всички страни (дааа, леглото сутрин е само мое!). И след ставане малко протягане насам-натам, някоя друга танцова стъпка...

3. Сутрин преди влизане в банята понякога правя странни неща. Като например - пробване на някое позабравено ултра ярко червило. Нали и без това после ще се измия, защо да не се понамацотя малко, just for fun :)

4. Вода. Поне една голяма чаша - имах много солиден навик това да е първото нещо, което правя след ставане, който трябва да си върна. Но дори и да не е първото, хидратацията сутрин е за-дъл-жи-тел-на за мен. Тялото ми си я иска доста настойчиво... Чак след това пристъпвам към закуската, която предпочитам вкъщи :)

Споделете ми какви са вашите сутрешни ритуали в коментарите!

2 comments:

  1. Страхотна снимка :)

    И аз обикновено започвам деня с чаша вода, имам чувството че през нощта организма ми тотално е пресъхнал. Другите дейности като измиване, обличане и мацване на някаква козметика ги извършвам скоростно, защото нямам почти никакво време и като в една картинка все оставам последна след като съм приготвила останалите членове на семейството :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, снимката е разкош, но за съжаление не мога да предявявам собственост над нея - stock photo е :) А нощната дехидратация съвсем не е шега, особено зимните месеци с изкуственото отопление (пък и лятото с климатика/вентилатора).

      Delete

Thank you for your comment!