Sunday 27 March 2016

The Hangover Makeup Diary

Така. Успяла си да станеш някак от леглото, да отидеш до банята и да се опиташ да изпиеш крана. Някак даже си успяла да се изкъпеш и светът изглежда малко по-приветлив. Даже си готова да излезеш да изпиеш едно кафе, за да досъбудиш болезнено превъзбудения си от хаотични въпроси мозък. Има обаче един проблем с голямото ти появяване сред обществото и това е видът ти. Подпухнала, с тъмни сенки около очите, бледна, но отдавна вече не юноша...


Започваме. Сигурна ли си, че все още нямаш по себе си следи от снощните разкрасителни дейности? Надявам се, че не си пропуснала да си измиеш грима, въпреки че едва стоеше права. Ама сигурна ли си, че успя да разкараш напълно спиралата и молива? Току-виж, от тъмните кръгове около очите сега успееш да се отървеш само с помощта на дегримьор. За останалите неща обаче ще ти трябва грим. Ето как постъпвам аз, когато се налага. Така де, тази седмица съм тръгнала на пълна откровеност, кой знае кога ще ми се случи пак :)

На първо място - дълбоко хидратиращ крем за освежаване на тена и нещо охлаждащо за клепачите. Или студена лъжица под очите, така дори се поосвежавам оооще мъничко :) След това нанасям коректор щедро. Ако имам сили, се посяга към някакви перлени ванилени сенки.  И спирала, задължително. Тя поне малко отваря уморения поглед.

На бузките се слага лек розово-червен нюанс за имитация на ефекта "свежарка", само че... Внимавай с тая четка, Елена, моля ти се. :) Виенето на свят понякога добавя още два-три щриха не където трябва. И ефектът свежа руменина се превръща в "Абе, сигурна ли си, че снощи някой не ти е забил шамар?".

Червилото е интересна дилема. Може би онзи нюанс, който се връзва най-добре с чорапите ми. И без това останалата част от облеклото няма да е особено добре подбрана, махмурлукът явно отключва лека степен на далтонизъм.

Слънчеви очила? Задължително. Така, ако все пак усилията ми за съживяващ грим не са успели, ще имам бърз начин да се скрия от света. Чаша-две-три вода по-късно, кафе, нещо сладичко и съм като нова. Не вярвам в шкембе чорбата, но пък тараторът е чудесен начин да обядвам без да разгневя стомаха си допълнително :)

Тук е моментът да обясня, че нямам проблеми с алкохола, даже го консумирам прекалено рядко и в прекалено малки количества (спрямо съветите на д-р Радева). Обаче имам зад гърба си бурни тийн години и 4 години в Студентски град. Няколко скорошни, приятно-среднощни, барови приключения ме накараха да се замисля за опита си в сферата на справянето с махмурлука и резултатът е този пост. По-скоро за fun, отколкото за съвети. Единственият ми съвет е да не се смесват алкохоли, щото боли глава повече. :D

А, да, ако сте под 18 - май трябваше отдавна да спрете да четете. :) Между другото, същият грим върши работа и ако сте болни.

Вие какво ще споделите по темата? Любопитна съм!

P.S. Блъди Мери-то от снимката е дело на един от наистина кадърните бармани в Майнатаун, можете да го откриете в клуб Fargo :)

9 comments:

  1. Хахаха, страхотна публикация! Аз си признавам, че си знам мярката и рядко ми се случва да препивам сериозно и на другата сутрин да ми личи и да ми е зле, обаче тайната е да успея да си сваля грима като хората и да се намажа с любимата маска на Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask, която и мъртвец ще съживи.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, ти имаш сили за мазане с нещо и вечерта - похвално, похвално :D Аз едва успявам да се измия като хората :D

      Delete
  2. :D :D :D А, така! От повечето ни статии лъха на съвършенство. Липсваше ми нещо такова, като аромат на снощен алкохол например. :) Браво!
    Аз открих и друго помощно средство. Помага и при едно просто недоспиване, и във всички моменти, когато очите ми са зачервени. Слагам от ружа си в сгъвката на окото. Така контрастът между червното-бяло на окото и изветляването около него е по-малък и хората не ме мислят за светофар. :)
    Дано не ни се налага често да използваме тези трикчета, но е важно да сме подготвени за всичко все пак. Като гледам часа, ружът утре ще "играе" със сигурност. :)
    Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ние сме си съвършени и на по чашка-две-три ;) Мерси, че сподели трикчето - ще пробвам. А колкото до лягането късно и недоспиването при смяна на часа... Ужасно беше сутринта :D

      Delete
    2. Аз продължавам да се боря с часовата промяна... :/ Вечер - свежарка, сутрин - недоспалка :D

      Delete
  3. Седефено бял молив прекаран по вътрешната част на долния клепач също върши добра работа със зачервения поглед. А от опит знам, че късното лягане и недоспиването е по-лошо от изпития алкохол. Така че, дами, празнувайте само в петък и събота вечер и то докато нямате деца!
    Ели, поздрави за откровеността.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Късното лягане и недоспиването имат наистина супер вреден ефект с натрупване... Много ме дразни фактът, че след като човек започне редовна работа, само петък и събота са му "позволените" дни, но определено едно излизане във вторник ми излиза през носа цяла седмица след това :( Хубави години бяха в университета :D Белият молив се каня да го тествам от сума време (да не кажа години), и все не се добирам до него...

      Delete
    2. :-) Май е време. Моя молив е на Гордън Роуз. А и Ейвън имат един страхотен коректор за тъмни кръгове под очите, който редовно си нося в чантичката. Но ти имаш доста време да подготвиш пост по темата. ;-)

      Delete
    3. Хах, да, не ми е време още да недоспивам заради детски плач, но все пак е добре да имам едно наум за молива след късно лягане :)

      Delete

Thank you for your comment!