Hello there, 2016 :)

by - Saturday, January 02, 2016

Преди няколко седмици гордо обявих, че никога не съм си правила списък с обещания за новата година. Е, хубаво е човек да си вярва, ама е добре и да не си вярваш от време на време - направих си списък и още как! Дори не знам как стана, но явно имам нужда от осезаеми цели, към които да се стремя. Ето ги и тях, като естествено не държа на края на 2016 някой да ми държи конско, ако не съм постигнала и една от тях...
1. Да посетя Лондон. Отново. Със силната половинка. Сънувам го този град, откакто го посетих преди две години...

2. Много силно се надявам да имам повече сили за писане. Четири публикации седмично в блога ми се струват разумна стъпка от три, но дори и трите се оказаха предизвикателство през последните няколко месеца. Не че нямам време - и аз, както повечето хора, работя от 10 до 6. Просто седенето на компютър ми идва вече в повечко и рядко ми се услажда да седна вечер да пиша след като се прибера от работа. Писането се поизмести през уикенда - което не че е лошо, но е ограничаващо... Ще видим, ще се опитам поне да ги докарам до четири :)

3. От не знам колко време си мрънкам сама на себе си, че искам да видя Русе и Видин. Ами, май е време :)

4. Поне четири разходки до морето. Да видим дали тази година ще имам щастието да поразгледам севера по-обстойно :)

5.  Новият лаптоп е доста наложителен, както беше и новият фотоапарат. Но с всички тези пътувания, които ми се иска да направя - ще има ли $$$? Освен едно ТОТО да пусна,,,

6. Преобразяването на гардероба е съвсем не в мой стил, но ми се струва добра идея. Не че не си харесвам дрехите, но май са ми поомръзнали и все по-често "нямам какво да облека" :) За зимата  късно, но мисля да започна пролетта с новички попълнения!

Да видим какво ще се случва, какво няма, какво ще е наполовина... Има някаква градация в желанията ми и е ясно към кое ще се стремя първо - но не искам да се изхвърлям и да казвам, че ще постигна всичко на всяка цена. По-скоро започвам годината с идеята да съм по-скромна и по-здраво стъпила на земята. А това е май първата стъпка към постигането на повече и по-големи цели :)

Честита нова 2016г, момичета - споделете ми какви са вашите цели и нека си пожелаем заедно да се стремим да ги постигнем!

     

You May Also Like

12 comments

 1. Успех в начинанията. Имах такъв списък. Направих го на 18, отворих го след около 5 години и с радост отметнах всички точки, без една-две :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря ти! Няма значение колко време е отнело, важен е крайният резултат :)

   Delete
 2. Хубава статия! Мен леко ме е страх от такива годишни списъци... Аз правя дневни и седмични To Do листи,които не ме тормозят толкова много :D

  Но нов laptop и на мен ми трябва за жалост - на старият му остана много малко живот..

  www.lillagreen.at

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ох, при мен дневните и седмични списъци не доставят почти никакво удоволствие, защото са 90% свързани с работа... Но са неизбежни и определено си оставя чувство за удовлетворение, след като отметнеш всички задачки :)

   Пожелавам ти нов лаптоп, и то възможно най-скоро!

   Delete
 3. Здравей Ели, и ЧНГ! Списъка ти е много интересен и ти пожелавам да го изпълниш. На мен най-ми хареса точка първа, а точка шеста е "черешката на тортата". Поздрави и успех през новата година!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Честита нова година и на теб! Успешна, усмихната и очарователна да е :)

   Delete
 4. ЧНГ, Ели! Интересен списък, особено желанието ти да посетиш Русе и Видин, но идеята ми допада, тъй като никога не съм била там и аз. Пожелавам ти в края на 2016 отново да отвориш този пост и да си кажеш "Ехаа, доста добре съм се справила!"

  Моите цели през 2016 са доста подобни - да посетя поне 3 нови държави/града, да се науча да снимам по-хубаво и т.н. Но най-голямото предизвикателство, на което трябва да обърна сериозно внимание, е да се дипломирам...

  ReplyDelete
  Replies
  1. ЧНГ и от мен! Благодаря ти за пожеланието - да се връща, и нека няколко самолетни билета съвсем скоро бъдат реалност за теб :) Стискам палци и за дипломата!

   Delete
 5. ЧНГ на патерички! И моето списъче е подобно, само че дестинацията е доста по-далечна, дори на посмях да я напиша черно на бяло на листа... Май съм станала суеверна :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Честита нова година и от мен! Ще се радвам, когато посетиш избраната дестинация, да я споделиш - умирам си за екзотични местенца :)

   Delete
 6. Аз всяка година си правя списък с места, на които искам да отида. Тази година - обиколка на България, вече всичко е набелязано, само отпуска и $ да има :). А освен това, повечето места, ще бъдат достигнати с влак, вместо с кола.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Пожелавам ти и повече отпуска, и $$ - определено в България има какво да се види с влак :) Само дето БДЖ не е особено надеждно и бързо, но и това си има своя чар. Ако ти се пътува повечко из хубави местности - теснолинейката е приятен маршрут (но е около 5-6 часа).

   Delete

Instagram