Wednesday 20 January 2016

I am a little bored...

Привет, момичета!

Този пост ще е малко различен от обичайните ревюта. Не искам да звуча като пренаситена глезла, но напоследък почти нищо от козметичния свят не ме вдъхновява истински. Да, има тук-там попадения, които носят някакъв ентусиазъм (като тези палитри), но на фона на общата "обикновеност" на колекциите от изминалата година всичко ми се струва някак сиво и дори безинтересно... 


Дори и корейските творения вече не ме забавляват както преди, а те бяха алтернативата на все по-скучния за мен западен фронт. Успокоявам се с мисълта, че и преди съм имала подобни моменти, но никога за толкова дълго. Продължавам да купувам нещата, от които имам нужда, също като преди - рядко повтарям и все си експериментирам. Продължавам и със спорадичните необмислени покупки, но далеч по-кротко. Всъщност, пренасочих голямото перо за козметика към пазаруване на тикса и стикери... Луда работа как се променя човек. 

Аз самата се промених през изминалата година - преместих се да живея с приятеля си, смених три работни места, поизясних си какво искам (доколкото това е възможно). И заедно с това май е неминуемо да има и промени в нещата, които пазарувам и които допринасят за щастието ми. Просто в ретроспекция ми се струва нереална смяната от "Ааа, пристигна ми новото червило!" до "Еха, пристигна ми новата ролка тиксо!" :D  Факт, в момента се радвам повече на кротките мигове насаме с органайзъра, купчина лепенки и ножица, отколкото на ново червило. Освен ако не е брутално як нов нюанс, който не съм и мислела, че съществува - но след като си пробвала какво ли не, това е трудна задача. Може би наистина съм близо до отегчението от липсата на истински новости в света на козметиката... 

Няма да ви обяснявам какво значи диагнозата "липса на желание да пазаруваш козметика" - тя би се отразила пряко на блога и не знам дали в по-дългосрочен план няма да остана без нищо за писане :) Преди това ми звучеше плашещо, сега ми звучи пречистващо.  

Поддържам блога със същата страст не по навик, а защото любовта ми към писането никога няма да ме остави, независимо за какво пиша. Някои биха казали, че може би трябва да си дам почивка от блогинга, аз бих казала, че просто трябва да пиша за по-разнообразни неща. В тази връзка, ще се радвам да ми дадете насоки от какво се интересувате покрай козметиката, какво ви вдъхновява... Сигурна съм, че някъде интересите ни ще се засекат и ще мога да бъда полезна не само с ревютата си :) Прави ми се нещо различно и шантаво, но не знам какво - помогнете ми с идеи!

И всъщност, да не си помислите, че съм решила да спирам да пиша за гримчета и кремчета?! Неее, изобщо нямам такива намерения! Просто си разсъждавам. Всъщност, не съм пробвала черно червило все още. :)

 Ще се радвам да видя и вашите мисли, като блогъри и/или читатели, в коментарите!

P.S. Хвърлете едно око и на статията на Miss Vendella; и тя (макар и по друг повод) явно е с малко подобни на моите проблеми в момента :)
Разгледайте и останалите постове от серията On Blogging тук!

11 comments:

  1. Спомням си поста (постовете?) ти за любимите ти местенца в Пловдив. Лично на мен такива публикации биха ми били интересни да виждам по-често тук.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз малко я позарязах тази идея, защото май няма нови местенца, които да описвам... Пътува ми се обаче - и то така, че да има за какво да се пише - стискай палци тази година да е по-богата на билети и резервации :)

      Delete
    2. Стискам, стискам! :)

      Delete
  2. Пиши за всичко, което ти харесва или не. Ние, твоите читатели и последователи, ще четем. От козметика до новото тиксо, стикери, за това как си организираш нещата в ежедневието. Винаги можеш да споделиш твоите виждания за грим, прически, а защо не и цялостен вид.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Малко съм срамежлива, когато става дума за визии (излизам ужасно на снимки, не се шегувам изобщо), но пък нищо не пречи да се заиграя малко повече със селфитата по-често и дано им хвана цаката :)

      Delete
  3. На мен ми е интересно да чета за организиране на гримови колекции, тоалетки, изразходени опаковки. А може и за последно прочетени книги, любими музикални групи, филми.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хм, да, организацията е доста голям проблем и винаги има място за свежи идеи - аз самата черпя такива от блогове. Ако ти е интересно за любими филми, музика и прочие - в тази категория съм споделяла подобни неща: http://www.maquilab.com/search/label/The%20***%20Post :) Благодаря ти за идеите!

      Delete
  4. Не знам дали моят съвет ще ти е от полза, но честно казано мисля, че просто трябва да пишеш каквото искаш ти, без значение дали на читателите ти ще им е интересно. Това си е твоят блог и е нормално да се променяш. И когато се промениш няма как това да не се отрази на темите, за които пишеш! Подкрепям с две ръце DIY постове за картички, декорации и др. (веднага влизат цветните тикса).. А и пишейки каквото ти е интересно на теб, ще си проличи дали се харесва на читателите и ако не им харесва, ще се появят нови, на които ще им харесва :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Абсолютно права си, но има едно "но" - обичам си читателите и искам на тях да им е хубаво да се връщат тук. Знам, че насила хубост не става, знам и че има и други читатели по този свят, но всяко име, което се появява повече от веднъж в коментарите, ми топли душата повече от всичко друго :) Затова и ми се иска да намеря още допирни точки точно с тези хора, а покрай тях неминуемо ще се появяват и нови!

      Delete
  5. Не знам дали и козметичният свят не се поизчерпи. Макар и при мен причините да не купувам козметика да са доста по-различни, все пак дори не намирам нещо, което толкова да ми грабне вниманието, че да си кажа: Искам го. От месеци не съм купувала козметика, само някои дребни неща, колкото да не забравя какво е усещането за един любител на козметиката да си я купува :)
    На мен би ми било интересно да прочета за тиксото. Откъде си пазаруваш нещица за органайзера, идеи как да го направим наистина интересен и може би пост вдъхновение - Как да планираме времето си и как да спазваме този план :)
    Бих чела и рандом постове от типа: Тази седмица ме вдъхнови... или Тази седмица ми хареса... и да изброяваш някакви неща, които са те усмихнали или са те накарали да се чувстваш добре :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дори не знам с кое ще започна - всичките ти идеи са яки! Относно спазването на планове... Хм, няма нищо по-мотивиращо от кутийките в To Do списъците :D Колкото повече зачеркваш, толкова по-хубаво ти става!

      Delete

Thank you for your comment!