Thursday 10 December 2015

French Finesse with Couleur Caramel

Днешният пост е за всички любители на натуралния подход към козметиката. Ще ви представя френската марка Couleur Caramel с три продукта, които имах удоволствието да тествам :)


Ще започна с малко информация за самия бранд. Couleur Caramel е био сертифицирана декоративна козметика (или поне 93% от продуктите ѝ са сертифицирани като био), не тества върху животни и използва максимално активи с растителен произход и минерали. Последните разработки в био козметиката определено постигат качеството на "химията", и то с формули, които не са неприятни или неефективни (преди години имах проблем с неприятни био формули). Couleur Caramel е доказателство, че нещата вървят напред, но затова четете надолу!



Първият продукт на сцената са сенките Pearly Eyeshadow. Те се предлагат в картонена опаковка, затваряща се с ластиче, което е странна и интересна идея. Самите сенки се изваждат от опаковката и могат да се сложат в палитра за повече удобство. Нюансът е петролено зелено с лек блясък, което прави погледа дълбок и е чудесен акцент в ъгълчетата. Текстурата е доста твърда, но и доста наситена - почти няма разпрашаване, целият пигмент отива директно върху клепача и е лесен за преливане :)


Следващият продукт е кадифеният матиращ крем Avant Premiere Velvet Healthy Glow Gel - продукт с толкова подвеждащо наименование, че не е истина... В тубичката се крие гъста пастообразна формула (гел?!) с доста тъмен на вид нюанс. Имам най-светлия от трите предлагани нюанса - 61 Sable Chaud, и той все пак изглежда доста тъмен. При нанасяне обаче се случва чудо :) На първо място, формулата се оказва изключително лесна за разнасяне. На второ място - цветът се слива перфектно с тена ми и някак го озарява. Финишът е матов, но не сухарско матово, а по-скоро наистина здравословно изглеждащо покритие "без покритие" :) Продуктът е доста издръжлив и нямам проблеми с прекомерно лъщене (разбира се, зависи много от крема отдолу), а нанесеният отгоре руж също е с повишена издръжливост. Впечатлена!


И за десерт са сладките озаряващи перлички Perles Sublimatrices. Това е наименованието на два вида перли - озаряващите 241 Arc En Ciel и бронзиращите Terre. Аз получих първите и буквално се влюбих в тях! Когато отворих кутийката за първи път, от вътре ме гледаха с нищо не различаващи се една от друга перли, но това се оказа последствие от пренасянето. След като минах с четката върху тях, сладките им бонбонени цветове се показаха :) 

Какъв е ефектът? Много нежно озаряване, което буквално кара лицето да "светне". Аз лично нанасям само на върха на скулите, тъй като блестящите частички, колкото и фини, не са избор за цялото лице. Самите перлички са доста меки и пускат достатъчно продукт при съвсем леко докосване с четката. За всеки ден или за специален повод, само за лицето или и за раменете/ключиците - Couleur Caramel Perles Sublimatrices са просто разкошни! Удобното малко кутийче може да се пренася съвсем сигурно, но не е за чантата, според мен (а и не ми се налага). Имайте предвид, че кутийката по принцип е с непрозрачен капак - моята е тестер.



Как ви се струват? Аз лично се запалих по Couleur Caramel :) Можете да откриете списък с локациите, на които се предлага марката тук.

* Продуктите са ми предоставени за проба от PR.

7 comments:

  1. Хммм звучат доста интересно тези продукти. Особено перличките!

    ReplyDelete
  2. Ооооо изкушаващо звучи... а цените как ли са?

    ReplyDelete
  3. Оп, извинете :) видях, че в сайта им има и цени .... не са евтини никак. Дори цената на перлите им може да конкурира тази на метеоритите Герлен в Ензо :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. За съжаление не съм пробвала Meteorites, за да ги сравня...

      Delete
  4. Отдавна ги наблюдавам ;) Радвам се, че прочетох и бг мнение :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се да бъда полезна :)

      Delete
  5. Оох, сенките са <3 Ей такова зелено търся ! Много ми харесва <3

    ReplyDelete

Thank you for your comment!