Monday 16 November 2015

PearlGuard by Orax

Преди време ви бях показала избелващите лентички за зъби PearlDent - всъщност, това бе съвсем неотдавна, но оттогава брандът претърпя няколко сериозни изменения в положителна посока :) PearlDent вече се казва PearlActive и си има "братче" без съдържание на пероксид - лентичките PearlGuard, които ще ви представя днес! И като казвам, че има промени, нямам предвид само името. Производството вече е на родна територия (от което и цената е по-ниска), а формулата е осезаемо подобрена :) 


PearlGuard са лентички, предназначени за поддръжка на резултатите и за хора с чувствителни зъби, тъй като не съдържат пероксид. Базирани са на Nano O2 технология, която се активира при контакт със слюнката. Самите лентички са претърпели доста сериозно подобрение откъм комфорт: по лесни са за поставяне, прилепват по-добре към зъбите и не мърдат по време на употреба = някои хора изобщо не забелязваха, че имам нещо в устата. Липсата на пероксид пък означава липса на онзи леко неприятен дъх на кислородна вода :)



Употребата е абсолютно аналогична на повечето ленти за избелване. В кутийката има 14 пакетчета с по две ленти всяко - за горните и за долните зъбки. Залепяте ги плътно към зъбките, изчаквате час и отстранявате лентите. Остатъците от гела им падат лесно с четка за зъби.


Какви са резултатите? Веднага след сваляне на лентичката зъбите са видимо по-бели и блестящи. Това обаче при мен не е дълготраен ефект и след 14-дневния курс едва забелязах сериозна разлика с началото. Но аз лично бих се радвала да имам подръка продукт, който да ми гарантира бяла усмивка за важно събитие, и то бързо. Бих определила разликата по следния начин - 2 тона по-светли зъбки веднага след употреба, 1 тон по-светли зъбки след приключване на курса. 


От тази гледна точка бих препоръчала пероксидният вариант PearlActive за по-осезаемо избелване в дългосрочен план, а PearlGuard за "спешни" случаи или ако искате да поддържате резултатите с по-нежни към зъбите продукти :)

Можете да откриете продуктите на Orax тук - и ще се радвам да споделите мнение, ако сте ги пробвали!

2 comments:

  1. Ох, от известно време ги гледам и единственото нещо, което ме спира да ги поръчам е, че не мога да реша кой от двата вида да си поръчам.Тъкмо се спрях на тези без пероксид и прочетох ревюто ти...А за другите почти навсякъде чета, че се отлепят малко трудно от пластинката и е малко пипкав процеса...А все пак се надявам най-вече на ефекта им!Съвет?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Формулата и на двата вида е подобрена, така че предполагам процесът е улеснен и при пероксидния вариант. За мен лично по-удобни не могат да станат :) Избери в зависимост от ефекта, който търсиш - по-сериозни определено са резултатите при тези с пероксид, но и те са малко по-агресивни (за мен лично и с двата нямаше проблем с чувствителност, но трябва да се има наум).

      Delete

Thank you for your comment!