All About Mud - Health&Beauty

by - Saturday, November 21, 2015

Привет!

Едва ли има някой, който да не е виждал (а и сам да не е опитвал) какво е да се омажеш от главата до петите в кал. Не говоря за детските бели и скачането из локви, а за глинените "маски", които сме си правили на морето. На не едно и две места по Черноморието има отлагания, от които се възползват родните и чуждестранни туристи :) Аз лично си спомням за няколко такива кални омазвания в Лозенец :D

Сигурно се досещате колко мека и красива става кожата след подобни разкрасителни процедури на плажа. Кало- и луголечението пък са познати на хората, които страдат от различни видове заболявания... Тогава не е чудно, че калта от едно от най-богатите на минерали морета в света и станала обект на сериозен интерес от козметичните компании. Аз лично не бях пробвала продукти на базата на кал от Мъртво море, но бях любопитна...

Днес ще ви представя няколко продукта на израелската марка Health&Beauty, представяна у нас от Dermoterra.com. Health&Beauty съчетава ползите от наситената с минерали кал от Мъртво море с приятни за ползване продукти за всеки ден. 

Започвам с Treatment Mud Shampoo for Hair and Scalp - шампоан, който третира косата и скалпа. Избрах го, защото моят скалп се омазнява доста бързо, а глината има свойството да обира и регулира себума. В това отношение шампоанът се справя много добре, като придава на косата обем и блясък в допълнение към приятното усещане за чистота. Няма промяна в честотата на миене, обаче (на всеки два дни). 

Това, което прави продукта уникален, е черният му цвят :) Преди употреба е необходимо разбъркване, след което в шепата ви се изсипва гъста черна течност... Обичам такива неща! Приятелят ми също - но след първото миене с шампоана излезе от банята доста разочарован, че при разпенване черният цвят изчезвал и пяната си била бяла :D

Ароматът е приятен, ненатрапчив, всъщност не ми прави изобщо впечатление (а и не се задържа). Определено бих препоръчала, ако имате по-мазна коса - не пресушава и почиства идеално. Сред дългосрочните ползи е и стимулирането на растежа, но за това ще видим :) Огромната опаковка е на съвсем разумна цена, също така.

Следва Purifying Mud Mask Enriched with Aloe Vera - маска за лице, обогатена с алое вера. Това ми беше най-любопитният от трите продукта, тъй като съм маниак на тема глинени маски и залагам основно на тях. Не е учудващо, че формулата е с мръсносив цвят, очаквах го. Има някакво извратено удоволствие в това да се мажеш с "мръсни" на вид неща, нали (важи и за шампоана) :D Текстурата е пастообразна, но много лесна за нанасяне. В нея има и малко ексфолиращи частички, така че преди да отмия леко масажирам. Ухае на нещо неопределено, доста слабо.

Тъй като нанасям в банята, където е винаги влажно, не знам дали тази маска изсъхва подобно на останалите базирани на глина. Отмивам след 5-10 минутки и подсушавам. Ефектът е много добре успокоена кожа, по-бистър тен и временно свити пори. Не мога и да искам повече :) Най-вече ме радва фактът, че дори и да постисна някоя пъпчица, след пет минути с маската червенината и подуването са значително намалени - предполагам заради съдържащото се алое вера. H&B предлагат и други опции на глинени маски, които си заслужава да бъдат разгледани.

За накрая оставих най-приятно ухаещия продукт - Soapless Face Peeling with Glycerin, Orange Oil and Vitamin E. Това е пилинг без сапун, който избистря кожата без да я пресушава. Тук няма как да не се съглася, наистина е нежен продукт. Не ми харесва това, че пилинг частичките са по-малко и по-големи, отколкото съм свикнала за лицето. Но пък за тяло консистенцията е просто перфектна и най-вече ползвам продукта като ексфолиант преди/след епилация. Разпенва се много нежно и ухае божествено на нещо като кайсии или праскови :) След употреба кожата е много мека и някак подхранена. Отново, H&B предлагат и други разновидности на ексфолианта без сапун, от които да изберете.

За опаковките няма много какво да кажа - имат леко евтин вид, но май повечето мъртвоморски марки изглеждат по подобен начин. На мен лично това не ми пречи, при положение, че съдържимото е качествено :) 

И така, какво мислите? Бихте ли пробвали продукти, съдържащи кал от Мъртво море?

* Продуктите са ми изпратени за проба от PR.

     

You May Also Like

0 comments

Instagram