Tuesday 1 September 2015

Back To School Wishlist

Един уишлист само с канцеларски истории и тефтери... Няма смисъл да го крия - признавам си, че напоследък едно доста голямо перо от бюджета ми отива за подобен тип неща и това ми харесва. Малко разнообразие след годините харчене почти само за козметика! Знам, че повечето от вас си представят нещо скучно и отживяло, като кажа "канцеларски материали", но в тази категория попадат някои доста интересни и изключително полезни продукти за всяка съвременна дама :)


Преминавам към самия уишлист, който е вдъхновен от идването на първия учебен ден. Не че ме вълнува - засега нямам дечковци, които да подготвям. Но ме вълнува идеята за реорганизация, за един нов поглед върху нещата. Като Нова година, но през септември... Май съвсем съм откачила :D 

Първата редичка е съставена от продукти на Kikki.K - компания, която има неподправено гениален дизайнерски екип. Почти няма нещо на сайта им, което да не ми харесва! Избрах си един органайзер, който буквално ми разтапя сърцето с плодчетата си, както и два тефтера "за вдъхновение". И това само на пръв поглед... Вижте това YouTube канала им и ще разберете защо. За съжаление, марката е доста скъпа, така че за момента не ги виждам в арсенала си.

Следват няколко неща, които първоначално мислех за невъзможни за докопване - в Европа се предлагат на няколко места и навсякъде са само изчерпани наличности. Но тъй като поискам ли нещо истински съм ужасно упорита, намерих начин да поръчам чрез превозвач от US. Поздравления за Me & My Big Ideas, които успяха да ме изкушат до побъркване с тяхната система Create 365 The Happy Planner! Отляво е самият органайзер, който избрах сред няколко вида, както и три комплекта лепенки към него. Солено излезе цялата глезотия, но пък винаги важи оправданието, че ми се полага за труда (а и наистина ми трябва начин да се организирам качествено, новата ми работа го изисква). Все още очаквам пратката, но като пристигне - ще има пост, посветен на системата!

Не на последно място са едни доста интересни кръгли стикери By Nacoo. Имам комплект на тази корейска марка и съм много доволна, така че предполагам и горните красавци ще намерят място на бюрото ми. 

Съвсем не дотук приключва списъкът ми с желания, но няма да продължавам. Понякога и сама се изненадвам, но вече май започнах да свиквам с "детските" си прищевки :) А вие какви ги вършите и как ще посрещнете идването на новата (учебна) година? Ще се радвам да споделите, ако знаете местенца за подобни красоти и тук!

     

8 comments:

  1. Eли, според теб как най-добре и функционално се украсява планър? Мисля да си поръчам един заради невероятната marble корица, но вътре е доста скучноват, какво предлагаш? Също така може ли да посочиш от кои сайтове пазаруваш т.нар. канцеларски материали и дали търсиш по някакъв по-особен начин в ибей, понеже там на първите страници са само някакви покъртителни? :Д

    ReplyDelete
    Replies
    1. Украсяването на планъра си е изцяло лично вдъхновение - доста мацки правят страниците цветно координирани или тематични (със стикери, цветни химикали...), но аз май си пляскам в моя както заваря :) Ще видим сега с новия как ще процедирам...

      А за пазаруването - най-добре е да знаеш какво търсиш, по тема, по цвят, по тип продукт (например red washi tape, korean/kawaii stickers, cat stickers...). Аз не пазарувам от конкретни seller-и и за съжаление не мога да препоръчам.

      Най-добрият вариант е да разгледаш блогове за органайзери (търси planner blog) - има цели такива и в тях има много идеи, за да знаеш какво точно харесваш и да го търсиш възможно най-точно :)

      Подготвям и една публикация как сами да си направим стикери, което също е доста cool!

      Delete
  2. Ох, тъкмо отворих блипо и видях, че имат безплатна доставка до Германия... ах, това беше :ДД

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blippo са си краста, ама абсолютна! Проверявай им секцията с новости, доста често имат :)

      Delete
  3. Аз си взех таблет с клавиатура и си умирам от кеф, защото ми омръзна да ми се откачат раменето от носенето на голям стар лаптоп. Сладурските химикали и тефтери все още ме изкушават, но да ми е организирано и подредено всичко на лаптопа и таблета ми е далеч по-приятно.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Честит да ти е! Моят приятел ми подари именно такъв и вкъщи си карам изцяло на таблета - то си е цял лаптоп :D

      Delete
  4. Чудесен блог, а аз до го открия едва сега :). Относно офис материалите си имам една любима марка, където цените съвсем прилични https://www.remember.de/en/shop/. Чашата ми за кафе в офиса, която си взех от там е толкова свежа и весела ( https://www.remember.de/en/Kitchen/Cups/Porcelain-mug-Scoop.html ), че усещам завистливите погледи на колегите, които ползват скучните кафяви чаши :)
    Поздравления още веднъж за блога,много вдъхновяващ :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Благодаря ти за милите думи! Чашката е много сладка, а и другите неща на сайта са много симпатични. Особено тези travel тефтери... <3

      Delete

Thank you for your comment!