Monday 17 August 2015

Focus On: Catrice

Както обещах, вторият пост от серията Focus On е посветен на Catrice - марка, любима на повечето от нас от самото ѝ представяне на пазара ни. Аз си я наричам по-голямата сестра на Essence, защото продуктите са малко по-обрани откъм визия, доста по-умерени и откъм цветове...


Любимият ми аспект на марката, без изненада, са отново опаковките. Те са супер семпли, но в същото време ги усещам изключително добре в ръцете си. Особено визирам ружа от снимката - обожавам кутийката му! Както споменах, нюансите при Catrice са доста по-зрели (не че нямат едни от най-откачените продукти за устни!), а някак и самите текстури също. По-фино смлени пудри, по-изпипани формули. Това не се отразява особено много при цената (за мен разликите са минимални), което може само да радва.


И тук основен минус е липсата на разнообразие при вноса на лимитирани колекции. Дори тук драмата ми е по-голяма, защото Catrice имат едни от най-яките лимитки на пазара. Винаги имат сериозни попадения откъм продукти, а в повечето случаи и тематиката ми допада. Отново тюх...

И при Catrice основният асортимент се обновява два пъти годишно, но някак по-плавно. Съвсем скоро очаквам и новите предложения на марката за есенно-зимния сезон - и нямам търпение!

Набързо искам да разкажа по две думи и за всеки от продуктите на снимката, тъй като не съм им правила отделно ревю. 


Започвам с молива Catrice Made to Stay Inside Eye Khol Kajal Eyeliner - много наситено черно с леко твърда текстура, която обаче се затопля при допир с кожата и омеква. Определено перфектното дълбоко черно, ако минете няколко пъти, при това е супер издръжлив. На снимката долу виждате само едно минаване, за справка. Използван на горния клепач има някак матов финиш, което много ми харесва. Има си и острилка в долния край, хубаво допълнение за наистина фини линии. Като цяло май е направен за водната линия, но аз отдавна не нося там молив, защото всичко изчезва - и този включително. 


Ружът Catrice Multi Colour Blush беше от лимитирана колекция (Hollywood's Fabulous 40s) и е с красив розово-червен нюанс. Формулата не се разпрашава изобщо, а откъм пигментация е перфектен за мен - може  да постигнете и супер лека руменина, и нещо повече. Ако ви стиска с този цвят... В добавка имаме и приказният мозаечен десен :)


Фон-дьо-тенът Catrice Matt Mousse Makeup също е добро попадение. Бях отказала тотално мусовете, но надписът "подобрена формула" ме накара да го пробвам. Определено има разлика с мусовете, които помня отпреди 3-4 години:) Текстурата е много по-фина, стои много по-естествено и не се събира при сухи местенца, не подчертава порите. Нанасянето е леко и приятно, а самият продукт е като "възглавничка" при натиск. Крайният резултат е приятният матов air-brush ефект, който всички обичаме. За съжаление, матирането не е особено дълготрайно - към обяд вече си лъщя. Може би зимата ще ми е по-добре, но ме притеснява, че нюансът е леко по-тъмен от кожата ми, а зимата избледнявам още повече :D 


За да завърша - както винаги ще се радвам да споделите мнението си за марката. За мен и Essence, и Catrice имат своя чар - следя с интерес и двете марки. Но ако трябва да избирам предпочитана, това определено е Catrice. Все още полудявам по някои шаренийки на Essence, но повече неща в арсенала ми идват от по-голямата ѝ сестра :) Очаквайте скоро и следващата публикация от рубриката!

Всички ревюта за марката вижте в раздела за Catrice.

* Постът съдържа продукти, изпратени за проба от PR.

4 comments:

  1. гласувам за Катрис определено. И този мус ми хвана окото също.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мернах някакво намаление на Catrice онзи ден, може би даже ще ти дойде на сметка :)

      Delete
  2. И аз имам моливът само че в нюд вариант. Един от малкото, които ми "се хващат" във водната линия. Мусът изглежда добре, ще иим хвърля едно очо като се прибирам.
    Girl's Temptations | Latest Post

    ReplyDelete
  3. Nude моливчето съм го загледала за "онези" сутрини, но не го взимам именно защото едва ли ще се задържи... Все пак нищо не пречи да пробвам :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment!