Alverde & Golden Rose - Eyeliners!

by - Thursday, August 06, 2015

Привет!

В тези жеги определено не ми се носи много грим (предполагам има доста в моето положение) - и като цяло от няколко седмици насам залагам основно на молив за очи, коректор и нещо за устни. Обаче как в това лятно време човек да се ограничи с черния молив? На мен не ми се получава, а не ми се и налага - защото честичко посягам към разноцветни моливчета :)

Днес ще ви поговоря за два от тях, които взех едновременно и за малко да взема два много подобни цвята. За щастие се усетих преди касата :) 

Golden Rose Dream Eyes Eyeliner е тъмно зелен мат (номер 413), който ми напомня на нещо много горско и планинско, както и на един жесток зелен молив Maybelline Khol Liner. Текстурата на еквивалента от GR е малко твърдичка/плътна и "завлачва" клепача, за съжаление. Прекалено далече от любимите ми силиконови моливи... Пигментацията също не е уау, но с няколко минавания постига ясен и равномерен цвят. Вечер винаги ми се замазва във вътрешните ъгълчета, даже направо изчезва. Не бих взела отново, определено.


За сметка на това съм приятно очарована от тюркоазеният Alverde Kajal Eyeliner (номер 8). Мека текстура, която се нанася лесно и издържа чудесно цял работен ден. Цветът е достатъчно наситен и постига равномерна линия с едно минаване, но зависи и от натиска - ако съвсем леко го прокарате по клепача, остава съвсем лек блестящ отпечатък. Като добавим и красивия синьо-зелен цвят, наситен с приятни отблясъци - получаваме един чудесен морски молив :) 

Пробвали ли сте някоя от тези серии моливи? И кои са любимите ви цветни моливчета - споделете!

You May Also Like

4 comments

 1. Здравей Ели, чудесен пост! Ползвам молива на GR и съм много доволна от него. За лятото е чудесен заместител на сенките, а и не се разтича ако "случайно" цопнеш в басейна ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Привет :) Не ти ли е малко твърдичък? На мен дори за линия ми се струва такъв, а за целия клепач ще ми дойде май прекалено... :(

   Delete
 2. :-) нее, моя е доста мек, дори го размазвам с пръст по клепача, но при гримирането от съществено значение е и степента на мазохизъм.... ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Хах, ами освен на стар да съм попаднала... Ще погледна пак как стоят нещата :)

   Delete