Thursday 23 July 2015

Spirit of the Festival

Тази година ще се случва едно доста приятно музикално чудо на родна земя и както предполагам вече сте разбрали - това е Роби Уилямс. Жива или умряла, за мен е задължително да видя този човек, тъй като от крехките ми тийн години (даже може още да не съм била тийн) той ми е абсолютен любимец в поп-а. Въпреки бурното си музикално минало, което съвсем не включваше бивши бой-бенд момченца... Всъщност, най-малко очаквах да видя Роби на Spirit of Burgas, но не бих и помислила да се оплаквам! Освен него, на феста ще ни очаква и още един хедлайнер - Kasabian (малко непозната за мен UK банда, но с доста интересно на първи прочит звучене). В крайна сметка, най-големият плюс на по-големите фестивали е, че можеш да се зарибиш и по нещо ново :)


Като заговорих за самия фестивал - от единствения път, в който съм присъствала (онази жестока година със Skunk Anansie, Deftones, Onyx и Moby), осъзнах необходимостта от мини-планиране за тридневното оцеляване в екстремни условия. Не че откъм дрехи не оцелях три дни почти само по шал и бански, но... все пак си има някои задължителни гримчета, които е хубаво да се намират в дамската ви чанта по време на кой да е фест, заедно със спрея за комари и огромния пакет мокри кърпички.

Отивайки на подобен род събития, аз нося минимум и все мултитаскинг козметика - изпитано дълготрайни продукти, като залагам на небрежната "фестивална" визия. Да, има такова жувотно!

Какво включва моят фестивален грим-несесер?



На първо място е коректорът (Bourjois CC Eye Cream), който играе роля на озарител за клепачи, фон-дьо-тен по неволя и в крайна сметка - нещото, което те спасява от въпроса "ама ти май много си препила снощи". Не искам да звучи все едно промотирам консумирането на алкохол без мярка, но дори и една бира да изпиете, ако я комбинирате с танци до зори - умората и махмурлийският вид са неизбежни. Та, не си забравяйте коректора ;)

Следва вездесъщият черен молив (Catrice Made To Stay Inside Eye Khol Kajal). Трябва да е онзи, който и насън можете да сложите, ако се наложи. Защото може да нямате нищо, освен камерата за селфи на телефона си, на кой му е притрябвало огледало на фестивал :D По този повод, ако имате и някой chubby молив за опушен грим (в какъвто и да е цвят), също е чудесна идея - на никой не му се занимава с ясно изразени линии, а леко замазаният вид е съвсем на място :) Спиралата може и да я пропуснете; аз си признавам, че си поплаквам от кеф при вида на любими изпълнители и винаги съжалявам за спиралата...

Да не забравяме нещо за устни. Нещо хем подхранващо, хем с лек цвят, хем безопасно за нанасяне с една ръка. Като оцветеният балсам за устни (Maybelline Baby Lips в нюанс Cherry Me) :) Велико изобретение... 


Това, че сте на фестивал автоматично ви прави малко като вампири спрямо слънцето - слънчевите очила са приоритет, а също така и слънцезащитата. Аз тази година ще заложа на комбинация от крем с SPF, плюс крем пудрата SVR50 Compact - за разкош, а и защото прави чудеса с вида на кожата ми!

Следва и нещо незаменимо, а именно мицеларната вода (Bioderma Sensibio H2O в травъл размер). В такива ситуации се чудя какво са правили онези на Удсток без мицеларна вода. Шегичка, на хипитата май не им е пукало много за каквото и да е... Радвам се обаче, че не сме '69-та - хубаво е човек да си изчисти въодушевената от емоции физионимия по някое време на денонощието ;)


И като за завършек ви предлагам две-три незадължителни нещица, попадащи в графата глезотийки. Нещо кремообразно и блещукащо - в случая моливът Rimmel ScandalEyes, защото може да се ползва и на очите, и на бузките като хайлайтър (а е хубаво нещо да блещука на светлината на прожекторите) :) И стик-руж в нежен нюанс за през деня - в ролята влиза My Little Beauty. За да подсили действието на анти-зомбина, наречен коректор! За всеки случаи в чантата се пъхат и матиращи листчета. А защо не и някоя друга временна татуировка. Олях се... Всъщност, защо да не - всичко това се побира в един съвсем разумен като размери несесер :)

И така, това са моите задължителни елементи за красиво фестивално изживяване. Доказано в практиката е, че не ми трябва нищо повече - даже и тези неща невинаги влизат всички в употреба. Ще се радвам да ми споделите какви са вашите спасители за фест на плажа/ в планината/ в залата :) Ще се видим на Spirit-а!

7 comments:

  1. Весело изкарване!!! И за мен Бургас тази година е източник на емоции, но заради Summer Chaos. Имах подобни стиковидни нещица в чантичката :D Scandal eyes са ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси! А Godsmack и Biohazard сигурно са били жестоки :)

      Delete
    2. Ох Godsmack ги чаках толкова време, направо размазаха. Отдавна не бях присъствала на толкова взривоопасен концерт. Biohazard не ги бях слушала до фестивала, но като започнаха да ни вадят на сцената и Били скочи в тълпата ме спечелиха!

      Delete
    3. Заради ей такива емоции само си заслужава човек да ходи по фестивали - аз не знам колко нови групи съм прослушала точно покрай общи концерти с любими групи :)

      Delete
    4. Оооо да определено и аз така!!!! Пожелавам ти страхотно изкарване и чакаме отзиви!

      Delete
  2. Няма дума въздесъщ, а вездесъщ. И някои други дребни грешки, но те по могат да се оправдаят с недоглеждане.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Note taken, явно цял живот съм живяла с мисълта, че думата е вЪздесъщ :D Други грешки не си открих, но пък винаги ще има кой да ги посочи, ако му се занимава ;)

      Delete

Thank you for your comment!