Monday 20 July 2015

My SN@P Binder by Simple Stories :)

Лято е, време за почивки и пътувания :) За мен обаче нещата стоят по малко по различен начин и това лято няма да е толкова наситено с пътешественически емоции. Вместо да съжалявам обаче, се радвам на едно хубаво градско лято и очаквам с нетърпение Spirit of Burgas, до който поне се надявам да се докопам... Припомням си и стари лета и морски истории - и общо взето дотолкова се задълбах в старите снимки, че реших да им дам нов живот :)

SN@P! Binder by Simple Stories

Първата стъпка е да принтирам старите снимки, но после какво? Нормалните албумчета са ми прекалено... нормални. Някак нямат живот и не предават добре емоциите от самите снимки. Затова пък някои иновативни компании за DIY са решили този проблем, като са създали системи за организиране на снимките под формата на цяло приключение! В този пост ще ви покажа системата SN@P! на Simple Stories - тя се състои от красиви албуми с рингове и всякакъв род пълнители за тях. Пълната гама можете да разгледате на сайта на Simple Stories, а сега пристъпваме към моя албум :)



Базата ми в случая е Simple Stories Snap Binder 6"x8" Black Chevron Burlap Album & Accessories - комплект от албум с два ринга и текстилно покритие, който включва няколко картонени разделителя (страници с редове и квадратчета), както и така наречените pocket pages. Това са найлонови джобове, които са разделени на различни по големина секции, от малки квадратчета до цели страници. В тях слагате изрязаните снимки и каквото допълнително пожелаете, за да илюстрирате историята на снимките :) В албума има и голям плик, в който да слагате разни нещица от пътуванията - билети, споменчета и други :)

Аз лично взех три комплекта картички в различни размери: Simple Stories Travel Snap Insta Squares & Pieces, We R Memory Keepers Instagram Albums Made Easy Jet Set Die-Cut & Journaling Cards и Becky Higgins Project Life Themed Cards (Hashtag). Комплектите включват различни видове картички и украси, които наистина правят албума нещо, което се разглежда с абсолютен кеф :)


Отделно поръчах и още един комплект pocket pages, за да побера всички снимки, които принтирах. Тук не се предлага особено голям избор от размери за принтиране, затова аз ползвах размер 10х15см и после просто изрязвах снимките, за да ги побера в различните джобчета. Както се вижда има и няколко размера квадратни джобчета, които са перфектни за снимки от Instagram :)

И после започва голямото редене. Аз уж се старах на една страница да има само по една "тема", но така и не ми се получи - затова и стана мешана салата. Идеята ми беше просто да имам на едно място любимите си снимки, дори и не само от пътувания :) Освен в pocket pages, можете да ползвате и дизайнерски картони и да си направите скрапбук албумче - аз лично нямам нерви за това (и място в албума вече), но пък е идея поне за някои страници. 



Всичко, което виждате горе, е купувано от Ebay - за съжаление в България такива красоти не се предлагат. Има я опцията да се вземе кой да е албум с рингове, но фирмите, които предлагат pocket pages, ги правят в размери и с перфорация само за собствените си албуми, т.е. няма гаранция, че ще паснат на други видове... Ако идеята ви е харесала, но нямате нерви да ровите в Ebay за материалите, Craftie Charlie е добре зареден и изпитан UK сайт с доставка до България.


Ако ви интересува нещо по албумчето, което не съм описала - пишете ми в коментар!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!