Tuesday 23 June 2015

Sun Protection & Beauty with SVR50 Compact

От няколко години заглеждам компактните крем-пудри за слънцезащита като добра опция за града, но все се спирам от едно нещо - нюансите им. Пробвах на няколко марки, но все ми идваха тъмни и това тотално ме отказваше. За щастие се оказа, че има решение и за мен, за което ще ви разкажа днес :)

SVR Solaires Compact

Тонираната крем-пудра SVR50 Compact е част от слънцезащитната серия на SVR - марка дермокозметика, която май оставаше някак в сянка. Имам смътни спомени за един техен много приятен слънцезащитен лосион за мазна кожа, който бях пробвала преди години, и дотам. С днешният продукт обаче SVR определено ме печелят като равностоен противник в борбата за аптекарските рафтове :)

И така, откъде да започна? На първо място май ще поставя опаковката - тя е на две нива, като по този начин апликаторът не е непрекъснато в контакт със самия продукт, а допълнително удобство е и огледалото. Доста travel-friendly като концепция, само трябва да се внимава пудрата да не се отвори сама в чантата).

Слънцезащитна крем-пудра SVR50 Compact

Слънцезащитна крем-пудра SVR50 Compact

Слънцезащитна крем-пудра SVR50 Compact

SVR50 Compact е чудесен хибрид между компактен фон-дьо-тен и пудра със 100% минерални слънцезащитни филтри (фактор 50). Нанася се лесно с помощта на апликатора за равномерен финиш, като аз лично наблягам на Т-зоната. Ефектът е матова кожа с прикрити порички и зачервявания - покривността е средна и не очаквайте чудеса, но за мен това е идеалната златна среда. Като всеки продукт, базиран на минерални филтри, и този оставя лек белезникав нюанс веднага след нанасяне, но няколко минути по-късно се слива идеално с моя тен. 

Слънцезащитна пудра SVR50 Compact

Слънцезащитна пудра SVR50 Compact

Бях изненадана от времето, което издържа върху кожата без да покаже признаци на "износване" - дори 4-5 часа след нанасяне омазняването е минимално, свличане няма, а кожата е все още много свежа. Повече от перфектен резултат и ако питате мен, това е продукт-мечта за лятото :) Също така не се събира около сухи местенца и не подчертава бръчиците. Разбира се, всяка слънцезащита е добре да се подновява на около 2 часа, за да си върши работата. Аз не разчитам само на крем-пудрата в повечето случаи, но тя е добър начин да подсилите защитата срещу UV лъчите, когато сте в движение. 

Единственият недостатък е, че по повърхността се събират власинки и прочие, а самият апликатор се пере малко трудно. Не го отчитам като нещо страшно важно, но ми се ще крем-пудрите да имаха и друга опция за нанасяне...

В заключение - ако сте в търсене на добро допълнение към слънцезащитата си, SVR50 Compact е перфектен избор. Подходяща е за мазна кожа, издръжлива е, с висок фактор на слънцезащита SPF50, предлага се в три нюанса (най-светлият от които е подходящ и за наистина светли кожи) и е чудесна комбинация между грижа и разкрасяване :) Влизам в ролята на Шесторъкия Шива и препоръчвам с всичките шест!


Имах възможността да пробвам още един продукт от слънцезащитната серия SVR50 - тонирания крем. Той също е сравнително светъл, но за съжаление се окислява върху кожата ми и разликата между лицето и останалата част на тялото се вижда. Нанесен върху друг крем и прелят само върху Т-зоната обаче е добро попадение. Също средно покривен е, но не толкова издръжлив, колкото крем-пудрата - този крем е по-скоро подходящ за по-суха кожа.

Ще се радвам да споделите дали сте пробвали нещо на SVR и дали бихте! Повече за марката можете да откриете на Facebook страницата им - клик тук!

* Продуктът ми е предоставен за проба от PR.

11 comments:

  1. Детайлно ревю на продукт, за който се опитвах да събера повече информация в чуденетос и дали да го купя, но сега съм напълно убедена, че ще го направя! Благодаря!
    Ползвала съм и съм доволна от мицеларната вода Provegol и кремчето против изпотяване Spirial. Ползвала съм почти цялата серия за мазна и проблемна кожа Lisalpha, но не останах доволна, освен може би от измиващия гел (не пресушаваше кожата ми). Просто не видях ефект при повече от 3 месеца използване на комплексна грижа (измиващ гел, лосион, крем-гел, а може би и още нещо, което не си спомням, беше отдавна).
    Интересна ми е за изпробване слънцезащитната им серия, както и анти-ейдж продуктите (първи бръчки) и средствата против пигментации.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че ти е било полезно! Аз бях пробвала май точно SPF кремчето от серията Lysalpha и бях останала доволна за тогавашното състояние на кожата ми. А гелът Provegol също е добро попадение (не пресушава много), но не маха добре по-устойчив грим. Определено има интересни продукти и ще се тестват по-обстойно :)

      Delete
  2. Здравейте! Ревюто много ми допадна - много е обстойно и подробно. Аз също съм се чудила няколко пъти дали да си закупя този продукт, но мисля вече да пристъпя към действие :) Аз съм ползвала мицеларната вода от серията Lysalpha и останах особено доволна (не засушава прекалено кожата и премахва всякакъв грим). През зимата си бях взела кремчето им за ръце - страхотно е! Мирише много приятно, не е мазен и в същото време ръцете ми останаха хидратирани цяла зима :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че ревюто е било полезно! Мицеларната вода и аз съм я загледала, но в момента имам цял тон и ще почака :D

      Delete
  3. Здравейте,
    Знам, че коментирам пост от миналата година, но търсейки нещо подходящо за слънцезащита, попаднах тук.
    Там, където пишете "Разбира се, всяка слънцезащита е добре да се подновява на около 2 часа, за да си върши работата. Аз не разчитам само на крем-пудрата в повечето случаи, но тя е добър начин да подсилите защитата срещу UV лъчите, когато сте в движение" - какво значи това, че се мажете с друг крем с висок фактор, а пудрата ползвате за подновяване на 2 часа? Какво ползвате като основна защита?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравейте! Основната слънцезащита, която ползвам, е крем с SPF над 30. Подобни на компактната пудра продукти са именно за подсилване на защитата в градски условия, когато нямам възможност (а и нужда) да подновявам крема през два часа. За плаж обаче подновяването на слънцезащитата на два часа и/или след всяко къпане е задължително. Не забравяйте и фактора количество - при тонираните продукти понякога е трудно да се постигне достатъчно за пълна защита покритие без човек да заприлича на клоун, т.е. ако не се нацели правилно цвета и се нанесе по-малко количество. :) Ще се радвам да отговоря, ако имате други въпроси!

      Delete
    2. Здравейте! Основната слънцезащита, която ползвам, е крем с SPF над 30. Подобни на компактната пудра продукти са именно за подсилване на защитата в градски условия, когато нямам възможност (а и нужда) да подновявам крема през два часа. За плаж обаче подновяването на слънцезащитата на два часа и/или след всяко къпане е задължително. Не забравяйте и фактора количество - при тонираните продукти понякога е трудно да се постигне достатъчно за пълна защита покритие без човек да заприлича на клоун, т.е. ако не се нацели правилно цвета и се нанесе по-малко количество. :) Ще се радвам да отговоря, ако имате други въпроси!

      Delete
  4. (Пак аз) Точно това е - защитата трябва да се подновява на 2 часа, а когато човек не е на плажа, а в града и е на работа, не виждам как ще стане. Да, чувала съм за жени, които в обедната почивка трият всичко и се гримират наново, но това ми е прекалено. Четох и за спрей (на Биодерма, ако не се лъжа), който се пръска върху грима. Не знам, не знам..
    Аз лично, в момента почти нямам излизане през деня за повече от 10 минути. Но, ще ходя на море, а и планирам за след това маски с ензими и плодови киселини. Т.е. търся си добър продукт с фактор. Четох доста за химичните и физичните филтри: най-вече, за трудното стабилизиране на химичните филтри, за много оплаквания на жени, използвали кремове с хим. филтър висок фактор, и вследствие получени петна. За себе си съм решила да заложа на физичен филтър. Затова и въпросите ми.
    Аз виждах тестери на пудра на Авен и на SVR - плътни и гъсти ми се видяха. Не се престраших да се мацам по лицето с продукт, в който незнайно кой е бъркал, та не знам със сигурност как ще ми стои. Скоро ще трябва да реша: крем за под пудра/фдт, тониран крем соло или крем-пудра, като показаната от вас.

    ReplyDelete
  5. Привет! Този спрей на Биодерма и аз го дебна, но не бих разчитала само на него... Ако ви е необходим продукт за след пилинги, най-добре заложете на класиката - крем с висок фактор. Ако се спрете на тониран, преценете много добре цвета, за да не се налага да нанасяте по-малко и с това да компрометирате самата защита. Аз също предпочитам физичните филтри пред химичните (те ми дразнят очите доста на плажа). :)

    И аз дълго време бягах от крем-пудрите, заради привидно гъстата текстура, но тази на SVR се нанася супер леко и нямам проблеми.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря! Накрая изненадващо избрах нещо съвсем различно - матиращия крем на юцерин спф30 и съм много доволна - попива за отрицателно време и никакво лъщене; накрая с тонираните кремове и пудри не се разбрахме..

      Delete
    2. Аз съм влюбена в Bioderma слънцезащитния за мазна кожа (AKN). Матира супер задълго и е много комфортен за носене. И той е с 30-ти фактор - ако имаш аптека с отзивчиви консултанти, пробвай го от мостра, заслужава си, според мен. :)

      Delete

Thank you for your comment!