Saturday 6 June 2015

Summer Opening 2015 with Lierac & Phyto!

Първото море е вече факт :) Започвам все повече да се убеждавам в красотата и спокойствието по нашите морски ширини през май - и това ми става любимо време за почивка. Но май е кратък, а лятото е голямо, така че ще има поне още няколко солени приключения, надявам се!


На първото си морско пътешествие имах възможността да тествам и два продукта, които получих наскоро. Ще започна със слънцезащитата, разбира се :)

Lierac Sunific Solaire Extreme SPF 50+ Creme Invisible е "невидим" крем за лице и деколте с най-високата възможна защита, благодарение на патентованата UVA/UVB система на Lierac. Кремът съдържа анти-ейдж съставки и растителни екстракти, които пък се грижат за предотвратяване на фотостареенето и появата на пигментни петна. Не съдържа октокрилен, силикони и парабени (но това на доверие, тъй като нямам картонената опаковка със съставките). Иначе самият крем е в здрав флакон с помпичка, което е оптималният вариант за слънцезащитен крем за лице за плажа, тъй като няма омазване и разтичане.


Формулата е доста интересна - излиза като съвсем нормален леко жълтеникав крем, но при разнасяне между пръстите става някак като пресечен. Това не пречи на лесното и приятно разнасяне по кожата. Има лек аромат на слънцезащитен продукт, от онези типичните миризми :) Бих казала, че клони към мазните текстури - не попива напълно в кожата ми и оставя лъщящ филм. Това беше първото неприятно нещо, на което се натъкнах. Второто беше ужасното лютене на очите, което принципно се предизвиква от химичните филтри - може октокрилен да не съдържа, но някой друг химичен филтър има със сигурност. Но и няма как един "невидим" слънцезащитен крем да разчита само на физични филтри - все пак точно те оставят така неприятния за по-тъмните дами белезникав оттенък...

На втория ден реших да заложа на друг подход - ползвах го вместо дневен крем, далеч от очите и с матираща пудра отгоре. Тук вече се справи чудесно и нямам кой знае какви оплаквания. Изкарах цял ден с него, като кожата ми се чувстваше съвсем комфортно и супер добре хидратирана, с не повече омазняване от обикновено. Държа да отбележа, че бях с доста сериозни пъпки на някои места и не видях да стават по-големи или по-разярени (т.е. кремът не пречи на лечението им и не ги дразни).

В заключение, Lierac Sunific Solaire Extreme SPF 50+ Creme Confort е според мен по-подходящ за дами със суха кожа. Аз лично ще го ползвам в случаите, когато съм навън по цял ден, на път или на разходки, и мога да сложа и пудра отгоре. Но не и на плажа, където пудрата ми е последна грижа.

Вторият продукт е шампоанът за след плаж PhytoPlage на Phyto. Шампоан е малко подвеждащо, защото това е продукт за коса и тяло едновременно - щастие за всеки пътешественик :) Съдържа 99% натурални съставки, основната от които е рехидратиращата сърцевина от бамбук, и не съдържа силикони. Текстурата е плътна и се пени в разкошна пяна с почти недоловим аромат, като отмива хлор, сол и слънцезащитни продукти (за последното - наистина безотказно). Не пресушава изобщо, което е наистина чудесно след като цял ден слънцето и без това е смукало влагата от кожата и косата. Като казах коса - след употреба тя е бляскава и много мека, а и с доста хубав обем, което също е плюс. Само за разресване ми е необходим допълнителен продукт, но не мога от шампоан вече да изисквам и да ми разплита кошницата :)



Определено интересен и удобен продукт, който би намерил място във всеки куфар. Ще ми се да беше с някой по-силен и екзотичен аромат, но на фона на чистия състав това е пренебрежимо :)

Ще се радвам да споделите какво мислите за днешните герои и какви са вашите предпочитания за този летен сезон!

P.S. Няма да ви показвам картоф, а малко морско настроение в табели от любимия Созопол, плюс разхлаждаща чаша (или две) мента със сода - тъкмо като за финал на един съботен ден :)


* Продуктите са ми предоставени за проба от PR.

2 comments:

  1. Много ти завиждам за моренцето! Аз тази година ще ползвам полученото от Memebox и се надявам да успея да приключа с всички слънцезащитни продукти.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз мисля с неща от Memebox да карам - имам още от крема с охлювен екстракт на Dr. Mj и един гел-крем на Secret Key, които са доста добри (поне в града, надявам се и на плажа). Не знам за теб, но на мен Memebox малко ми залипсва, нищо че последните им кутии с доставка дотук бяха малко бозави...

      Delete

Thank you for your comment!