Tuesday 30 June 2015

Focus On: Essence

Привет!

От днес започвам нова рубрика, в която ще ви представям накратко любими марки :) Онези, към които малко или много съм изградила лоялност въпреки експериментаторската си натура. Избрах да започна с Essence, тъй като тя  е една от най-старите марки в арсенала ми и е заслужила подобаващо място в него!


Помня ги някъде от ученическите си години - с първите си матиращи листчета. Оттогава досега марката претърпя многократни обновления в асортимента, но запази младежкия си дух и свежото си излъчване. Може би това е най-отличаващото за Essence - свежите опаковки и идеи, както и изобилието от цветни възможности. А и фактът, че са винаги в крак с времето и предпочитанията на младежите - предполагам си спомняте колекциите за Twilight и Джъстин Бийбър. Въпреки че може би си представяте марката повече в ученическа чанта, отколкото в маркова кожена чанта, Есънс намират място навсякъде :)

Гамата им, която за съжаление никога не се внася изцяло в страната, се обновява два пъти годишно, като на мястото на стари (и явно не особено любими) продукти се появяват новости. В нея има всичко за грима, плюс грижа за лице и парфюми. Плюс, любимата част на много от нас - лимитирани колекции!

Какво обичам в Essence? Вече споменатите готини опаковки, супер достъпните цени (които в 90% от случаите не правят компромис с качеството), разнообразието от всичко - от продукти до нюанси, постоянното подобряване на асортимента. Също така обожавам  аромата на техния бронзър и хайлатър 2 в 1 :D

Какво не харесвам в Essence? Това, че не се внасят лимитираните колекции! Искрено завиждам и много се дразня на колежките-блогърки в чужбина, които имат достъп до често появяващите се лимитки с уникални теми... Тюх. 

Всяка марка има своите положителни и отрицателни страни, но за нишата си Essence  е трудно да бъде обвинена в каквото и да било насериозно. Ако ви идва прекалено шарена, останете на линия, защото скоро в блога ще се появи втори "епизод" на рубриката Focus On с малко по-зрялата сестра на Essence - Catrice!

Повече за марката вижте в официалния им сайт. А ако ви се четат ревюта - вижте моите публикации за Essence!

19 comments:

  1. Страхотна рубрика, ще я слея с инетрес! Аз също много харесвам продуктите на Есенс, но ги открих скоро за разлика от теб :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. За Essence никога не е късно :)

      Delete
  2. Новият им хайлайтър от серията cream to powder е брилянтен, аз имам беличкия. Хвърли едно око, дано се внасят в България. Мисля, че за да е наистина полезна тази рубрика, можеш да включиш линкове към ревютата на показаните продукти, а ако не си правила - едно мнение от 4-5 реда, ще е чудесно, за да знаем дали всички продукти на марката ти харесват или си има и недотам добрите неща :)
    Специално при Есенс ми липсва каквото и да било представяне на гел колекцията им, по която са луди всички, страшно попадение е.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Първият линк в публикацията (този с текст Essence) е към секцията с всичките ми ревюта за марката :) А за коя гел колекция говориш - лаковете ли?

      Delete
  3. много харесвам червилата, моливите, и глосовете им. да не кажа, че май най-много глосове имам от тях и никога не ми омръзват и дразнят с нещо. единственото ми разочарование е един мус-фдт от преди години, и то май заради кофти цвят, но до там. всичко друго се ползва редовно :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако търсиш добър мус фон-дьо-тен - пробвай на Catrice (сравнително) новия. Пише, че е с подобрена формула на опаковката и определено съм съгласна. Трябва да му драсна едно ревю :)

      Delete
  4. Да :)
    Не знам каква ти е идеята де, ама аз си мисля, че Focus On: e нещо като Best of (например best of essence cosmetics).

    ReplyDelete
    Replies
    1. За гел системата доста блогърки имаме публикации, още от когато я пуснаха :) А идеята ми е да е по-скоро кратко описание на характеристиките на марката и защо я харесвам. Best of е безсмислено да се прави на такава марка, защото те непрекъснато обновяват асоритмента и ще има и вече неактуални неща...

      Delete
    2. Пардон, сега се замислих, че сигурно имаш предвид не гел системата, а The Gel Nail Polish. Тях не съм ги пробвала, но ще заради експеримента - засега не съм попаднала на лак, който твърди да е "гел" без печене и да е наистина издръжлив, за съжаление.

      Delete
  5. Пропуснала съм първия линк, така е наистина мн полезно, благодаря ти!

    ReplyDelete
    Replies
    1. За нищо, то май ще е по-добре и някъде отделно да го изнеса като инфо :)

      Delete
  6. Много харесвам моливите за устни на Essence - толкова лесни за нанасяне и кремообразни. И аз имам този бронзант/хайлайтър 2в1. За съжаление на мен ми е малко тъмен и го ползвам, когато имам тен, но си права, че мирише страхотно :)
    http://silvisinspiration.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не мога да си го представя, но май си по-бледа от мен - аз съм сууупер бледа и пак го ползвам без проблем (с лека ръка, разбира се) :)

      Delete
  7. Съгласна, съотношението цена качество определено е в полза на качеството. Голям фен съм и, а и читателите ми също, доколкото имам наблюдения :)
    Поздрави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Имат и пропуски, но те са най-вече от лимитките. Може би за тях нямат толкова време за разработка. Иначе регулярната линия им е супер и почти нямам разочарование :)

      Delete
  8. Аз също съм почиттел на Essence, особено на ружовете им. Единствено не съм съгласна с теб за опаковките, никак не ми харесват и то най-вече защото лесно се чупят (поне при мен).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хмм, ами аз като се замисля не ги размотавам много и затова не ми е направило впечатление да са чупливи... :)

      Delete
  9. Лимитираните колекции на essense и catrice ги има сайта kosmetik4less.de. Тези дни получих поредната пратка от там с три продукта от CATRICE - Limited Edition - Treasure Trove. Доставката до България е 6,90 евро с икономична тарифа на DHL, но от време на време пускат ваучери за 3,90 евро.

    ReplyDelete

Thank you for your comment!