Friday 12 June 2015

Feeling Clean with Clinique

Не съм от хората, които много обичат да си чистят предварително грима от очите (т.е. преди основното измиване), но някои продукти го налагат - като например очната линия и някои по-упорити моливи, или пък някой силен стейн за устни. Затова и гледам да държа на тоалетката поне един почистващ лосион на маслена основа за такива цели...


По повода ми се иска да ви разкажа за две минита на Clinique, които получих в кутията LIB Clinique - култовият дегримиращ лосион Take the Day Off и тубичка Liquid Facial Soap от също толкова култовата система от три стъпки на марката.

Започвам с Clinique Take the Day Off  - двуфазен дегримьор, който буквално прави свалянето на грим от очите удоволствие. Няма никакво щипане, не е необходимо никакво търкане, а усещането е някак меко и комфортно. Без проблем сваля всичко по-упорито, без да пресушава или дразни околоочния контур. Определено подходящо за дами с чувствителна кожа, каквато между впрочем е и цялата колекция на Clinique :)

Течният сапун за лице във версия за нормална към суха кожа пък ме остави малко двоумяща се... Хем ми харесва колко лесно се пени и отмива, хем понякога не го чувствам достатъчен (особено, като нося и база). Мек е и не пресушава, но не е и най-мекият почистващ гел, който съм пробвала. По-скоро бих казала "не съм впечатлена", но това в никакъв случай не значи, че не ми харесва - просто не съм сигурна, че бих го взела в пълен размер. Има лек аромат, който обаче е естествен - и отново мисля, че би бил подходящ за всеки тип чувствителна кожа.

Пробвали ли сте ги? Споделете ми кои са вашите любими почистващи продукти!

8 comments:

  1. Имам двуфазния дегримьор и съм точно в другата крайност.Сега си го гледам само от далеч и се чудя кога и как да го изхабя без грам желание.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами при мен само неприятно замазва грима.Дори да не е водоустойчив :)

      Delete
    2. Странно. Аз с него свалям дори и моливи, които трудно помръдвам с друго... Между другото - радвам се на всякакви препоръки за двуфазни дегримьори, които не дразнят очите - ако имаш идеи за по-бюджетни варианти, че този на Clinique не знам дали ще си го позволя скоро :)

      Delete
    3. Имам чувството че във Варна носят Грация все с някакви стари неща ли и аз не знам... Или морският въздух ги промения ;) Предполагам, че Веси има този двуфазен лосион точно от списанието, както повечето от нас. Ели, май само ти си го пропуснала?!
      Както и да е.... На мен пък ми хареса Клиничето, но е истина и че отстъпва с една идея на Ланкомския хит - BI-FACIL. Ето ти идея и какво можеш да пробваш. :)
      И другата идея е абсолютно натурална, т.е. розова вода и жожоба. В нета има пропорции, но ако ти идва мазното в повече винаги можеш да долееш още розова вода ;)
      Поздрави!

      Delete
    4. Да, пропуснала съм я тази Грация. А това е вече втори повод да се съмнявам в качеството на подаръците им, така че не съжалявам :) Bi-facil го засичам на няколко пъти в комплект със спиралите на Lancome, които са ми интересни - та някой ден може да се поглезя, мерси за препоръките! :)

      Delete
  2. Снощи преди лягане прочетох поста ти. Сетих се, че и аз имам такъв дегримьор от списание Грация. Бях го метнала в шкафа и го бях забравила. Веднага реших да го пробвам, т.к. досега не съм използвала двуфазен продукт за почистване на грим и честно казано не бях обърнала внимание, че този, който имам е такъв. И ... сега мисля, че това просто не е моят дегримьор. Първите секунди бях възхитена колко нежно почиства очите. Но за сметка на това почиства доста по-бавно и са необходими повече тампончета от обичайното почистване с мицеларна вода, респективно и повече търкане по очите. Много бавно се сваля спиралата, не знам как ще се справя, ако има и очна линия. Използвах продукта да сваля грима и от цялото ми лице. Ами там нещата станаха още по-зле. Кожата ми стана ужасно мазна, не се почисти добре. Наложи се да използвам и измивен гел след това. Вероятно този двуфазен дегримьор е само за очи /а може би всички са такива?/. И така една процедура по почистване на лицето ми, която с мицеларна вода ми отнема около минута-две, с двуфазния дегримьор ми отне около десет. Явно ще си останем влюбени с мицеларната вода :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Амиии, аз по принцип двуфазните ги ползвам само за очи и устни. А мицеларната съм я оставила за "крайни" случаи, тъй като съм си фен на почистването с вода :)

      Дегримьорът на Clinique конкретно при мен има съвсем различен ефект - много по-малко търкане, даже никакво в сравнение с мицеларна вода. А комфортното усещане ми е в пъти повече отколкото с какъвто и да било друг дегримьор (дори и от любимата ми Sensibio H2O). Но явно не на всеки допада...

      Delete

Thank you for your comment!