My Plovdiv - Clubs&Bars

by - Monday, May 04, 2015

Ето и втората част от любимите ми местенца в любимия Пловдив - баровете, в които обичам да разпускам :) Първата част, за любимите ми ресторанти, можете да видите тук.

Pic: статията на GoGuide, която ме вдъхнови да направя този пост 
Имайте предвид, че към някои барове съм привързана доста сантиментално - заради хората, които ги правят домашни :)


KinoCafe - сравнително ново, но доста приятно местенце с леко хипстърски привкус. Много книги по стените и масите и бара (направен е от книги), много готини детайли (като TARDIS-касичка на рафта, симпатични свещници). Намира се в старото Кино "Гео Милев" откъдето идва и името. Добро решение за всеки лежерен следобед и откъм интериор, и откъм музикално оформление.

Апартамент 101 - уютен, джазов, секси. Обичам го за сладка раздумка с приятели вечер. И сутрин, и следобед :) Това местенце е с история (и е част от създаването на моята собствена) - най-ранният ми спомен от него е с името Ерофеев, след което се превърна в Red Eye (там прекарах солидна част от тийн годините си). Може би и затова му се радвам толкова на още по-хубавото преобразяване сега.

Gramophone

Gramophone - в един момент с бивша колежка осъзнахме, че сме направили една доста сериозна поредица в този бар, май бяха 10 или 12 седмици подред. А Блъди Мери-то, което виждате на снимката горе, спасява в летните вечери (градината в двора отзад, както вече споменах в предния пост, е собственост на Театъра, но за мен си е част от Грамофон). Някъде около 7 часа ми е най-любимото време там, защото няма почти никой, музиката е сравнително тиха и приятна, а барът е възможно най-гостоприемното място на света след работа... Някъде около 22:00ч вътре започва да става лудница и от хора, и от децибели (доста често буквално прекаляват с тях, всъщност).

Bee Bop Cafe пък е последното ми откритие. На две минути от нас, с непретенциозна обстановка, винаги приятна музика и любимото ми Столично, нямаше как да не ме грабне :) Джаз селекцията винаги е на ниво - от биг бенд класика до фънки танцувално настроение, а това е музиката към която залитам доста сериозно през последните години. Спокойствието и възможността да си чуя приказката с приятелите също ме привлича, тъй като в някой бар ми е трудно да си чуя собствените мисли понякога (както вече споделих)...

Fargo

Fargo - точно над Bee Bop Cafe, най-новото попълнение в градската жунгла :) Изключително приятно допълнение към обновеното Кино Лъки, в което се случват изключително приятни за града ни мероприятия - като качествено кино например. Интериорът е на кино тематика, естествено, и ми е някак домашен и уютен. А петъкът е ден, специално предназначен за коктейлно упоение. В неделя пък все по-често има сладкиши. Обичам такива местенца :)

You May Also Like

2 comments

  1. Много любими местенца :))) а Блъди-ммерито спасява в много ситуации

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хах, определено :) Трябва него да слагат на врата на спасителните санбернари! :)

      Delete

Instagram