Monday 27 April 2015

Sally's Box Hydrogel Masks

Фен съм на маските за лице тип „лист”, но имам един проблем с  тях – винаги ми идват големи за лицето и не пасват добре, което води до отлепване и свличанене на места. Това е проблем явно не само за мен, на който обаче корейците (кой друг) са намерили решение. То се нарича hydrogel masks, и днес ще ви разкажа за него, и не само :)



Комплектът маски Sally’s box, който виждате, ми се падна от MemeBox, и стоеше допреди известно време малко позабравен в един шкаф. Голяма грешка, защото в него се оказаха именно въпросните хидрогел маски Delight Hydrogel Mask – и то три вида.

На първо място – с какво хидрогел маската се различава от нормалната маска-лист? Вместо напоена памучна или хартиена маска, получавате нещо като силно напоено желе, разделено на две части – една за горната част на лицето и една за долната. Въпросното желе е оформено в контурите на лицето благодарение някакъв вид мрежа, а в самата опаковка има две защитни фолиа от всяка страна, за да не залепват явно. Хлъзгаво е и трудно за изваждане и боравене, но веднъж на лицето то буквално прилепва плътно по кожата и не мърда. Благодарение на това, че е от две части, следва много добре контура на лицето и нямам проблеми по време на престоя с маската. Полупрозрачно е, така че няма да стреснете (много) някой, ако ви види с маската.





Тук идва моментът да кажа, че хидрогел маските са в пъти по-освежаващи от обикновените маски лист. Самото желе запазва хладината и свежото усещане за по-дълго. Иначе маската си стои 15-20 минути, както обикновено, но носенето е далеч по-приятно. Определено съм впечатлена :)

А сега за самите маски. И трите ухаят на нещо по-скоро флорално, и то доста приятно ненатрапчиво. Тази с колаген оставя леко лепкав слой, но кожата след употреба е много добре овлажнена. Пантенолът е наистина освежаващ – буквално всякакво зачервяване и дори една раздразнена пъпчица се успокоиха за по-малко от 15 минути. А тази със серамиди  направи кожата ми супер мека и някак по-"изпълнена" (не знам дали по-плътна е правилно определение). От трите обаче определено бих взела пак само тази с пантенол.

За съжаление не съм виждала в БГ подобни hydrogel маски. Ако някой е мяркал – ще се радвам да сподели. Повечето корейски брандове имат такива чудеса, но Sally's box обаче се отличават с най-сладък дизайн, май :)



Освен хидрогел маските в комплекта имаше и една нормална (от памук) маска-лист с ябълка Loverecipe Apple Mask. Тя ухаеше доста свежо - ябълката определено се усещаше. Самият лист се оказа доста по-малък от предлаганите тук и пасна горе-долу на лицето ми така, че да ми е комфортно, докато стоя с маската. Освежаващото действие беше доста на ниво, а след като я махнах остана много есенция за масажиране. Попи криво-ляво, но остави леко лепкаво усещане. На другата сутрин обаче кожата ми беше в страхотно състояние – гладка, мека и супер свежа. Добро попадение :)



И накрая - сладката маска за устни и контур Friendly Berry Berry Lip Patch. Пробвала съм и една друга маска за устни - на никому непознатата марка Choosy, и за съжаление мога да кажа, че тези маски са тотално ненужни. И двете освежавиха леко кожата, но нищо повече... Иначе са интересни като концепция, но липсата на ефект е очевидна. То и аз не знам какво мога да очаквам от такъв тип продукт. Ако все пак решите да пробвате - да си знаете, че това е една от най-зловещо изглеждащите маски на света :D

В заключение - пробвайте hydrogel маска за лице, ако ви попадне! Цените им никак не са ниски (особено за еднократен продукт), но ако искате да се поглезите добре, според мен са перфектното средство :)

8 comments:

  1. Имам около стотина маски вкъщи в момента и се опитвам да се накарам да ги ползвам редовно. xD Хидрогел не съм пробвала, но със сигурност имам някоя забутана из кутиите. Всъщност корейците имат доста по-зловещи и притеснителни маски... от такива за бюста чак до маски за интимните части.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Стотина?! Лелеее, направо можеш търговия да направиш :D А маските за интимни части бяха доста коментирани из групите за MemeBox, направо ужас :) :) :)

      Delete
  2. Имам ги и трите Хидрогел маски и не съм ги ползвала.. чакам поводи, ама покрай чакането съм ги забравила. Сега като ми напомни си набелязах едни хубави празници, заради, които да ги оползотворя. Поздрави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз ги бях позабравила, но пък изненадата беше хубава :) Дано ти харесат и на теб!

      Delete
  3. Илюстрациите на опаковките са мегаяки, само заради тях бих си ги купила :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, да - цялата им серия е жестоко илюстрирана <3

      Delete
  4. много сладурски дизайн имат тези маски! :) аз съм ползвала само едни за около очи от този вид (друга марка бяха и от ebay) и съм общо взето доволна. Наистна са много по-удобни от листовете

    ReplyDelete
    Replies
    1. За очи май още не съм - харесах едни на Balea, но се оказа, че не се внасят... Така че ще се търсят корейски :D

      Delete

Thank you for your comment!