Wednesday 8 April 2015

Rimmel Apocalips & Stay Blushed

Дълго се дърпах от прочутите лакове за устни на Rimmel, главно заради миризмата им - тотално ме отблъскваше. Няколко седмици след пробата обаче съм на тотално друго мнение и съжалявам, че не си взех по-рано :) В комплект с лака поръчах и един кремообразен руж, който също е с доста добри отзиви из нета, но да започвам едно по едно!


Първи ще е Rimmel Apocalips Lip Lacquer в нюанс Stellar. Поисках конкретно него заради един епизод на много симпатичния сериал Selfie, в който главната героиня носеше подобен наистина уникален нюанс. Не бих го нарекла оранжево, не е и розово, корал ми е твърде общо... Нещо като ярко оранжево с розови отенъци (те са избили повече на снимките). За мен Stellar е must-have нюанс за лятото, ако не сте се с сдобили вече с Shocking Coral на Maybelline.

Стига за цвета - за самия продукт. Започвам с аромата, който дълго време ме отказваше тотално от покупката. Мирише изкуствено с лека нотка на нещо краставичено. И слава богу, това отшумява бързо и не се усеща. Като консистенция лакът е лек, разнася се сравнително лесно, не лепка изобщо, не се разтича и оставя гладък сатенен финиш (въпреки очакването за глос). Не пресушава устните изобщо, което ме изненада мноооого приятно, а издръжливостта е бетон - трябва доста сериозно хапване, за да избледнее цветът от вътрешната страна на устните.



Апликаторът също заслужава няколко думи. Доста е твърдичък и има дупка в средата, в която има продукт - така няма нужда да бъркате няколко пъти в шишенцето при едно нанасяне. Самата опаковка е с интересна капачка, която обаче бе използвана и от други и марки и някак си загуби уникалността...

Като цяло - впечатлена съм. Това е нещо, което трябва да се пробва - и то в ярък нюанс, защото не мога да си представя друга текстура, която да прави ярките цветове толкова  лесни за носене :) Rimmel Apocalips е победител!

Stellar на устните, ружът Touch of Berry неразнесен на ръката (разнесен не личи на снимката изобщо)
Което, за съжаление, не мога да кажа за кремообразният руж Rimmel Stay Blushed. Взех го в нюанс 002 Touch of Berry и така и не се сработихме... Пигментацията е на кантар - на ръката ми изобщо не си личи, като го разнеса, а на лицето има лек оттенък, който при опит да се засили с повече продукт стои на петна както и да го нанасям. Самият нюанс е приятен, здравословен и ненатрапчив (но не кой знае какво). Но най-големият минус е издръжливостта, която не е повече от 4 часа. А уж се води дълготраен продукт.

Този руж определено няма да остане на тоалетката ми. По-скоро би подхождал на някой с по-суха кожа, но също толкова светъл тен (защото иначе не знам дали би личал). Ако ви е грабнал - предлага се по най-различни онлайн магазини, включително и български, и е на доста прилична цена, та поне откъм вложение не е голямо :)

Ще се радвам да споделите, ако сте пробвали продуктите (и кой е  любимият ви Apocalips нюанс)!

12 comments:

  1. Много прияте този цвят, страшно ми допада, определено бих си го купила, според мен този цвят ще е един от най-популярните това лято. (must-have) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. От няколно години е на мода тази вълна и не изглежда да си отива - което ме радва :)

      Delete
  2. Аз пък имам Nude eclipse, но не се разбираме. От години търся перфектното телесно червило и накрая го намерих - с добро покритие като за телесно, без бляскави частици и без грам розов отенък и просто не ми харесва как ми стои.
    Този Stellar май е най-купуваният цвят, на мен по снимки в други блогове ми изглеждаше точно "пембяно" :Д но сякаш е приятен цвят, ако има нотка оранжево наистина.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нюд червилата са супер трудни за уцелване - ако са прекалено сухи, устните се напукват и си личат ужасно; ако са прекалено кремообразни - не се задържат... Ще се радвам да споделиш кое червило те е впечатлило в тази категория :)

      А досега не се бях замисляла за това какъв точно цвят стои зад думата "пембяно" :D

      Delete
  3. И аз го гледам този сериалллл! :D Аз си избрах един цвят на Apocalips-a още в началото и сега ме е яд,че не си взех някой по-ярък.. Иначе продуктът е много приятен :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Многи е як Selfie! Супер префърцунен, ама симпатично сладък :)

      Delete
  4. Аз имам един от матовите Apocalips, но Stellar наистина е много интересен като цвят.
    Selfie учудващо много ми хареса, имах нужда от леко, неангажиращо сериалче с малко по-различен подход, жалко че го спряха. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Лелеее, а аз си чаках нов сезон... Добре, че ми каза :(

      Delete
  5. Ех, жалко за ружа. От толкова време му точа лиги, мерси, че сподели, Ели :*
    Girl's Temptations | Last Post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хич не исках да е толкова негативно ревюто за него, но наистина нещо не мога да се спогодя с него и това е... Това е един от онези продукти, за които може да се каже meh - просто посредствен за мен. Но може и да от типа на кожата ми.

      Delete
  6. Аз ароматът на лаковете не можах да го преживя и се отказах от тази серия :)) Моят цвят беше Celestial.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се за в бъдеще да преработят формулата с друг аромат...

      Delete

Thank you for your comment!